IMF Başkanının yaptığına bak!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 476002

Silinen Üye 476002

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
IMF Başkanının yaptığına bak!


IMF Başkanı, temizlik görevlisine tecavüze kalkıştı, uçakta gözaltına alındı..

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, New York’ta geceliği 3000 $’lık otelinde temizlik görevlisine tecavüze kalkıştı. Ardından cep telefonunu bile odasında bırakıp kaçtı. Paris’e giden uçakta gözaltına alındı. 25 yıl hapisle yargılanacak.

Dünyada para denince akla gelen ilk kurum olan IMF’nin başkanlık koltuğu 2007 yılının Kasım ayında Dominique Strauss Kahn’a (62) bırakıldığında Fransızlar’ın tek bir kaygısı vardı. AB’nin tüm ülkeleri ile Sarkozy’nin desteğini almasının ardından İngiliz The Times gazetesine konuşan bir Fransız gazeteci, “Strauss Kahn, kadınlara düşkünlüğüyle tanınır. Ama bu kadar önemli bir göreve geldiğinde herhalde bu huyundan vazgeçecektir” demişti. Öyle olmadı... Daha görevinin ilk yılında IMF’de görevli Macar ekonomist Pristina Nagy ile yasak aşkı ortaya çıktı. Karısının kendisini affetmesinin ardından koltuğunu korumayı başardı. Ama Kahn’ın işi bu kez hiç kolay değil.

Mağdur 32 yaşında

IMF başkanı, Portekiz ve Yunanistan’a yapılacak mali yardımın görüşüleceği AB-IMF toplantısı öncesinde ABD’de kurmayları ile bir araya gelmişti. Fransız politikacı, New York ziyareti sırasında Times Square’in hemen yakınında yer alan Sofitel Oteli’nin suit odalarından birine yerleşti. 2806 numaralı odanın geceliği tam 3 bin dolardı. Yatakodası, çalışma odası ve manzaralı balkonu ile konforu Straus-Kahn’ın istediği gibiydi. Kahn, toplantılarının ardından Cumartesi gününü odasında dinlenerek geçirmeye karar verdi. Küveti doldurdu banyo keyfi yapmaya başladı. Ancak beklenmedik bir şey oldu. Odanın boş olduğunu zanneden 32 yaşındaki temizlik görevlisi kadın içeri girdi ve çalışmaya başladı. Sesleri duyan Kahn da ne olup bittiğine bakmak için banyodan çıktı.

Amerikalı temizlik görevlisi, karşısında çırılçıplak şekilde IMF başkanını görünce çığlık attı. Kahn ise, kadına doğru yöneldi ve kendisine oral seks yapmasını istedi. Kadın, bunu reddedince de kolundan tutarak yatağa fırlattı. Kadın altında çırpınıp yumruk ve tekmelerle Kahn’dan kurtulduktan sonra arkasından koşup odanın girişinde bir kez daha yakaladı. Bu kez kapıyı da kilitledi. İç çamaşırını çıkarmak için kadınla boğuşmaya başladı. Ancak temizlikçi dişli çıktı ve kapıyı açıp kendini dışarı attı.

Panikleyip kaçtı

Strauss Kahn, ne yaptığının farkına o an vardı. Panikledi. Hemen giyindi, o kadar telaşlıydı ki cep telefonunu ve özel eşyalarını bile almadan otelden kaçtı. IMF ile Air France arasındaki anlaşma uyarınca havaalanındaki ilk uçağa önceden bilet almadan binme hakkı vardı. Temizlikçi kadın da bu sırada hiç vakit kaybetmeden durumu otel yönetimine anlatmıştı. Otel müdürü hemen polisi aradı ama Kahn’ın yerinde yeller esiyordu. New York’ta IMF Başkanı için av başlatıldı. Yapılan anonsları duyan havaalanı polisi, Kahn’ın Air France uçağıyla Paris’e havalanmak üzere olduğunu bildirdi. New York polisi hemen JFK Havalimanı’na yola çıktı.

Mağdur kadın rapor aldı

3 polis memuru, kalkmasına 10 dakika kala yolcularını almış şekilde bekleyen Air France jetine girdi. First Class’taki Kahn’a kendileriyle gelmesini söylediler. Fransız’ın tepkisi, “Bu da neyin nesi?” şeklinde oldu. Ama direnemedi. Manhattan’daki polis merkezine götürüldü. Sorgusu sırasında olanları inkar etti. Ancak ambulansla hastaneye kaldırılan temizlikçi kadının vücudunda morluklar vardı ve IMF Başkanı giderek köşeye sıkışıyordu. Olayı inceleyen New York savcıları her iki tarafın da ifadesini almalarının ardından IMF Başkanı’nın “cinsel taciz, tecavüz girişimi ve zorla alıkoyma” suçlarından yargılanmasını talep etti. Bu IMF Başkanı’nın 25 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması anlamına geliyordu. Strauss Kahn, mahkemeye çıkacağı saatleri beklemek üzere bir hücreye kapatıldı.

‘Röportaj yaptım üzerime atladı’

Fransızlar üst düzey siyasetçilerin seks skandallarına çok alışık. Mitterand’ın aşkları yıllar yılı Fransız basınında yer tuttu. Sarkozy’den önceki cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın lakabı “Duş dahil 3 dakika”ydı ve Japonya’da bir gayrimeşru çocuğu olduğu iddiaları hiç dinmedi. Strauss-Kahn’ın çapkınlıkları ayyuka çıktığında da kimse buna şaşırmadı. Buu yüzden IMF Başkanı, görevinin ilk yılında Macar ekonomist Pristina Nagy ile birlikte olmaya başladı. IMF çalışanlarının bunu yönetim kuruluna aktarmasından sonra soruşturma başlatıldı. Nagy’ye herhangi bir ekonomik çıkar sağlamadığını kanaat getirildi. Nagy, istifa etti. 20 yıllık eşi Anne Sinclair de kendisini affedince Kahn, bu skandaldan yara almadan kurtuldu.

Geçtiğimiz yıl ise Tristane Banon adlı Fransız yazar kendisiyle röportaj yapmasının ardından Kahn’ın tacizine uğradığını, fiziksel bir mücadelenin ardından elinden kurtulduğunu söyledi. Ancak Fransız siyasetçiden şikayetçi olmadı. Benon, “Politikacıyı devirmeye çalışan kadın olmak istemedim” diyerek kendini savundu.

‘Uzun etek’ önlemi

Fransız TV’lerindeki komedi programlarına bile konu olan Kahn için, “Herkesi öyle taciz ediyor ki IMF’de çalışan kadınların çoğu kendilerine bulaşmasın diye uzun etekler ve koyu renk kıyafetlerle işe geliyormuş” diye espriler yapılıyordu.

Lakabı ‘baştan çıkaran’

3 evlilik yapan 4 çocuk babası Strauss Kahn kadınlara ilgisi nedeniyle “Büyük baştan çıkarıcı” (The Great Seducer) olarak anılıyor. Eşinin daha önce bu lakaba tepkisi sorulduğunda yanıtı “Siyasetçi dediğin halkı baştan çıkarabilmeli” olmuştu.

Eşi savundu: İnanmıyorum

IMF Başkanı’nın 20 yıllık eşi eski televizyon spikeri Anne Sinclair, yaptığı açıklamayla kocasına sahip çıktı. Fransız BFLM televizyon kanalına konuşan Anne Sinclair “Suçlamalara bir an olsun bile inanmıyorum” dedi. Kocasının masum olduğunun er ya da geç ortaya çıkacağını savunan Sinclair, “Herkes itidalli ve sakin olsun” çağrısı yaptı. Strauss-Kahn’ın 3’üncü eşi olan Sinclair, 2008’deki yasak aşk skandalında da kocasının kendisinden özür dilemesi sonrasında, “İlişkilerde böyle şeyler olur. Biz birbirimizi seviyoruz” diyerek eşini affettiğini açıklamıştı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt