I9003/9000 Cihazları SuperOneClick ile Root etmek yanı uygulamayalrı hafıza kartına yuklemek

Sponsorlu Bağlantılar

devilmy

devilmy

Üye
    Konu Sahibi
I9003/9000 Cihazları SuperOneClick ile Root etmek yanı uygulamayalrı hafıza kartına yuklemek
I9003 Cihazları SuperOneClick ile Root etmek yanı uygulamayalrı hafıza kartına yuklemek için tamemen çalışmaktadır sahsen denedim 2.2.1 froyada sorunsuz çalışmaktadır

Root etmek. Aslında böyle bir başlık kullanarak. Sitede hakim olan yanlış bir jargona bende ortak oluyorum. Anlatılanlara baktığınızda sürekli olarak root yetkileri ile telefonunuzu kullandığınızı sanıyorsunuz. Uzun bir zamandır aktif linux kullanıcısı olarak bunun ne kadar sakıncalı olduğunu bildiğimden bir süre (1 hafta kadar) hiç bulaşmadım. Daha sonra denediğimde (en azından benim yöntemimde) durumun hiçde öyle olmadığı Superuser programı ile istediğim programlara superuser yetkisi verebildiğimi bunların ayrıca loglandığını gördüm. Kısaca rootexplorer gibi bir programla telefonunuzdan olmadık dosyaları silmediğiniz sürece güvenliğinizi çokda tehlikeye atan bir durum yok.

Yöntem basit. Anlatacağım program bir exploit yardımı ile (exploit: hedef sistemde normal olmayan yöntemlerle yönetimsel yetkiler kazanmaya denir.) "su, busybox" ve gerektiği yerde programlara yönetici yetkileri verilebilmesi ve takip edilmesi için "superuser" uygulamalarını kuruyor. (su: SuperUser kısalması olup konsoldan normal kullanıcı yetkilerinden yönetici yetkilerine geçmek için kullanılan bir konsol komutudur.) Daha sonra bu uygulama ile bizden yönetici (root/Superuser) yetkileri ile işlem yapmak isteyen uygulamalara bu yetkileri verebiliyoruz.

Buraya kadar telefonumuza neler yapmak istediğimizi anlatmaya çalıştık. Şimdi ise nasıl yapılacağını anlatmaya çalışacağım. Bu uygulama benim için ne kadar güvenli gibi gözüksede cihazınızda garanti kapsamından çıkma, işlem esnasında işletim sisteminizden kaynaklı bir kilitlenme nedeniyle veya cihazınız üzerinde bulunan bir uygulamadan dolayı oluşabiledek kilitlenmelerden dolayı sorun veya sorunlar oluşabilir. Herşeyi göze alıp o şekilde işlemlere başlayın. Aksi takdirde sorumluluk tamamen size aittir.

İşlemi forumlarından öğrenerek yaptığımı bu nedenle alıntı olduğunuda belirtmek isterim.

İşlem esnasındaki koşullarımıda belirtmek istiyorum. Böylece uygulama koşullarındaki farklılıkların ne gibi etkiler yarattığınıda görmüş oluruz. Yardım istediğinizde bu koşulları belirtmeyi unutmayınız.

* İşletim i: Windows XP
* Microsoft .NET Framework 2.0+ (programın çalışması için gerekli. Wine kullananlar Mono v1.2.6+ üstü bir sürüm kurmalılar.)
* Cihaz Modeli: GT-I9003
* Sürüm ve Rom: 2.2.1 FROYO.JVKD1 (Rom ile ilgili hiç bir müdahalede bulunulmadı.)
* Kernel: 2.6.32.9
* Samsung Kies kuruldu, güncellemeleri yapıldı. (Aksi takdirde cihaz modem sürücülerini kurmanız gerekebilir.)
* "USB hata ayıklama" açıldı. (Buraya AYARLAR>UYGULAM AR>GELİŞİM yolundan ulaşabilirsiniz.

1.Adım (İhtiyaç olan uygulamaların toparlanması.)
* adresinden SuperOneClick v1.9.1 uygulamasını indiriyoruz.
* Microsoft .NET Framework 2.0+ bilgisayarınızda kurulu değilse bunu temin edip kurup.
* Samsung Kies son sürümünü indirip kurun veya CD'lerden kurduğunuuz Kies'i açarak güncelleme yapmasını sağlayın.

2.Adım (Cihazın Hazırlanması)
* "USB hata ayıklama" modunu aktive edin.
* Kies uygul sı açıksa kapatın.
* Cihazı USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın.
* Cihazın harici veya dahili kartlarını bağlamıyoruz. Eğer bağlanırsa bağlantıyı kapatıp usb baplantısını çıkarıp tekrar takın.
3.Adım (Root işleminin ılması)


* Uygulamayı çalıştırıyoruz. Yukarıda görüldüğü gibi bir pencere açılıyor.
* "Root" tuşuna tıklayarak işleme başlıyoruz.
* İşlemin bittiğini yukarıdaki resimde göründüğü gibi "remounting system with read-only access" altında "OK" ibaresini gördüğümüzde anlıyoruz.
* Cihazı kapatıp-açın.
* "Superuser" uygulamasının kurulup kurulmadığını kontrol edin. Eğer kurulmuş ise artık Yönetici(root) erişimine sahipsiniz demektir.

Aşağıdaki videoyu seyrederseniz yapmanız gerekenleri daha iyi anlayacaksınız.


benım denediğim surum budur üst sürümler 2.1 denesin
froya 2.2.1 denendi diğer üst sürüm versıyonlar olmuyor onlarıda denedım güle güle kullanın
 
  • Beğen
Tepkiler: apomsu


Şehriyar

Şehriyar

Üye
Yararli olmus. Ah ah pc ye bi oturabilsem 1 ay once ben acacaktim bu konuyu da neyse :) root uygulamalari hafiza kartina atmak icin degildir telefon sistem dosyalarina erisim icindir. sistem dosyalarinda degisiklik yapmak icin root islemi yapilir.
 

sefaeyer

Üye
bilgisayara baglamadan bi uygulama vasitasiyla root yapamazmiyiz. bilgisayar yok yanimda, butun islemlerimi telefonumla yapiyorum.
 
Şehriyar

Şehriyar

Üye
i9003 için olmaz ama i9000 de yapabilirsin z4root la falan
 
MelistanbuLL

MelistanbuLL

Üye
Harici ve dahili kartlarını derken sim kart ve hafıza kartından mı bahsediyorsunuz acaba ?

Edit : Oldu ! Yaptım ! Ben yaptım ! :D
Tabi sizin yardımlarınızla. Çok teşekkür ederim çok iyisiniz.
 


Üst Alt