HTC One V Hakkında Verebileceğim Bilgiler (Yazı ve Resimli)

Sponsorlu Bağlantılar

OnurAYDN

OnurAYDN

Üye
    Konu Sahibi
HTC One V Hakkında Verebileceğim Bilgiler (Yazı ve Resimli)
Arkadaşlar merhaba.. Konu başlığındada belirttiğim gibi size HTC One V hakkında verebileceğim bilgileri vereceğim. Biliyorum ki bu telefonu kullanan pek kişi yok ama en azından kullananları yada almak isteyenlere bilgi vericem.

Orta segmentte sınıflandırabileceğimiz telefon bana kalırsa biraz pahalı fiyatta satılıyor..


TELEFONUN TEKNİK ÖZELLİKLERİ (uzunluk - ekran büyüklüğü - işlemci vs.)


HTC One ailesinin en küçüğü olan bu telefon 3.7 inç'lik 480x800 pixellik bir ekran boyutu ve 120.3 x 59.7 x 9.2 mm boyutlarında ve ele oldukça oturan bir kasa boyutu var. Ayrıca telefon 115 Gr. ağırlığında. Telefonda MSM8255 işlemcisi kullanılıyor. Qualcomm'un 1GHz hızında tek çekirdekli işlemcisine, Adreno 205 GPU'su eşlik ediyor. 512 MB Ram ve 4 GB dahili hafızanın kullanıldığı telefonun, kullanıcıların erişebildiği alan yaklaşık 1 GB. Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich işletim sistemi ve Sense 4.0 arayüzü ile gelen telefon, yazılım güncellemesi almayacak.. Telefonun sadece alt tarafındaki eğimli kısmı çıkıyor, orayada SIM Kart SD Kart , antenler ve hoparlör konumlandırılmış..

1500 mAh bataryası olan telefonun pil süresi 1 gün çok rahat bitiriyor. Arada sırada oyun ve sıradan bir şekilde kullanırsanız 2 günü bitirebileceğinizi söyleyebilirim.


TELEFONUN MULTIMEDIA VE KABLOSUZ ÖZELLİKLERİ,


Telefonun 5 MP'lik kamerası var ve bu kamera HD kalitede 720p video çekebiliyor. 5 MP'ye göre hiçte fena fotoğraflar çekmiyor. Kamera arayüzü ise Sense 4.0 arayüzünden gelen özelliklerle beraber çok kullanışlı bir hâl alıyor. Arayüzde fotoğraf ve video tuşları aynı ekran yer alıyor. HDR , Panaroma , Manzara ve Yavaş Hareket Videosu gibi kamera görünümleri ve fotoğrafı çekerken Gri Tonlama , Bozulma , Eski gibi efektleri verebiliyosunuz. Video çekerken 720p fotoğraf ve basılı tuttuğunuzda arka arkaya birçok fotoğraf çekme özelliğide var.

Cihaz WiFi, WiFi Direct, WiFi HotSpot, Bluetooth 4.0, 3G ve GPS kablosuz bağlantılarını destekliyor.

Müzik performansı ise sınıfındaki en iyi performansı sunuyor diyebilirim. Dahili hoparlörü sıradan bir ses versede, kulaklık taktığınızda
Beats Audio devreye giriyor ve en dandik bir kulaklığa bile müthiş ses veriyor. Birde Beats Audio kulaklığınız varsa keyfinize diyecek yok :) Ayrıca Beats Audio
sadece müzik çalar uygulamasında değil, Youtube, Facebook, 7digital, TuneIn gibi müzik programlarında da devreye giriyor.


BU TELEFON HAKKINDA BENİM GÖRÜŞLERİM


Arkadaşlar telefonu almak isteyenlerin oyunlarla pek ilgisi olmaması gerekiyor. Yani sınıfındaki cihazlardan performans konusunda geride kalıyor ama multimedia özellikleriyle birçoğunu açık arayla geçiyor. Daha öncede dediğim gibi telefon özelliklerine göre biraz fazla pahalı. Yeniden gelelim performans konusuna , cihazın teknik özelliklerine göre dahada düşük bir performans verdiğini söyleyebilirim ama bunun tek nedeni Sense 4.0 Arayüzü.


PERFORMANS VE PİL ÖMRÜ ARTIRMA YOLLARI


Arkadaşlar telefonun pil ömrünü artırmak için tabikide en önemlisi ekran parlaklığı. Ben ekran parlaklığını otomatikte bırakmanızı tavsiye etmem siz kendiniz ayarlamanız daha iyidir. Evde olduğunuz sürece özelliklede güneş battığı zaman akşama doğru ekran parlaklığını en düşüğe getirmeniz tavsiyemdir. Kullanmadığınız zamanlarda Bluetooth ve WiFi gibi kablosuz ağları kapatın ki durduk yere şarj yemesinler. Performans açısındanda söyleyeceğim 2 şey var. Ayarlar>Geliştirici Seçeneklerine girip "GPU OLUŞTURMAYI ZORLA" seçeneğini işaretleyin. Yine aynı yerden Arka Plan işlem sınırınıda kullandığınız widget sayısına göre 2 veya 3 yapmanızı tavsiye ederim. Ve gelelim telefonun performansını artıracak en önemli yere ; Söylediğim gibi Sense arayüzü telefona inanılmaz ağır geliyor. Bu arayüz yerine Google Playden bir performans launcheri indirirseniz performans artışını çok rahat görebilirsiniz. Ben oldukça iyi bir performans launcheri kullanıyorum ve NFS Most Wanted oyunu kasıntısız işliyor.

Önerebileceğim performans launcher'ı ; Nova Launcher. Efektleri azalttığınızda harika performans sunuyor. Sense arayüzü yüklü iken herşeyi kapattığımda RAM da 150 Mb kadar yer kalırken Nova yükledikten sonra herşeyi kapattığımda 250 yi gördüğüm oluyor..




HTC ONE V RESİMLERİ VE FOTOĞRAF KALİTESİ















NOT : HTC ONE V ile Çekilen Fotoğraflar Alıntıdır.


Emeğe Saygı Bir Beğeni..
 


Üst Alt