İnternette Otomobil Satmanın Püf Noktaları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
İnternette Otomobil Satmanın Püf Noktaları
İnternette otomobil satmanın püf noktaları İnternette yer alan ilan siteleri artık gazetelerdeki seri ilanların yerini aldı. Alıcı çin daha kısa sürede daha fazla seçeneği inceleme olanağı sunarken, satıcılar içinde daha fazla kişiye daha düşük bir maliyetle ulaşma imkanı sağlıyor.
Peki otomobilinizi internette daha hızlı satmak için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?


İlan verirken fotoğraflı ilanların her zaman daha fazla ilgi çektiğini unutmayın. Otomobilinizin dört yönden ve iç mekan fotoğraflarını çekin. Bunun için cep telefonunuz yerine bir fotoğraf makinası kullanmanız daha kaliteli sonuçlar elde etmenizi sağlar. Daha kaliteli fotoğraflar kullanmanız ise alıcılar tarafından sorulacak soruların azalması ile birlikte ilanınızın daha fazla ilgi çekmesini sağlayacaktır.

Fotoğraf çekmeden önce aracınızın temiz olmasına özen göstermeniz oluşabilecek yanılgıların önüne geçecektir. Aracınızın iç mekanının fotğraflarını çekerken ise temizliğin gene büyük bir önemi var. Koltukları lekelenmiş, konsolu tozlu bir otomobil olduğundan daha fazla yıpranmış gözükeceğinden alıcıların ilgisi düşük olacaktır. Otomobilinizin fotoğraflarını çekerken etrafta başka otomobil olmaması alıcının sadece sizin otomobilinize dikkat etmesini sağlayacaktır. Fotoğraf çekerken bunu da göz önünde bulundurmayı unutmayın.

İlanınızı hazırlarken dürüst olun. Otomobilinizdeki boya işlemlerini, parça değişimlerini mutlaka yazın. Bunu yapmanız sizin güvenilir bir satıcı olduğunuzu gösterir ve alıcı için oldukça önemli bir kriterdir.

İlanın başlığı kısa ve otomobilinizi tam olarka anlatmalıdır. Örnek olarak " 2007 Model Suzuki Swift" marka ve modelin yanı sıra otomobilin yaşını da belirteceğinden ilgilenen kişilerin ilanınıza çekecektir. İkinci adım ise fiyat belirlemek. Bu konu biraz daha fazla zaman gerektirmekte. Aracınızın piyasa fiyatını, aynı veya yakın özelliklere sahip ilanların yanı sıra taban ve tavan fiyatları da göz önünde bulundurun. Bunun yanı sıra eğer imkanınız varsa bir kaç galeriye de sormanız daha mantıklı bir fiyat belirlemenize yardımcı olacaktır. Fiyat belirlenirken aracınıza ilk ödediğiniz fiyatı değil güncel piyasa değerini kriter olarak kullanmanız diğer ilanların çok altında veya çok üstünde kalmamanızı sağlar. Bunu sakın unutmayın.

Aracınızın marka model ve donanımını tam olarak yazmanız yapılacak aramalarda sonuçlarda görünme olasılığını arttıracaktır. Otomobiliniz kendine has ekstra özellikler taşıyorsa bunu da bunları da açıklama kısmına yazmanızda fayda var. Eğer aracınızı başka bir araç ve gayrimenkulle takas etmek istemiyorsanız bunu belirtmeniz gereksiz zaman kaybetmenizin önüne geçecektir.

Bazı modellerin satışı mevsime göre değişir. Örnek vermek verirse, cabrio bir otomobil bahar aylarında daha fazla rağbet görürken arazi araçları kış mevsiminin başlangıcında daha kolay satılır.
 


Anıl Umut

Emekli Yönetici
Bizim 20001 vectrayı internete bi koydum ertesi sabah polisin biri aradı 18 bin lira verdi:ehe
Demek çok etkileyici yazmışım:D
Yukardaki öneriler gerçekten doğru hepsine dikkat etmek lazım ,teşekkürler:)
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim :)
 
AKATLI

AKATLI

Üye
saol
 
buroplus

buroplus

Üye
açıklaman için :tşk: Bizim Daewoo Lanos u koydum inşallah satılır.
 
maxirabit

maxirabit

Üye
Ucuz yazdınmı hemen gidiyor:D
 
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
acaip bir satış var zaten nette
 
nitroux

nitroux

Üye
ilk tempra aracımı netten satmaya çalıştığımda ki baya önceydi acemilikten olsa gerek pek ilgi görememiştim ve aciliyetimden ötürü gidip bi galerici arkadaşa satmıştım... araba satıldıktan yaklaşık 1 hafta sonra mahallede kim varsa neden haber vermedin ben alırdım demesin mi! meğer cama yazsam ilk gün gidecekmiş hemde iyi fiyattan. gelde delirme :ehe neyse sonuçta hikayemizin ana konusu doğru bir yöntem izlemeden girişilen çabalar boşa gitmek bir yana olumsuz sonuçlarda doğura biliyor. (araba satışı ile ilgili yani :ehe)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt