Püf Noktası iPhone DFU Moda Alma

Sponsorlu Bağlantılar

EmreSalman

Üye
    Konu Sahibi
iPhone DFU Moda Alma
iPhone, iPad, iPod Touch kullanıcılarının sıklıkla başvurduğu metodların başında gelen "DFU Mode" benzerliği itibariyle sıklıkla "Recovery Mode" ile karıştırılır ve çoğu zaman bu iki moddan hangisinin nerede kullanılacağı bilinmediğinde karşımıza çeşitli hatalar çıkar. Bu makalemizde sizlerle DFU Mode konusunda bilgi verirken aynı zamanda Recovery Mode hakkında da bilgi vermeye çalışacağız. Öncelikle DFU Mode ile Recovery Mode durumlarını birbirinden rahatlıkla ayırabilmemiz için yazımızın devamında da göreceğiniz resimden bu ayrımı net bir şekilde göreceğiz ve artık kafamız da karışmayacak. Gerektiği yerde DFU, gerektiği yerde de Recovery mode konumuna cihazlarımızı anlatımdaki şekilde alabiliriz.

DFU Mode ile Recovery Mode durumunu birbirinden ayırmak için en güzel ve açıklayıcı örnek aşağıdaki resimde net olarak görülebilir.






iPhone DFU Mod Nedir?
DFU mod, iPhone ve iPad’e yazılım yükleme modudur. DFU Mod cihazın ilk açılış anında Boot etmesini ve sistem yüklemesini önleyerek sıfırdan yazılım yüklemesini sağlar.

iPhone DFU Mod Ne İşe Yarar?
iPhone’u DFU Mod’un ilk amacı cihaza Firmware yani işletim sistemi yüklemektir. iPhone’unuzu DFU Mod a alarak Firmware sürümünü yükseltip düşürebilirsiniz (iOS 4′den itibaren SHSH kaydı Gerekir). Ayrıca iPhone’u DFU Mod’a alarak Jailbreak ve Unlock için gerekli olan custom firmwareleri yükleyebilirsiniz.

iPhone’u DFU Mod’a Alma
iPhone’u bilgisayarınıza bağlayın ve iTunes’i çalıştırın
iPhone’u kapatın (power tuşunu basılı tutun)
iPhone kapandıktan sonra, Power Tuşuna ve Home Tuşuna aynı anda basın ve 10 saniye basılı tutun, ardından Power tuşunu bırakarak Home tuşuna basılı tutmaya devam edin
Yaklaşık 20 saniye sonra bilgisyarınızda aşadaki uyarı mesajını göreceksiniz.


iPhone DFU Mod‘da olduğunda ekran tamamen siyah olur. iTunes veya Elma işareti görüyorsanız işlemleri tekrarlayın.



iPhone’u DFU Mod’dan Çıkarmak
Bunun için, home ve power düğmesine birlikte 10 sanıye basın. Apple logosu ekrana gelip gittikten sonra, Power tuşuna bir kez basarak telefonu açın. iPhone DFU Mod‘dan çıkmış olacaktır.



Not: Alıntıdır.!
 
  • Beğen
Tepkiler: SeeTake ve hsynkckygcı@


foreverthe

foreverthe

Üye
:tşk:
 
csbaz

csbaz

Üye
iPad için lazımdı.

:tşk:
 

Benzer Konular

Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
451
Buğra
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
638
Doğuş Pertez
TheNightMare.
Cevap
2
Görüntüleme
725
TheNightMare.


Üst Alt