Karadeniz ISINIYOR

Sponsorlu Bağlantılar

Türk-X

Türk-X

Üye
    Konu Sahibi
Karadeniz ISINIYOR
Kırım’ın bağımsızlığını ilan etmesinden sonra gerginleşen Rusya – Batı ilişkilerinde gerginlik yükseliyor. Bir ABD savaş gemisi daha bugün Karadeniz’e giriyor. Rus askeri birlikleri alarm durumunda. Ukrayna ise Rus doğalgazının Avrupa’ya giden vanalarını kapatacağını açıkladı.

Amerikan deniz kuvvetlerine ait bir savaş gemisi daha Perşembe gününe kadar boğazlardan geçerek Karadeniz’e ulaşacak. Böylece Karadeniz’de Amerikan deniz gücü varlığı 5 savaş gemisine ulaşmış olacak.

Pentagon kaynaklarına göre, Amerikan güdümlü füze destroyerı USS Donald Cook İspanya’dan yola çıktı. Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesinin ardından bölgeye gönderilen dördüncü Amerikan savaş gemisi USS Donald Cook, aegis füze savunma sistemleri ve Tomahawk füzeleri ile donatılmıştı.

RUS ORDUSU HAREKETLİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rus ordusunun kendi sınırları içindeki hareketliliğinin ABD ya da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ülkeleri açısından tehdit oluşturmadığını açıkladı. Rus ordusunun kenti ulusal topraklarında günlük hareketliliğinin ABD ve AGİT ülkelerinin güvenliğini tehdit etmediği belirtilen açıklamada, “Rusya’nın askeri gücünü güçlendirdiği yönündeki suçlamalar temelsiz…” eleştirisi getirildi. Moskova Karadeniz’e gelen Amerikan savaş gemileri nedeni ile Türkiye’ye nota vermişti.

Diğer yandan Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov ise, Moskova’da bir konferansya yaptığı konuşmada, Ukrayna krizi nedeni ile NATO’nun Rusya sınırında askeri varlığını artırmayı planladığını ileri sürdü. Bu arada ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, son 48 saat içerisinde Ukrayna’nın doğusunda çıkan olayların arkasında Rus ajanlarının bulunduğunu belirtirken ülkedeki olayların gerginliğine vurgu yaptı.

RUSYA’YA YAPTIRIM

Ukrayna Enerji Bakanı Yuriy Prodan, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik doğalgaz fiyatını iki kata yakın artırmasının, Rus gazının Avrupa sevkiyatına büyük tehdit oluşturduğunu söyledi. Brüksel’de basına konuşan Prodan, “Rusya ile anlaşma sağlanamazsa vanalar kapanabilir. Bu durumda Ukrayna’ya olan doğalgaz arzı durabilir. Çünkü Ukrayna’nın transit geçişi destekleme kapasitesi sınırsız değil.” uyarısında bulundu.

İNGİLTERE'DEN RUSYA'YA UYARI

İngiltere
, Ukrayna’nın doğusundaki gelişmeleri yakından takip ettiğini bildirerek, Rusya’yı krizi kasten tırmandırması durumunda bunun, siyasi ve ekonomik sonuçları olacağı konusunda ikaz etti. Dışişleri Bakanı William Hague, İngiliz Parlamentosu’nun alt kanadı Avam Kamarası’ndaki konuşmasında, İngiliz hükümetinin Kırım’daki ve silahlı grupların hükümet binalarını işgal ettiği Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk, Kharkiv ve Lugansk’taki gelişmelerle ilgili derin endişe duyduğunu söyledi. “Rusya’nın bu krizi kasten tırmandırması halinde bunun, siyasi ve ekonomik sonuçlarının olacağını bilmesi gerekmektedir” diyen Hague, Ukrayna hükümetini ise açık ve kararlı duruşundan dolayı takdir ettiğini kaydetti.
 
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2313801

Silinen Üye 2313801

Kapalı Hesap
Umarım bizde bu sıcak veya soğuk tam adını koyamasamda savaşa girmeyiz. Zaten soğuk savaş dönemi Abd ve rusya tarafları gergin aslında bir patlak bekliyorlar. Sonra kıyamet kopabilir. Zaten geçenlerde bir haberde adam sormuştu ya sn. Obama'ya:
"Bize Rusya için planladığın nükleer savaş planlarını açıkla" diye.
Bu olay ne olur bilmiyorum ama bildiğim birşey varsa Rusya belli etmesede hala yayılmacı bir politika izliyor.
 

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
1
Görüntüleme
444
Eren Değerli
47MaDo47
Cevap
1
Görüntüleme
300
OttomaN TigeR
haydaravısyon
Cevap
8
Görüntüleme
483
Invoke


Üst Alt