Geleceğin otomobilleri bunlar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Perfect!

Üye
    Konu Sahibi
Geleceğin otomobilleri bunlar
Geleceğin otomobilleri küçük ve çevreci. Artık daha çok, küçük, ekonomik, istenildiğinde benzinle istenildiğinde elektrikle çalışan hibrit motorlu araçlar öne çıkıyor.

Forbes dergisi de New York Otomobil Fuarı'nda geleceğin otomobili olmaya aday 10 araba seçti.

Audi E-tron: Audi E-tron, R8 spor serisinden hafif ve küçük. 100 kilometre hıza 4,8 saniye gibi çok kısa sürede ulaşabilen araç, 313 beygir gücünde ve tek şarjla 240 kilometre yol gidebiliyor. Test çalışmalarının 2012'ye kadar sürmesi beklenen Audi E-tron, 4 elektrik motoruyla çalışıyor.

MINI BeachComber: Maksimum sürüş keyfi için tasarlanan MINI Beachcomber, açık gövdeli dört kişilik bir konsept otomobil. Yeni dört teker çekiş sistemi ALL4 ve esnek bir kabine sahip olan araçta kapı, geleneksel bir tavan ya da yolcuların çevrelerindeki dünyayla etkileşimlerini sınırlayabilecek diğer bütün gövde elemanları bulunmuyor.

Subaru Hybrid Tourer: Şık ve agresif hatlarıyla dikkat çeken otomobil, yukarı doğru açılan kapılarıyla da rakiplerinden farklı. Araçta iki elektrikli motor bulunuyor. Düşük hızlarda sadece arka akstaki elektrikli motorla yol alan otomobilde, yüksek hızda benzinli motor devreye giriyor.

BMW ActiveE: Tamamen elektrikle çalışan, "ActiveE", yeni teknolojik çözümleriyle dikkat çekiyor. 9 saniyede 100 kilometre hıza ulaşabilen ActiveE'nin üç saatte bir şarj edilmesi gerekiyor. Bataryaları dolu olduğunda toplam 160 kilometre yol alabiliyor. Sırf bu araba için geliştirilmiş özel lityum iyon bataryalarını 240 voltluk elektrik enerjisiyle şarj etmek mümkün. Maksimum 145 kilometreye çıkabilen aracın motoru, 250 Nm tork değerine sahip.

GMC Granite: GMC Granite'te iri bir ön bölüm ve radyatör ızgarası bulunuyor. Aracın ilginç bir özelliği de arka kapıların ters yönde açılıyor olması. Arabada yer alan çift renkli koltuklar ve ilginç vites topuzuyla konseptin iç mekânında gelecekten esintiler görülüyor. Otomobilde, turbo destekli 138 hp güç üreten 1,4 litre hacminde bir motor bulunacak.

Toyota FT-CH: FT-CH, Fransa-Nice'teki tesislerde geliştirildi ve gelecekte seri olarak üretmesi planlanan modellerden. Şehir içinde son derece kıvrak olduğu belirtilen Toyota FT-CH, 22 inç (56 santimetre)'lik jantlarıyla dikkat çekiyor.

Chrysler-Lancia Delta: Güç, yakıt ekonomisi ve sürüş keyfi sunan yeni Lancia Delta, turbo beslemeli beş farklı motor seçeneği sunuyor. Aracın 2012 yılında yollara çıkması bekleniyor.

Buick Regal GS Concept: 255 beygir gücüne sahip olan spor sedanda 2 litre turbo şarjlı motor ve manuel 6 vites var. İnteraktif sürüş kontrol sistemine sahip araç, 100 kilometre hıza 6 saniye içinde ulaşabiliyor ve araçta 50 santimetrelik dökme alüminyum jantlar bulunuyor.

Chevrolet Aveo: Bu küçük hatchback, turbo şarjlı, 138 beygir gücünde 4 silindir motora sahip. Olağanüstü yakıt tasarrufu (100 km'de 5,5 litre-ortalama) ve perfomansının yanı sıra geniş ve birçok açıdan son derece kullanışlı iç mekân tasarımına sahip.

Nissan Leaf: Günlük kullanıma yönelik Nissan'da sıra dışı bir tasarım kullanılmadığı kaydediliyor. 2012'de seri üretime geçecek Leaf'in hemen hemen 1,5 lt benzinli motorlu bir araçla aynı fiyata satılacağı iddia ediliyor. Bir kez şarjla 160 kilometre yol gidebilen aracın ön siparişlerinin 20 Nisan'da alınmaya başlanacak.



SUBARU HYBRID TOURER




AUDI E-TRON



BMW ActiveE



MINI BeachComber



GMC Granite



Toyota FT-CH



Chrysler-Lancia Delta



Buick Regal GS Concept



Chevrolet Aveo



Nissan Leaf
 


LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Pek farklılık görmedim
 

Perfect!

Üye
    Konu Sahibi
şekil değil içerik farklı

bu daha yakın gelecek uçan arabalara daha çok var
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt