Nokia 5800 XM - Ev Ekranı Özellikleri

Sponsorlu Bağlantılar

coolthinker

coolthinker

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5800 XM - Ev Ekranı Özellikleri
Nokia‘nın Xpress Music sınıfı telefonlarının amiral gemisi konumunda olan 5800, içerdiği işletim sistemi ve dokunmatik ekran sayesinde ilginç özellikler barındırıyor. Mesela ev ekranındaki sihirli noktalar… Bu noktalar bir nevi kısayol görevi görüyor ve menüde kaybolmadan istediğiniz yere ulaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda özelleştirilebilen ana ekran kullanım adına bir çok kolaylık sağlıyor. Şimdi bu ana ekranı tanımaya başlayalım. Fotoğraf ve numaralama tarzı biraz kötü oldu, idare edin. Bir dahakine daha kaliteli olacak söz.​
1. Saat üzerine dokunduğunuz zaman kendinizi saat menüsünde buluyorsunuz. Bu alarm eklemek ve düzenlemek için gerçekten pratik bir yol.
2. Nümerik tuş takımını açmanızı sağlıyor. Malum telefonda tuşlar yok ve sıfırdan telefon numarası girmek veya aramak için kullanmak zorundasınız.
3. Yeşil tuşu zaten bilirsiniz. Gelen aramalara cevap vermek yada bir numarayı aramak için kullanabilirsiniz. Kullanabilirsiniz diyorum çünkü ekranda beliren tuşlarla da bunu yapmak mümkün. Dokunmatiğe alışıncaya kadar idare edin.:)
4. Menü tuşu, Nokia‘nın akıllı telefonlarında görmeye alıştığımız o menü simgesi yok. Sığdıramamış olmalı
5. Kırmızı tuşu da biliyorsunuz. Ayrıca programları kapatmaya yarıyor.
6. Rehber tuşu,, rehbere ulaşmak istediğinizde bir kere dokunmanız yeterli.
7. İşte geldik en önemli yere… Ekranın bu bölümünü Ayarlar>Kişisel>Ev ekranı menüsünden özelleştirebiliyorsunuz. Ek ekranı teması olarak “Kısayol Çubuğu” seçerseniz bu bölümde belirleyeceğiniz uygulamalara kısayollar beliriyor. Aynı zamanda bu kısayolların hemen altında “Ajanda” ile ilgili bilgilerin görünmesini, arama yapma fonksiyonunu da ekleyebiliyorsunuz.
Eğer “Rehber Çubuğu“nu seçerseniz, fotoğraftaki gibi bir görünüm elde edersiniz. Bu bölgeye en çok görüştüğünüz dört kişinin kartvizitini ekliyorsunuz. Bu kişilerle yaptığınız görüşmeleri, veri alışverişlerini (sosyal ağlar da dahil) kişinin resmi üzerine hafifçe dokunduğunuz zaman görüntüleyebiliyorsunuz.
Eğer “Temel” görünümü seçerseniz bu alanda herhangi bir şey gözükmüyor. Sadelik adına seçilebilir.
8. Bu alan, şarj göstergesinin hemen yanı, “Ayarlar>Bağlantı” menüsününe gitmenizi ve mevcut bağlantıları, alarmları görmenizi sağlıyor. Bluetooth‘unuzu açmak için yada kablosuz bir ağa bağlanmak için “Menü>Ayarlar>Bağlantı” yolunu tepeceğinize bu kısayoldan işinizi hemen hallediyorsunuz.
9. Media Bar tuşu, bu alana dokunduğunuzda, buranın hemen altından kırmızı renkli (renk temaya göre değişir) bir şerit inecek. Bu şerit üzerinde sırasıyla “Müzik”, “Galeri”, “Çevirim içi paylaşım”, “Video merkezi” ve “İnternet Tarayıcı” için bağlantılar bulunuyor. Bu dokunmatik media bar 5800 XM ‘in ruhunu oluşturuyor.
10. Buradaki kamerayı nasıl bilemzsiniz. İkincil kamera olarak adlandırılıyor ve görüntülü görüşmeler için optimize edilmiş, fotoğraf çekmek için değil.
11. Bu alanda küçük bir kutucuklar göreceksiniz. Bu teknik bir ayrıntı, bilmeniz gerekmez. Burada uzaklık-yakınlık belirleyici sensör bulunuyor. Bu kızılötesi sensör sayesinde görüşme esnasında telefonu kulağınıza yanaştırdığınız zaman ekran kapanarak muhtemel dokunmaların önüne geçiliyor.
12. Bu da teknik bir ayrıntı, bu alandaki sensör ise ortam ışığına göre ekranın parlaklığını ayarlıyor. Bu sayede gece daha parlak yanan ekran ışıkları gündüz daha az yanıyor ve güç tüketimi düşüyor.
13. Ekranda dokunup kısa yoldan birşeyler başarabileceğiniz alanlardan birisi de burası. Buraya dokunarak “Ajanda”ya ulaşabilirsiniz, diğer yandan aşılan menü ekranında “Tercihler“ arasında seçim yapabilirsiniz. Tercihleri değiştirmenin en kısa yolu.
İşte bu kadar, 5800 XM’iğin ön yüzünü tanıdık. Şimdi telefonu kullanmak, dokunmak ayrı bir zevkli olacak. İyi dokunmalar.

(alıntıdır - )
 
  • Beğen
Tepkiler: usta2525, cam_e_kan, nejdet can ve 7 diğerleri


Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Bilgi için sağolasın
 
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
biliyorduk ama yinede sağol..
 
pavilion

pavilion

Üye
çok güzel hazırlamışsın ellerine sağlık, bilmeyen ve telefonu almak isteyenleri bilgilendiriyor.
 
karaelmas1982

karaelmas1982

Üye
çok sağol emeğine sağlık
 

kursat_39

Üye
ya ben menüden mesajları sildim yanlışlıkla. şimdi düzenle yaptığımda ekleyemiyorum mesajları. yardım ederseniz sevirim.
 
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
ayarlar temalar ev ekranından bak..
 
ultrAyaz

ultrAyaz

Üye
çoğunu biliyodum yinede çoq saol xD
 
..UfukcaN..

..UfukcaN..

Üye
saatte rakam yazmıyor ama benim:D
 
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Ufukçuğum yazdır..
 
sadep12

sadep12

Üye
Teşekkürler.
 

tatarix

Üye
teşşekkürler hacım
 

alixyas

Üye
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. benim şöyle bi sıkıntım war. v.20 yüklü iken rehber çubuğu normaldi. v50 yükledikten sonra çubuk ekrana sığmaz oldu yani büyüdü. bunu normal haine getirmenin bi yolu yokmu? Teşekkürler...
 

Zeki97

Üye
Arkadaşlar 5800 İçin Ev Ekranı İndirebileceğim Güzel bi Site Söyleyebilirmsnz. ?
 

Benzer Konular

Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
361
Buğra
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
501
Eren Değerli
Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
391
Buğra


Üst Alt