iPhone 4 iOS 7.1.2 Apple Logosunda Takılma Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Time Lord

Üye
    Konu Sahibi
iPhone 4 iOS 7.1.2 Apple Logosunda Takılma Sorunu
Merhaba arkadaşlar. Uzun araştırmalarım sonucunda hiçbir başarıya ulaşamadığım için artık son bir umut bir başlık açarak kendi problemimi anlatmak istedim. Her şeyi denedim ama akıl akıldan üstündür, belki bir yolu bulunur.

Telefonumu her zamanki gibi kullanıyordum. Telefonum jailbroken. Bu sorun olmadan önce AppStore'dan bir kaç oyun indirmiştim ve aralarından indirdiğim bir oyun için Cydia'dan hile bakıyordum. Tamamen güvendiğim bir kaynaktan bulduğum hileyi indirdim. Respring istemesine rağmen telefonumun home tuşuna basarak anasayfaya geri döndüm çünkü bir kaç tweak daha indirecektim ve hepsi için tek tek respring yapmak yerine, hepsini indirdikten sonra tek bir respring yaparak zamandan tasarruf etmek istedim. Bu ilk yaptığım bir şey de değil üstelik. Tam o sırada cihazım anasayfadayken dondu, kilitlendi. Bu da alışık olduğum bir şey olduğu için hep yaptığım gibi biraz bekledim ama düzelmeyince hard reset attım. Apple logosu göründü ama cihaz açılmadı. Yani fiziksel ya da donanımsal bir sorun değil, tamamen yazılımsal.Tekrar hard reset atmayı denedim olmadı. USB ile cihazı bilgisayara bağladım, bilgisayar hiçbir şekilde görmüyor. Format atmak için Recovery Mode'a alıp da denedim, yine yarar yok. Kabloda, portta ya da bilgisayarda sorun yok üstelik. Farklı bilgisayarlarla da denememe rağmen olmadı. Yani sonuç olarak USB yardımıyla bir bilgisayar üzerinden iTunes, iPhoneBrowser ya da iTools gibi programlarla cihazıma giriş yapamıyorum hiçbir türlü. İkinci bir yol olarak ise WinSCP programıyla Wi-Fi üzerinden cihazıma giriş yapmayı denedim. Eğer tahmin ettiğim gibi cihazım çalışıyor, sadece SpringBoard'u göremiyorsam, telefonum, bilgisayarımı da kullandığım aynı internete bağlı olmalı. Ama cihazıma giriş yapamadığım için aldığı IP adresini göremiyorum, bu yüzden de programla da giriş yapamıyorum. Yine de buna rağmen bilgisayarımın aldığı IP adresi ile bağlanmayı da denedim fakat ondan da sonuç alamadım. Şu sıralar Erasmus için Almanya'da olduğumdan ve maddi yönden de zor durumda olduğumdan dolayı (cihazımın garantisi yok) bir tamirciye ya da Apple Store'a götürme şansım da yok ne yazık ki.

Ve böylelikle bütün denemelerim ve araştırmalarım boşa çıktı, telefonuma hiçbir yöntemle girip müdahale edemiyorum ve cihazımı da açamıyorum. Ne yapmam gerek arkadaşlar, bir fikriniz varsa lütfen benimle paylaşır mısınız? Şimdiden çok teşekkür ederim!
 


Üst Alt