Hangi Yiyecekler Sivilce Yapar - Sivilceler Nasıl Önlenilir ?

Sponsorlu Bağlantılar

fly cat

fly cat

Üye
    Konu Sahibi
Hangi Yiyecekler Sivilce Yapar - Sivilceler Nasıl Önlenilir ?
Sivilce problemi her yaşta insanın problemidir. Bu problem can sıkıcı bir hal alsa da, doğru ve düzenli bir tedavi uygulanmadığı taktir de büyük sorunlara neden olabilir. Bilindiği gibi sivilce sorunu ergenlik dönemlerin de ve yediğimiz gıdalar nedeni ile oluşuyor. Beslenme tarzı ve yediklerimiz, vücuttaki yağ ve iltihaplanma düzeyini etkilediği için sivilce problemi yaşanır. Yediğiniz besinler dışında her gün düzenli olarak yıkayın. Yüzünüzü çok hırpalamadan temizlemeye özen gösterin. Ve iltihaplı sivilceleri sıkamamaya özen gösterin.

Sivilce Yapan Gıdalar ;
Çikolata, dondurma, sosis ve dondurulmuş hazır et yemekleri, muz, ekmek, kek, şekerleme, kurabiye, mısır, patates kızartması, pirinç, pizza, makarna, margarin, meyve suları, puding, kraker, cips, pasta, krem peynir, kızarmış yiyecekler, tatlı içkiler gibi gıdalar sivilce oluşumuna yardım eder. Daha sağlıklı bir cilt için bu gıdalardan uzak durmaya çalışın.

Sivilce Düşmanı Gıdalar ;
Baklagillerle zenginleştirilmiş, meyve ve sebze açısından zengin besinler, elma, enginar, badem, fındık, tatlı kavun, barbunya, mercimek, kuşkonmaz, fasulye, armut, yoğurt, domates, ıspanak, ay çekirdeği, kiraz, vişne, kabak, kereviz, brokoli, brüksel lahanası, mantar, zeytin, zeytinyağı, istiridye, karnabahar, nohut, balık – kabuklu deniz ürünleri, somon, nar, hindi gibi sağlıklı besinler yaşamımızın her noktasında olduğu gibi silvilce probleminde de oldukça yarar sağlıyor. Ayrıca günde 8 ile 10 bardak su içmek, ıhlamur ve rezene çayı içmekte sivilce oluşumunu engeller.

Bu gıdalar ile birlikte, size yardımcı olacak güzellik ve cilt uzmanı olan Suna Dumankaya' nın önermiş olduğu sivilce maskesini de uygulayabilirsiniz.

Malzemeler
1 çay kaşığı asprin tozu
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı beyaz kil

Uygulama
Bütün malzemeleri bir kase karıştırın. Ve sivilceli bölgelere sürün. 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü temizleyin.
 
  • Beğen
Tepkiler: minoo

Benzer Konular



Üst Alt