Hürrem Sultan Pilavı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Hürrem Sultan Pilavı
Bizler pilavın her çeşidini yiyen bir milletiz
fakat Hürrem Sultan Pilavı'nı denememiş olanlar varsa mutlaka deneyebilirsiniz...








Malzemeler:



3 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı baldo pirinç

3 su bardağı tavuk suyu

2 yemek kaşığı yeşil Antep fıstığı

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 kahve kaşığı tuz

1 kahve kaşığı toz şeker


Yapılışı:


Bir tencerede tereyağını eritin. Daha önceden 15 dakika ılık suda beklettiğiniz pirincin suyunu süzüp tencereye ilave edin ve tuzunu ekleyin. Yaklaşık 7-8 dakika kavurun. Kavurma sırasında pirinçleri karıştırmak önce zorlaşacak ve sonra gevşeyecektir.
Bu sürenin sonunda pilava toz şekeri Antep fıstığı ve nohudu ekleyin. 1 dakika daha kavurup tavuk suyunu ilave edip 10 dakika, önce yüksek sonra alçak ısıda pişirmeye bırakın. Pilavın üzerinde delikler oluştuğunda altını kapatın ve 10 dakika dinlendirmeye bırakın. Pilavın üzerindeki pirinçler kıvrıldığında pilavı karıştırın ve 5 dakika daha kapağı aralık olarak dinlendirin ve servis edin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
466
Gulu Gulu
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
279
Baydırman
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
260
Baydırman
Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
312
PALA.
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
221
Baydırman


Üst Alt