Lanetli Filmler..Oyuncuların Basına Gelen Korkunç Olaylar

Sponsorlu Bağlantılar

yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
Lanetli Filmler..Oyuncuların Basına Gelen Korkunç Olaylar
THE MATRIX RELOADED
Matrix Reloaded filminde oynaması planlanan, hatta birkaç sahnenin çekiminde rol alan genç şarkıcı Aliyah, 2001'de Bahamalar'dan dönerken uçak kazasında hayatını kaybetti. Ardından da 'Matrix Reloaded' filminde Oracle rolünü üstlenen Gloria Foster, şeker hastalığından kaynaklanan komplikasyonlar yüzünden öldü. Bu arada Trinity karakterini canlandıran Carrie Anne Moss da pek çok 'iş kazası' geçirdi; bacağını kırdı.






POLTERGEIST
Hollywood'un lanetli filmlerinden bir diğeri de korku filmi 'Poltergeist'. Bu filmin çekimlerinde rol alan dört oyuncu, çeşitli nedenlerle öldü. Bu küçük oyunculardan Heather O'Rourke, daha 12 yaşında septik şoka girerek hayata veda etti. Filmde onun kızkardeşini canlandıran Dominique Dunne, erkek arkadaşı tarafından öldürüldü. KÖtü ruh rolündeki Julian Beck, mide kanserinden kurtulamayarak can verdi, iyi ruh rolünü üstlenen Will Sampson ise kalp - akciğer nakli ameliyatına girdikten sonra yaşamını yitirdi.






SUPERMAN DE LANETLİ
Bu rol oynayan aktörlere belki ani bir şöhret getirdi ama onlardan bir çok şey de götürdü. Son Superman Cnhristopher Reeve 1995'te attan düşerek felç oldu ve ölene kadar tekerylekli sandalyeye mahkum olarak yaşadı. Daha önce bu rolü canlandıran George Reeves de kendi evinde esrarengiz bir cinayete kurban gitti






UYGUNSUZLAR
1961 tarihli The Misfets (Uygunsuzlar) daha yapım aşamasındayken aksilikler başlamıştı. Filme mekan olacak bölgede hüküm süren aşırı sıcaklar nedeniyle çekimler sürekli ertelendi. Ama çekim başladıktan sonra da aksilikler bitmedi. Başrol oyuncuları Marilyn Monroe, ClarKG able ve Montgomery Clift, çekim boyunca kişisel sorunlarıyla uğraşmak zorunda kaldı. Ama en kötüsü de Gable'ın filmin çekimi bittikten bir gün sonra kalp krizi geçirip tam 11 gün sonra da ölmesiydi.






THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE
Yönetmen Terry Gilliam yaklaşık 10 yıl olgunlaşmasını bekledikten sonra çekmeye başladığı projenin bitmesi de epey sancılı oldu. Filmin 70 yaşındaki oyuncusu Jean Rochefort, sette bir enfeksiyon yüzünden hastalandı ve tedavi için Paris'e gönderildi. Ancak filmin diğer başrol oyuncusu Johnny Depp'in programı Rochefort'un sete dönmesini bekleyebilmesini engelliyordu. Çekim başladıktan sadece 5 gün sonra kamera 'stop' dedi. Film bir daha da çekilemedi.






ATUK
Bir eskimo savaşçısının büyük kent yaşamına uyum sağlama çabalarını konu alan The Incomparable Atuk adlı romandan uyarlanan Atuk adlı film de lanetli yapımlar arasında. Filmin ana kahramınını beyazperdede canladırmayı çok isteyen aktör John Belushi, bu hayalini gerçekleştiremeden 1982 yılında aşırı dozda uyuşturucudan öldü. Rol daha sonra Sam Kinison'a verildi. Ancak finansal sorunlar yüzünden çekimler iptal edildi. Kinison daha sonra bir motosiklet kazasında yaşama veda etti. Aynı rolün önerildiği John Candy senaryoyu aldıktan kısa bir süre sonra kalp krizinden öldü. Son olarak rol Chris Farley'e teklif edildi. Ancak o da tam rolü kabul etmek üzereyken aşırı dozda uyuşturucudan öldü.







THE PASSION OF THE CHRIST
Filmin yapım asistanı Jan Michelini, çekimler sırasında tam iki kez yıldırım çarpmasısonucu ölümden döndü. Michelini'ye ikinci kez yıldırım çarptığında onu korumaya çalışan aktör Jim Caviezel de yaralandı.






QUANTUM OF SOLACE
Bu yeni James Bond filminin setinde de aksilikler bir türlü bitmedi. Önce film ekibinden 29 yaşındaki mühendis Fraser Dunn, 300 bin dolarlık Aston Martin marka araçla İtalya'daki Garda gölüne düşmüş ve son anda ölümden dönmüş, altı gün sonra da 40 yaşındaki dublör Aris Comninos, filmin çekimi sırasındaki bir kovalamaca sahnesinde meydana gelen çarpışmada ağır yaralanmıştı. Bu olaydan iki hafta sonra da filmin İngiliz teknisyeni Avusturya'da bir kadın tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı.







GAME OF DEATH ÖLÜM GETİRDİ
'Game of Death' filminde birlikte oynayan baba - oğul Bruce ve Brandon Lee de lanetlilerden sayılıyor. Bruce Lee beyin kanamasından ölürken, Brandon Lee 'The Crow' filminin çekimi sırasında oyuncak tabancadan çıkan ve belkemiğine saplanan kurşunun çıkarılması sırasında ameliyat masasında hayata veda etti.






ROSEMARY'NİN BEBEĞİ
Çağa damgasını vuran bazı gerilim ve korku filmlerinin yönetmen ya da oyuncularının büyük trajedilerle karşılaşmaları da bu filmlerin çekimleriyle yakın zamanda oldu. Roman Polanski, Rosemary'nin Bebeği adlı iddialı filmi gösterime girdikten kısa bir süre sonra hamile eşi Sharon Tate'i kaybetti. Tate, Manson ailesinin kurbanı olmuştu.
 


tarxhn

tarxhn

Üye
demek ki oyuncu olmak pekte güzel bir meslek değil
 
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
yani.
 
Otroligt

Otroligt

Üye
:hmmm ilginç gerçekten
 
doctorrr

doctorrr

Üye
vay anasını :aha:
 
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
“Dabbe 2” filminde görünen bir figür hem ekibi hem izleyicileri dehşete düşürdü…
Film sinemada oynarken izleyiciler tarafından çekilen bu resim ve video internette konuşuluyor.
Filmde kadın kapıdan ses duyarken çok kısa bir süreliğine arkadan belirsiz ve ne olduğu anlaşılmayan ama bir yüz ifadesini andıran hareketli bir görüntü görünüyor.
Filmin yapımcıları da insan yüzüne benzeyen bu figürün kime veya neye ait olduğu hakkında bir bilgileri olmadığını ve kurgu esnasında asistan tarafından farkedilen bu görüntünün kendilerini de ürküttüğünü belirttiler.



 
Adilx05

Adilx05

Üye
Matrixte Lanet Olsa Keanu Reevesin Çoktan Ölmesi Lazımdı Adam Constantine 2yi Çekiyo :d:
 

MuhammedAliAKB

Üye
ilginç
 


Üst Alt