Püf Noktası Google Play cihazda yeterli alan yok hatası çözümü

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Google Play cihazda yeterli alan yok hatası çözümü
Android işletim sistemli akıllı cep telefonlarında yeterli alan yok hatası akılları karıştırıyor. Google Play yeterli alan yok hatası çözümü peki ama nasıl düzeltiliyor işte detaylar.

1.Cihazımın 10 gb dahili hafızası var ama genede yukleme yapmıyor eğer 4.cü maddeyı yaptığınız halde çözüm olmamıssa olay çok basit. Telefonların sistem hafızalarında min 250 mb (bazı modellerde 120mb) boş alan yok ise cihaz malesef otomatik olarak sd kart hafızasına aktarım yapmıyor bunun için sistem hafızasında min. 250mb boş alan bırakırsanız hem cihazınızda kasmalar son bulacak hemde google play indirme sorununuz ortadan kalkacak.
2.Bazı cihazların dahili hafızaları çok yetersiz firma kullanıcıya 500mb-1gb gibi hiç bırakmasaydın daha iyiydi tarzında alan bırakmıs sanada sd kart desteği ile artırma seçeneği sunmuş fakat ilk kurulum sadece dahili hafızaya oluyor yani 4cü maddedeki önerimiz bu işi çözemiyor. Ozaman çözüm olarak bize tek seçenek kalıyor dahili depoyu sürekli boş bırakıcaz bunun için resim video mp3 gibi dosyaları sd kartta tutacağız ve uygulama yuklemesi yaptığımızda önce yukleyıp sonra uygulama ayarlarından sd karta tası seçeneğini kullanıcaz.
3. Cihazımızın sistem hafızası 500 mb gibi 1gb gibi küçük bir alansa ve 4cü seçeneğimizi kullanamıyorsa cihaza nasıl 1-1.5gb lık boyutlardaki oyunları yukleyecez. Malesef bunun bir çözümü yok zira yuklesenız çalıssa bile oyun ya açılmayacaktır yada açılsa bile donacaktır size bu oyun zevkini yasatmayacaktır.
4. Telefon hafızası doldu sd karta otomatik yükleme nasıl yaparsınız.
AYARLAR + DEPOLAMA + TERCİH EDİLEN YÜKLEME KONUMU Bu menüyü kullanarak dilediğiniz boş alanı seçerek sorununuzu çözebilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: The-Flash


Üst Alt