HTC Sensation XE dahili Hafıza

Sponsorlu Bağlantılar

MAK071

MAK071

Üye
    Konu Sahibi
HTC Sensation XE dahili Hafıza
Telefon özelliğinde toplam bellek 4gb kullanılabilir bellek 1 gb a kadar görünüyor. Ayarlar depolamadan baktığımda bellek 1,11gb görünüyor.3 gb neden görünmüyor acaba?
Bir de depolamadan daha fazla alan yarat diyorum.Uygulamaları SD karta taşı deyince hiçbir şey çıkmıyor.Uygulamaları kaldır dediğimde vine,whatsapp,akbank bankacılık görünüyor.Yani dahili hafıza da görünüyor ama SD karta taşıyamıyorum.Ne yapabilirm?
 


apollo14

apollo14

Üye
Üretici firmalarca gösterilen dahili belleğin bir kısmı (yazılım surumune göre değişiklik gosterir. 2, 3 veya 4 gb olabilir ) sistem yazılımı yani rom olarak ayrılır bu da kullanıcı tarafından erisilebilen belleği kısıtlar . O yüzden sadece 1 kusur gb'ı kullanabiliyorsun. Gelelim 2. Konuya yani neden uygulamaları sd karta tasiyamadigin konusuna . Bunun nedeni de bazı uygulama gelistiricilerinin yazılımı geliştirirken yukleyenin o uygulamayı sd karta taşıması için gerekli geliştirmeyi yapmamış olması bu bazen güvenlik bazen de gelistiricinin uğraşmak istememesiyle açıklanabilir. 2 konunun da çözümü var . 1. Cihazın rootluysa play storedan gerekli uygulamalardan birini indirerek sistemde ön yüklü gelen uygulamardan istemediklerini bu uygulamayla kaldırarak alan yaratabilirsin. Tabiki sistemde hayatı olan uygulamaları silmen telefonunu kullanılmaz halede getirebilir DİKKAT!... 2. ise yine root izni isteyen bir yol . Cihazına yine play storedan terminal emulatoru indirip uygulamayı açıp terminalde önce su yazıp entirlaman ( bu emulatore root yetkisi vermek için gerekli ) sonra gelen bildirim kutusundan izin veri seçmen lazım daha sonra yine terminalde şu kodu girmen gerek.
pm set-install-location 2 . Yazdıktan sonra yine entirlayip uygulamadan çıkabilirsin. Bu sayede geliştirici tarafından sd karta taşınmasının önüne geçilmiş uygulamaları da sd kartına taşıyabilirsin (whatsapp vb gibi ) . Tekrar hetirlatayim bu işlemler için root lazım . Root yapmayla ilgili konuları forumda veya guugıl amcaya taratarak internette herhangi bir mecrada bulabilirsin. Tabiki root işlemi cihazını garanti kapsamı dışında bırakır . İyi forumlar. Umarım yardımcı olur.
 
MAK071

MAK071

Üye
    Konu Sahibi
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim apollo14. ama su yazınca not found yazdı.
 
Son düzenleme:
apollo14

apollo14

Üye
Telefonun rootlu olması lazım rootlu değilse öyle hatalar alabilirsin normaldir.


Su yazıp enterleyince bu şekilde olmalı ikinci satırın başında root yazmalı . Telefonunun root erişimi olduğundan ve terminal emulatorun superuser uygulaması tarafından engelli olmadığından emin olup tekrar dene . İyi forumlar.
 
Son düzenleme:

Benzer Konular



Üst Alt