Nikon 1J5 Ultra HD 4K Modeli Duyuruldu

Sponsorlu Bağlantılar

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Nikon 1J5 Ultra HD 4K Modeli Duyuruldu
Nikon yeni modellerini tanıtmayı sürdürüyor.

Nikon, dijital fotoğrafçılık alanında rekabetin artmasıyla rakipleri ile arasındaki farkı açmayı hedefliyor.

Nikon DSLR fotoğraf makinaları ile günümüz fotoğrafçılığında akla gelen ilk cihaz markalarından sadece biri. Özellikleri ve donanım seçenekleri ile fotoğrafçılık alanına öncülük eden firma bu defa da kompakt bir model ile tüketicisinin karşısına çıkmış durumda. Nikon 1J5 Ultra HD 4K modeli özellikle değiştirilebilir lens yapısı ile tüm dikkatleri üzerine çekerken, aynasız olma özelliği ile de performans seviyelerini oldukça zorluyacak gibi.



Yeni işleme motoru Expeed 5A donanıma sahip modelde yüksek çözünürlüklü fotoğraflar elde etmek mümkün. J5 modelinde arttırılmış ISO duyarlılığı ile 160-12,800 aralığında ISO seçenekleri mevcut. Yeni işleme motorunun elde ettiği 60 Fps’lik değeri ile sürekli çekimlerde daha net sonuçlar alınmasına olanak sağlıyor.



Artık neradeyse tüm makina modellerinde görmeye alıştığımız 3 inç dokunmatik özelliğini diğerlerinden ayıran önemli bir özelliğie sahip. Bu modelde 3 inç genişliğe sahip modelde ekran 180 derece döndürülebilme özelliğine sahip. Böylelikle selfie çekimler için oldukça kullanışlı bir hal alana model, bu özelliği ile bir çok kullanıcının tercihleri arasında yer alması bekleniyor.

4K çekim modu da var olan modelin 20.8 megapiksel CMOS sensör desteği ile sadece 15 Fps hızında çekim yapabildiğini belirtelim. Ancak 3840 x 2160 çözünürlükte 4K çekim yapılabilen modelde bu hızda çekim yapması bir eksik olarak görülüp görülmemesi kullanıcının tercihine bağlı.

Özellikleri, taşıma kolaylığı ve Wi-fi,Nfc bağlantı özellikleri ile yine de gözönünde bulundurulması gereken özelliklere sahip bir model olduğu görülüyor. 500 dolar ile 1050 dolar fiyat aralığında olması beklenen modelin piyasaya çıkış tarihi ise henüz duyurulmuş değil.

 
  • Beğen
Tepkiler: boran9999 ve ŞenolTÜRK


Üst Alt