LG G4 ve Lumia 950 XL Kamera Karşılaştırması (video)

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
LG G4 ve Lumia 950 XL Kamera Karşılaştırması (video)
Video için link= LG G4 ve Lumia 950 XL Kamera Karşılaştırması (video) - MaxiCep

Akıllı telefon pazarının iki önemli kamera canavarı karşı karşıya. LG G4 satışa çıktığı günden bu yana kamerası ile beğeni kazanırken, Microsoft da Lumia 950 XL’nin kamerası ile oldukça iddialı.


Microsoft, uzun süren sessizliğinin ardından yine her zaman olduğu gibi kamera özellikleri açısından iddialı iki modelle geri döndü. Bunlardan biri olan Lumia 950 XL 20MP Pureview kamerası ile dikkat çekerken, Güney Kore merkezli üretici LG’nin satışa sunulduğu günden bu yana kamerası performansı ile büyük beğeni kazanan amiral gemisi G4 ile karşılaştırılıyor.

Lumia 950 ve Lumia 950 XL 2016’nın İlk Aylarında Türkiye’de Satışa Çıkacak!
Günümüzde akıllı telefon kameraları artık neredeyse tüm kullanıcıların ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacak düzeye geldi. Bu nedenle herhangi bir üst seviye akıllı telefonun kamerası ile kullanıcılarda hayal kırıklığına neden olması pek nadir bir durum. Fakat bir de gerçekten video ve fotoğraflarında üst düzey kalite isteyen kullanıcılar var. Bu grup ise aslında Nokia’nın açtığı yılda gelişen kameralarla ilgileniyor.

LG G4 için Android 6.0 Marshmallow güncellemesi sunulmaya başlandı
LG G4 f1.8 odak uzaklığı ile daha fazla ışık ve daha net görüntüler elde etmeyi amaçlıyor. Lumia 950 XL ise hemen hemen aynı sayılabilecek f1.9 odak açıklığına sahip. Bu noktadan sonra devreye tabiki yazılım desteği ve dijital görüntülerin işlendiği görüntüleme algoritmalar devreye giriyor. Bu algoritmalar fotoğraflarda renk doğruluğundan, videolarda doğru noktaya odaklanmaya ve düşük ışık performansına kadar kamera ilgili her şeyi etkiliyor.










SuperHDView tarafından hazırlanan yukarıdaki videoda LG G4 ve Lumia 950 XL Kameraları video kaydı, fotoğraf çekimi ve düşük ışık performansları karşılaştırılıyor. Bu karşılaştırmanın sonuçlarını yorumlamayı siz kullanıcılara bırakıyoruz. Fakat görünen o ki Lumia 950 XL video kaydı sırasında odaklanma sorunu yaşarken, LG G4 ise renk doğruluğundan noktasında ciddi sorunlara sahip.

Yukarıdaki video ışığında her iki cihazın kamera performansı hakkındaki yorumlarınızı bekliyoruz.
 


Üst Alt