Hangi Sanatçı Nereli - Sanatçılar Nereli - Sanatçıların Memleketleri

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Hangi Sanatçı Nereli - Sanatçılar Nereli - Sanatçıların Memleketleri
İŞTE TÜRKİYE'NİN SANATÇI HARİTASI. HANGİ SANATÇI NERELİ?

Türkiyede sanat dünyasının değişik kollarında üretken olan ünlüler aslen nereli? Müzik, sinema, tiyatro ve tv dünyasının ünlü isimleri doğdukları şehirlerinde gururu olmaya devam ediyor. Sanat dünyasının haritasının sizler için çıkardık İşte, illere göre sanat dünyasının dağılımı..

KIRKLARELİ
Müzik dünyasının ünlü assolisti Muazzez Ersoy ,Müziğin güçlü isimlerinden Candan Erçetin Kırklareli'nde doğdu , çocukluğunu ve ilkokul çağını bu şirin şehirde geçirdi.

EDİRNE
Popçu Rafet El Roman Edirne'nin en çok tanınan isimlerinin başında yer alıyor. Televizyon dünyasında adını duyurmaya başlayan kötü rollerin ismi Fatma Kabasakal Edirneli.

İSTANBUL
Aslen Sivaslı olan Cem Yılmaz, İstanbul doğumlu. Sinemanın Sultanı Türkan Şoray, Fatma Girik, ünlü assolist Sibel Can da İstanbul doğumlu olan sanatçılarımız arasında...Müzik dünyasının sevilen ismi Gülben Ergen, Rap müziğin favori ismi Ceza, farklı tarzı ile dikkatleri çeken Hayko Cepkin, gülen ve güldüren isim Gülse Birsel, Kenan Doğulu, Nejat İşler ve Yalın İstanbullu ünlülerden.




YALOVA
Şebnem Ferah, Berrak Tüzünataç ve arda Kural hemşeri. Hepsi Yalovalı.

SAKARYA
Şu sıralar adı Nihat Doğan ile anılan ve mutlu bir birlikteliği olduğunu söyleyen Didem Uzel, Sakaryalı.

ZONGULDAK
Özellikle kadın hayranlarının göz hapsinde tuttuğu yakışıklı şarkıcı Murat Boz, geçtimiz yıllarda kaybettiğimiz ünlü popçu Barış Akarsu da Zonguldaklı..

SİNOP
Bir dönem adını duyuran ve sonra pek fazla ortalarda görünmeyen Faruk K. Karadeniz'in en uç şehrinden.

SAMSUN
Bir İstanbul Masalı isimli Tv dizisi ile izleyicilerin gönlüne taht kuran Mehmet Aslantuğ, arabesk müziğim kralı Orhan Gencebay ve Ahu Türkpençe Samsunlu hemşeri

ORDU
Ordu, Fatsa denilince akla gelen ilk sanatçı sinema dünyasının ünlü ismi Kadir İnanır geliyor. 2001 yılında düzenlenen Best Model of Turkey ve Best Model Of The World yarışmalarında birinciliği kimseye bırakmayan ve şimdilerde kendisini oyunculuğa adayan Mehmet Akif Alakurt'un nüfusu Ordu - Fatsa'ya kayıtlı.

GİRESUN
Hareketli gece yaşamı ile adından sık sık söz ettiren Teoman'ın Giresunlu olduğunu biliyor musunuz?

TRABZON
Ayrılsak da Beraberiz dizinin sempatik karakteri Teoman ile adını duyuran Hakan Yılmaz Trabzonlu.

RİZE
Adını tüm dünyaya duyuran, Türkiye'nin Megastarı Tarkan'ın doğum yeri Almanya olsa da nüfusu Rize'ye kayıtlı. Türkücü İsmail Türüt, Yılmaz Morgül de Rizeli sanatçılar arasında.

ARTVİN
Taklitleri ile sevenlerini şaşırtan Emel Müftüoğlu ile Cengiz Kurtoğlu , Artvinli.

KARS
Kars denilince son yılarda en çok adından söz edilen sanatçı Hülya Avşar geliyor. Türk Halk Müziğinin ünlü ismi Yavuz Bingöl'de Kars'lı sanatçılar arasında. Emre Altuğ ile evli olan taze gelin Çağla Şıkel, Türkiye'nin en uç şehrinden. Şikel'in nüfusu Kars'a kayıtlı. Ünlü oyuncu Tamer Karadağlı Kars Sarıkamış doğumlu.

ERZURUM
Sunduğu yarışma programı ile milyonları heyecan fırtınasına sürükleyen tv dünyasının renkli ismi Acun Ilıcalı Erzurumlu. Müzik dünyasının ünlü ismi Fatih Ürek de Erzurum doğumlu sanatçılar arasında.

ERZİNCAN
Maskeli Beşler serisinin komik ismi Şafak Sezer İstanbul'da yaşıyor olsa da, aslen Erzincanlı.

SİVAS
Sivas denilince son dönemlerde akla gelen ilk isim Türkiye'nin Eurovision 2009 temsilcisi olan olay isim Hadise. Seda Sayan'ın eşi yorumcu Onur Şan da Sivaslı sançtılar arasında.

TOKAT
Nişantaşı çoçuğu olduğunu iddia etse de Engin Günaydın tam bir Anadolu çocuğu. Türkücü Songül Karlı, Seda Sayan da Tokat'lı sanatçılar arasında.

YOZGAT
Son dönemde özel hayatındaki çalkantılar nedeni ile gündemden düşmeyen ismi Neco Yozgatlı.

ANKARA
Nil Karaibrahimgil, Beren Saat, Pelin Karahan, Gökhan Özen ve Özgür Çevik başkentli ünlülerimizden. "Deliyürek" dizisiyle ünlelen Kenan İmirzalıoğlu da Ankaralı sanatçılar arasında..

BOLU
Adı sürekli birbirinden güzel isimlerle anılan, ekranların başarılı ismi şovmen Beyazıt Öztürk aşçılar şehri Bolu'da doğdu.


ARDAHAN
1983 yılında çekilen Haram filmi ile kariyerinde dönüm noktası yaşayan Hülya Avşar'ın doğum yeri Balıkesir- Edremit olsa da, baba tarafı Ardahan-Hasköylü.

İZMİR
İzmir denilince son 30 yılda akla gelen sanatçıların başında Sezen Aksu geliyor.Aksu aslen Denizli'nin Sarayköy ilçesinde dünyaya gelmiş. Sanat dünyasının kıdemli assolistlerinden Gönül Yazar, Yazar-yorumcu Pakize Suda, oyuncu-yorumcu Harika Avcı'da İzmir'in ünlülerinden. Sanat ve podyum dünyasına çok sayıda isim kazandıran İzmir'de Nehir Erdoğan güzelliği dillere destan olan Egelilerden. Başarılı oyuncu aslen İzmirli. Modacı, eski manken Emel Yıldırım da İzmir'den.

MANİSA
"Güneşi Gördüm" filminin yıldızı Demet Evgar, güneşe Manisa'da merhaba diyenlerden.

KÜTAHYA
Modellik, sunuculuk derken dizi oyunculuğunda karar kılan Seda Akman, Kütahya doğumlu.

AFYONKARAHİSAR
İzlenme rekorları kıran İkinci Bahar ve Asmalı Konak dizileri ile adını duyuran Nurgül Yeşilçay Afyonkarahisar'lı.

ISPARTA
Rock müziğin yıldızı parlayan ismi Emre Aydın, Türkiye'nin gülüyle meşhur şehri olan Isparta'dan.


KONYA
Fırtına dizisinin inatçı Ali'si, Asi'nin hırçın Demir'i yakışıklı oyuncu Murat Yıldırım, Konya nüfusuna kayıtlı.


NEVŞEHİR
Yaşadığı aşk ve uğradığı ihanet ile bir döneme damgasını vuran başarılı yazar İclal Aydın, Nevşehirli.


MALATYA
Belkıs Akkale, Selahattin Alpay, rahmetli sinema oyuncusu Kemal Sunal, İlyas Salman da Malatya'nın ünlü sanatçıları arasında.Aşk şarkılarının romantik Prensi Kutsi, Malatyalı. Müzik dünyasının ünlü isimlerinden


ELAZIĞ
Fanatiklerinin ekran başından bir saniye bile ayrılmadan izlediği 'Kurtlar Vadisi' nin Polat alemdar'ı Necati Şaşmaz, aslen Elazığlı. Türkücü Fatih Kısaparmak, Mustafa Keser, Bülent Serttaş'ta Elazığ'ın son yıllardaki ünlüleri arasında.




TUNCELİ
Avrupa Yakası'nın Şesu'su Bülent Polat, Tuncelili. İzmir doğumlu olan Yıldız Tilbe'de aslen Tuncelili. Türk Halk Müziği'nin ünlü ismi Hülya Süer, İntizar, Türkü, Ferhat Tunç, özgün müziğin yılanmış ismi Rahmi Saltuk, Emre Saltuk, Aynur Doğan


AĞRI
İlk sahneye çıktığı günden bugüne tarzını ve kendisini baştan sona yenilemeyi başaran Ebru Yaşar, Ağrılı.


VAN
Başarılı projelere imza atan Yönetmen Sinan Çetin'in nüfusu Van'a kayıtlı. Türkücü Faruk Tuncel, Hüsamettin Subaşı da Vanlı sanatçılar arasında.




SİİRT
Hakan Altun, Siirtli ünlülerimizden.


DİYARBAKIR
Anadolu Rock hayranı Sarp Apak, aslen Diyarbakırlı. Müzik dünyasının ünlü yorumcuları Emrah, Mahsun Kırmızıgül ve İzzet Yıldızhan da Diyarbakırlı sanatçılar arasında.


KAHRAMANMARAŞ
Anadolu Rock Müziği'nin ünlü ismi Kıraç Kahramanmaraşlı.


ADANA
Adanalı ünlülerimizden. Adana sanat dünyasına çok sayıda isim kazandıran sehirlerimizin başında geliyor. Müzik dünyasının ünlü isimlerinden Ferdi Tayfur, Şener Şen, Müslüm Gürses, Murak Göğebeken, Murat Kekilli, popçu Yaşar, Kurtuluş ve 2002 yılında düzenlenen Best Model Of The World yarışmasının birincisi Kıvanç Tatlıtuğ Adana'lı sanatçılar arasında.



DENİZLİ
Türkiye'nin yakışıklı isimleri arasında yerini alan Özcan Deniz, aslen Denizlili.


AYDIN
Aşk şarkılarının mimarı Gökhan Kırdar, aslen Aydınlı.
MUĞLA
Son yıllarda yıldızı parlayan ve özellikle kadınların yakın markaja aldığı Keremcem, Muğlalı.


ANTALYA
Bir dönem Sertap Erener ile evli kaldıktan sonra yollarını ayıran, Sezen Aksu'nun eski öğrencilerinden Levent Yüksel, Antalya nüfusuna kayıtlı. Berksan, Burcu Güneş, Emre Aydın


MERSİN
Kurtlar Vadisi Pusu'nun kötü adamı Mustafa Altındağ, nam-ı diğer Muro Mersinli ünlülerimizden.

HAKKARİ
Şov dünyasının ünlü ismi, oyuncu Yılmaz Erdoğan, Hakkarili.



ESKİŞEHİR

Sinemada "Malkoçoğlu" filmleriyle efsane olan Cüneyt Arkın, Eskişehir'in en ünlülerinin başında geliyor.



KÜTAHYA:

Ekranların başarılı ismi Esra Erol ile Türk Müziği'nin deneyimli ismi Nurdan Torun da Kütahyalı.


GAZİANTEP:

Özgün müziğin dev ismi Edip Akbayram da Gaziantepli...



ŞANLIURFA:

Bir dönem sanat dünyasında fırtına gibi esen Nuri Sesigüzel, bu ilin en ünlü isimlerinin başında geliyor. Sesigüzel yıllar sonra en popülerlik ünvanını İbrahim Tatlıses'e bıraktı. Ünlü Türkücü Mahmut Tuncer, Güler Işık, Ferhat Güzel de Şanlıurfa'nın şöhretler karmasına giren isimler..
 


Üst Alt