Haydar
Emekli Yönetici
Kadayıflı Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Malzemeleri
1 kilo süt
2 su bardağı şeker
1 su bardağı dolusu un
100 gr tereyağ veya margarin
1 vanilya
1 yemek kaşığı damla sakızı
1 paket kremşanti
Kadayıflı Harç İçin
1/2 kilo yaş kadayıf
50 gr tereyağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 su bardağı şeker
Hazırlanışı
Süt,un,şeker tencereye alınıp güzelce çırpılır.
Orta ateşte devamlı karıştılarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir.
Tereyağını,vanilyayı,damla sakızını eklediğimiz tavuk göğsü blenderle çırpılır ve ocaktan alınır.
Beş dakika blenderle çırpılır beş dakika dinlendirilir.
Bu işleme yarım saat devam edilir.
Göz göz olan tavuk göğsü soğuyunca bir paket şantiyi içine döküp mikserle çırpalım ve kare borcama boşaltalım üzerini streçle kaplayarak bir gece buzdolabında dinlendirelim.
Kadayıfları bıçakla ince ice doğrayalım.
Teflon tavada tereyağını eritelim ,kadayıfı ve sıvı yağını ekleyerek kısık ateşte on dakika kavuralım.
Sonra ateşi biraz hızlandırıp şekeri ve cevizi ilave ederek kadayıfın rengi karemelize olana kadar kavuralım.
Soğuması için cam kaba alalım.
Servis zamanı tavuk göğsünün üzerini kadayıfla kaplayarak ikram edelim .
Tatlı tabaklarında servise sunarken kadayıfları hem altına ,hem üstüne kaplayarak servise sunalım.
2 su bardağı şeker
1 su bardağı dolusu un
100 gr tereyağ veya margarin
1 vanilya
1 yemek kaşığı damla sakızı
1 paket kremşanti
Kadayıflı Harç İçin
1/2 kilo yaş kadayıf
50 gr tereyağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 su bardağı şeker
Hazırlanışı
Süt,un,şeker tencereye alınıp güzelce çırpılır.
Orta ateşte devamlı karıştılarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir.
Tereyağını,vanilyayı,damla sakızını eklediğimiz tavuk göğsü blenderle çırpılır ve ocaktan alınır.
Beş dakika blenderle çırpılır beş dakika dinlendirilir.
Bu işleme yarım saat devam edilir.
Göz göz olan tavuk göğsü soğuyunca bir paket şantiyi içine döküp mikserle çırpalım ve kare borcama boşaltalım üzerini streçle kaplayarak bir gece buzdolabında dinlendirelim.
Kadayıfları bıçakla ince ice doğrayalım.
Teflon tavada tereyağını eritelim ,kadayıfı ve sıvı yağını ekleyerek kısık ateşte on dakika kavuralım.
Sonra ateşi biraz hızlandırıp şekeri ve cevizi ilave ederek kadayıfın rengi karemelize olana kadar kavuralım.
Soğuması için cam kaba alalım.
Servis zamanı tavuk göğsünün üzerini kadayıfla kaplayarak ikram edelim .
Tatlı tabaklarında servise sunarken kadayıfları hem altına ,hem üstüne kaplayarak servise sunalım.