Hafıza Kartı Sorunu [(Card reader) Disk Yazmaya Karşı Korumalı Hatası !! ]

Sponsorlu Bağlantılar

1555

1555

Üye
    Konu Sahibi
Hafıza Kartı Sorunu [(Card reader) Disk Yazmaya Karşı Korumalı Hatası !! ]
Arkadaşlar forumda bu sorunlara bir çok cevaplar verilmiş ama ben en iyisi tek bi yerde topluyayaım dedim verdiğim yöntemlerden biri %100 sorununuzu çözecektir.. :oke:

Şimdi çözüm yollarını yazıyorum...

1.Eğer mikro sd hafıza kartını adaptor ile kullanıyorsanız adoptorn kenarında sol tarafında küçük bi tırnak var lock yazar yanında onu yukarı doğru kaldırın. (genelde yukarı doğru kaldırdığınızda koruma kalkar ama siz yinedi bi aşağıdaykende deneyin :evet:)



İşe yaramadımı ?? dvm et o zamn okumaya :)

2.* Başlat menüsüne girin ve Çalıştır'a Regedit yazın.:sn: (Kayıt Defterindesiniz):deal:

* HKEY_LOCAL_MACHINE seçeneğine ve daha sonra açılacak alt listelerdeki ;

* SYSTEM
* CurrentControlSet
* Control
* StorageDevicePolicies seçeneğine kadar geldikten sonra araç çubuğundaki WriteProtect'e sağ tıklayıp değiştir'e basın.
* Değer Tablosu çıkacaktır,orada bulunan sayı 1 ise 0 yapın.İşlem tamamdır.:anlas:

Yinemi olmadı ?? dvm et o zaman :)
3. Arkadaşlar bazen bu sorunlar virüs kaynaklıda olabiliyo bu yüzden bilgisayarınızı ve hafıza kartınızı bi güzel tarattırın antivirüs programıyla o zaman sorun kalkabilir düşük bi ihtimalde olsa :)

Eğer buda olmadıysa kesin çözümü veriyorum artık :) :yuru
4. evet resimde gördüğünüz hart okuyucunuzn içindeki metalleri tekrar lehimleyin (özellikle sol taraftaki yuvarlak içindeki aldığım yeri) sorununuz kesin hallolucaktır. Lehim yapmayı bilmeyenler için biraz anlatayım lehim makinası ve lehim teli lazım lehim makinası ısındıktan sonra lehim telini lehim yapacağınız yere değdirin ve makina ile eritin o oraya yapıcaçaktır zaten. (bu arda resimde gördüğünüz gibi lehim yapılacak yerler birbirine çok yakın yaptığınız lehimlerin birbirine değmemesine özen gösterin. )

Eğer dediklerimin hiç biri işe yaramadıysa kart okuyucunuzu çöpe atın derim çnk hafıza kartında sorun olma ihtimali çok düşük bi ihtimal :)
 
  • Beğen
Tepkiler: enginliman


Üst Alt