Gitar Hakkındaki Yanlış Bilgiler

Sponsorlu Bağlantılar

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Gitar Hakkındaki Yanlış Bilgiler
1."Bir gitar ne kadar pahalıysa o kadar iyi sesi vardır."

Yanlış, gitarın pahalı olması sesinini iyi olduğunu göstermez, pahalı gitarlar, kaliteli ağaç, el yapımı olma, isim taşıma , iyi aksam kullanma özelliklerini taşırlar. Ancak bu özellikler hepsi birden bile seslerinin iyi olacağını garantilemez sadece ihtimalini arttırır. İki alt sınıf bir gitar daha iyi sese sahip olabilir. Ağaç malzeme çoğunlukla şans işidir.

2."En iyi elektro gitarları Fender yapar"

Yanlış, fender sadece pazardaki yer sahibi olan büyük bir markadır, ama insanların markacılığı onu en iyi elektro gitarları üreten firma olduğu şeklinde lanse eder, tıpkı google'ın arama motorunun, yahoo'nun motorundan daha başarılı olduğunun, tıpkı firefox'un internet explorerdan daha güvenli olduğunun söylenmesi gibi. İnsanların popülerleştirdikleri ürünler her zaman en iyisi olarak düşünülür ama yanlıştır. Fender genel olarak çok iyidir ama dünyadaki en iyi gitarları üretmez, irili ufaklı pek çok firma ya da yapımcının ürettiği herhangi bir gitar en iyi fenderden daha başarılı olabilir. Büyük firmalar başarılı ürünler çıkarıp, başarılı satış grafiği yakalayarak büyük firma olurlar ama bu onların en iyi olduklarını göstermez.

3. "Elektro gitarlarda en iyi gövde ağacı Maun'dur"

Yanlış, maun çok iyi bir ses ağacı olduğundan değil, fiyat/performans oranı olarak çok iyi bir ses ağacı olduğundan, işlenişi kolay olduğundan ve bolca bulunduğundan dolayı bu kadar sık kullanlır. Fakat günümüzde çok kullanımından dolayı özellikle kaliteli honduras maunu'nun rezervleri azalmaktadır.

4. "En iyi akustikleri Takamine yapar"

Yanlış, takamine iyi akustik gitarlara giriş modellerini üretmektedir anca, bu konuda asıl profesyoneller Martin, Taylor, SantaCruz gibi uzman markalardır.

5. "Elektrogitar çalmadan önce klasik almak gerekir"

Yanlış, bu yıllardır müzik mağazalarını pazarlama kurnazlığından başka birşey değildir, yararları vadır, ancak sıfırdan elektro gitara başlamak daha mantıklı ve yapıcıdır. Pek çok yerde pek çok kez konuşuldu, belirli gitar tecrübesi olan herkes hemfikirdir.

6. "Klasik gitarda en iyi tel markası Daddario'dur"

Yanlış, her ne kadar Daddario çok başarılı takımları olan en iyi tel üreticilerinden biri olsada, kesin ve net olarak "en iyisidir" diye kestirip atamayız, Savarez, Hannabach, Luthier gibi pek çok dişli rakibi varken.

7. "Klasik gitar tabla çalınır, çalınabilir"

Yanlış, klasik gitar, klasik gitar müziği çalmak için vardır, ve klasik besteler tab ile çalınmaz. Siz yaparsınız ama yaptığınız yanlıştır.

8. "Klasik gitar pena ile çalınır, çalınabilir"

Yanlış, klasik gitar repertuvarı gereği, pima düzeninde parmaklarla çalınmalıdır, pena ile klasik gitar teknikleri uygulanamaz. Siz yaparsınız ama yaptığınız yanlıştır.

9. "Ucuz gitarların sapı yaş olduğu için atar"

Yanlış, bir kere sap atması ağaç nemi ile alakalı bir durum değildir. Sap atması sapın gövde ile birleştiği yerden ayrılmasıdır. Sapın yamulması sap atması değildir. Sap atması kötü işçilik ve kalitesi yapıştırıcı kullanımından kaynaklanır.

10. "En iyi klasik gitarlar Ramirez olanlardır"

Yanlış, Manuel Ramirez zamanında çok iyi gitarlar yapmış olan büyük bir yapımcı idi, sonrasında yapım işini ailesine bıraktı, şu anda bilinen Ramirez Amalia Ramirez 'dir, ve iyi gitarlara giriş seviyesi olarak kabul edilen bir "marka" dır. Dünyanın şu andaki en iyi klasik gitarlarını Daniel Friederich, Greg Smallman, Paulino Bernabe, Kevin Hill gibi çok büyük yapımcılar yapmaktadır.

11. "En sert ağaç abanoz'dur"

Yanlış, abanozun en sert türü dünyanın 5. sert ağacıdır. Dünyanın en sert ağacı Hayat Ağacı olarak da bilinen Lignum Vitaedir. 1,32gr/cm3 yoğunluğuyla akıl almaz bir sertliği vardır.

12. "Pahalı gitarlar profesyoneller içindir"

Yanlış, pahalı gitarlar, parası olanlar içindir. Malzemesi iyidir. Her profesyonel pahalı gitar çalmaz, pahalı gitarlarda profesyoneller için yapılmaz. Parası olan herkes en iyi gitarı alabilir, almalıdır da.

13. " Yamahanın klasik gitarları çok iyidir."

Yanlış, klasik gitarla belirli düzeyin üzerinde tecrübesi ve yine klasik gitar dünyası ile de belirli düzeyin üzerinde bilgisi olan herhangi bir insan; yamahanın klasik gitarlarının; fiyatlarını ve yamaha markasını taşımayı haketmeyen, aşırı sert cilalı, kapalı, odun sesli gitarlar olduğunu bilir, ama ülkemiz insanı, bir kez daha markacılık işte..

14. " Gitarın ağaç kısımlarını temizlemek ve korumak için en iyi yağ türü limon yağıdır. "

Yanlış, limon yağı çok iyi temizleyici bir yağdır ama en iyisi değildir. Genel olarak türevleri içerisinde, cilalama kullanım amacı olmayan yağlardan bu tarz uygulamalar için en iyisi Çin kamelya yağı'dır. Bu kesinlikle benim şahsi fikrim değil, tecrübelerle edinilmiş genel kanıdır.

15. " En iyi klasik gitarlarlarda schaller akort burguları kullanılır, Schaller en iyi burguları yapar."

Yanlış, Schaller ucuza iyi burgular yapan bir markadır sadece, pek çok daha iyi burgu vardır. Bazı kişiler Gotoh var Fustero var, ben biliyorum en iyisi onlar deseler de, onlar da değildir, en iyi burgular David Rodgers adlı komşu tarafından yapılan Rodgers burgulardır. Mükemmel el yapımı klasiklerin baş tacıdır. Sadece muhteşem güzelliğe sahip değil, aynı zamanda kusursuz işçilik sonucu sağlam ve çok hassas burgulardır.


16. " En güzel ağaç alevli desenli(hareli) akçaağaçtır"

Yanlış dünyada binlerce çeşit ağaç arasında akçaağaç güzel ağaçlar sınıfına girer. Çok farklı figürlere sahip olabilir ama en güzeli denemez. Hiç bir ağaç için en güzel denemez. Çeşitlilik sonsuzdur.

17. "Ucuz gitarların ağaçları yaş olur."

Yanlış, hiçbir gitarın ağacı düşündüğümüz anlamda yaş olmaz. En iylerde doğal olarak kurutulmuş ve yıllandırılmış ağaçlar kullanılır. Ama kötü markaların düşük modeleri bile teknik kurutma(fırınlama) ağaçlar olduklarından yaş olma gibi bir durumları olmaz.

18. " Gitarı duvara dayayarak bırakırsak bir süre sonra sapı atar."

Yanlış, hatalı imalat değilse hiçbir gitarın sapı, gitarı normal şekilde duvara dayayyıp muhafaza ettiğiniz takdirde atmaz. Gitar bundan çok daha dayanıklı olacak şekilde tasarlanır ve yapılır.
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
764
Cevap
0
Görüntüleme
554
HakanSeven12
Cevap
7
Görüntüleme
2K
HakanSeven12


Üst Alt