Nike Müslümanlığı Ayağa Düşürdü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
Nike Müslümanlığı Ayağa Düşürdü


Nike'nin, Müslümanların inancını ayağa düşüren büyük bir küstahlığa imza attığı ortaya çıktı.
Firma, ayakkabının üzerine Arapça "Allah" yazısını desen olarak kullandı.Nike'nin Türkiye'deki üretim işini Cavit Cağlar Grubu şirketlerinden Yeşim Tekstil yapıyor.
Birkaç gündür internet sitelerinde dolaşan bir çift ayakkabı üzerindeki desen, dünyadaki tüm Müslümanların büyük tepkisine yol açtı. Amerikan ayakkabı firması Nike'ın, Müslümanların inancını ayağa düşüren büyük bir küstahlığa imza attığının ortaya çıkması, tüketicilerin büyük tepkisine neden oldu. İnternet sitelerine düşen Nike marka spor ayakkabılarında, üzerinde Arapça "Allah" yazısını andıran desenin kullanması büyük tepki topladı.
BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ
Spor ayakkabı markalarından Nike, Amerika merkezli faaliyet gösteren ve ABD kapitalizminin simgesi haline gelmiş ürünlerden biri. Üretiminin tamamına yakınını ucuz işçiliğin hakim olduğu Doğu Asya'daki atölyelerde ürettiren firmanın, Müslüman ülkelerde de yoğun olarak satış yapmasına rağmen Müslümanlara hakaret etmesi, "Besle kargayı oysun gözünü" sözünü hatırlattı. Nike pek çok futbol takımına ve milli takıma sponsor olarak, futbolseverler üzerinden satış yapmaya çalışıyor. Nike, çocuk işçi çalıştırmak ve doğaya zarar vermek gibi konularda sürekli mahkemelik olarak gündeme gelmişti.
TÜRKİYE'DEKİ ORTAKLARI YEŞİM TEKSTİL
Ürünleri Türkiye'de de satılan ABD'li Nike firmasının CEO'luğunu ise İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile aynı soyadı taşıyan William D. Peres yapıyor. 2007'de 16, 3 milyar dolar gelir elde eden şirketin işletme geliri ise 2,1 milyar dolar. 2007'de 1,5 milyar dolarlık net gelir elde eden şirket, Türkiye'de de büyük satışlar yapıyor. Uluslararası piyasada tanınan bir çok markanın üretimini yapan Yeşim Tekstil, Nike firmasına da üretim yapıyor. Nike firması, iki yıl önce Yeşim Tekstil'e "Nike Akreditasyon Sertifikası" da vermişti. İnternet müdavimlerinin büyük tepkisine neden olan ayakkabıları sorduğumuz Nike'ın Türkiye temsilciliği, tepki çeken ayakkabıların bundan birkaç yıl önce Türkiye dışında başka bir ülkede üretildiğini ancak büyük tepki çekmesi üzerine bu serinin üretimine son verildiğini bildirdi.


---

Yine yol alamıyoruz, adam gibi türk markası yok denecek kadar az.. Adidas'ı tercih etsek yine aynı şey.. ama ayağımda ikisi nike biri adidas olmak üzere üç ayakkabı olabiliyor, bunlara bir kere para veriyorum.. Türk gücünü ortaya çıkarıp ayakkabıya da el atmalı, olabildiğince yerli kullanmaya çalışyıyorum.. / Pislick, HipHopLife, DeFacto
 


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Bu kadar ayrımcı firmaların ayakkabılarını giysilerini boykot etmek lazım.
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Spor ayakkabıda tek giydiğim marka NİKE 'dır..

Fakat bu hoş olmamış..Herkes Allaha inanıyor ta ki onlarda inanıyorlar. Bunun hangi üsluba uydurttuklarını anlamak güç.
 
Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Allah'tan Kinetix kullanıyorum su an...
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Pek İnandırıcı Gelmedi.. :hmmm
 
u.conay

u.conay

Üye
nike adidas filan kullanmamak lazım
 

Solamente

Üye
ş....siz bunlar ya
 
Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
sakin olalım..
adidas çok mu farklı ? :) :)
 
Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
Nike de Adidas da aynı Alla Alla yaptıkları şeye bakın ! Ne nike ne de adidas kullanıyorum. !
 

Solamente

Üye
Helal bee kimin arkisi :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt