Haydar
Emekli Yönetici
Kerevizli Ezo Gelin
Malzeme Listesi:
3 Çorba K. İri Bulgur
4 Çorba K. Kırmızı Mercimek
3 Çorba K. Pirinç
2 Çorba K. Un
2 Çorba K. Domates Salçası
2 Çorba K. Tereyağı
2 Çorba K.Tel Şehriye
1 Soğan
2 Sap Kereviz
Et Suyu
Tuz
Hazirlanisi:
Bulguru, mercimeği ve pirinci süzgece alarak iyice yıkıyoruz. Küçük bir tencereye su koyarak kaynatıyoruz. Yıkadığımız bulguru, pirinci, mercimeği içine koyuyoruz ve haşlıyoruz.
Ayrı bir tencereye tereyağını koyuyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz ve tereyağında kavuruyoruz. Salçayı ve unu ilave ediyoruz. Kereviz saplarını da ince ince doğruyoruz. Soğuk su ilave edip çırparak karıştırıyoruz.
Haşladığımız mercimek, pirinç ve bulguru ilave ediyoruz. Kereviz saplarını ve ardından et suyunu ekliyoruz. Tuzunu atıyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Pişmesine yakın tel şehriyeyi ekliyoruz.
Servis kasesine alıyoruz ve üzerine kereviz yaprağı koyarak servis ediyoruz.
3 Çorba K. İri Bulgur
4 Çorba K. Kırmızı Mercimek
3 Çorba K. Pirinç
2 Çorba K. Un
2 Çorba K. Domates Salçası
2 Çorba K. Tereyağı
2 Çorba K.Tel Şehriye
1 Soğan
2 Sap Kereviz
Et Suyu
Tuz
Hazirlanisi:
Bulguru, mercimeği ve pirinci süzgece alarak iyice yıkıyoruz. Küçük bir tencereye su koyarak kaynatıyoruz. Yıkadığımız bulguru, pirinci, mercimeği içine koyuyoruz ve haşlıyoruz.
Ayrı bir tencereye tereyağını koyuyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz ve tereyağında kavuruyoruz. Salçayı ve unu ilave ediyoruz. Kereviz saplarını da ince ince doğruyoruz. Soğuk su ilave edip çırparak karıştırıyoruz.
Haşladığımız mercimek, pirinç ve bulguru ilave ediyoruz. Kereviz saplarını ve ardından et suyunu ekliyoruz. Tuzunu atıyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Pişmesine yakın tel şehriyeyi ekliyoruz.
Servis kasesine alıyoruz ve üzerine kereviz yaprağı koyarak servis ediyoruz.