Galaxy S3 Özelliklerine Sahip Galaxy Camera'yı Yakından Tanıyın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jetpackjoyride

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy S3 Özelliklerine Sahip Galaxy Camera'yı Yakından Tanıyın
Dünyanın ilk Android işletim sistemine sahip dijital kamerası olan Galaxy Camera'nın Berlin'deki tanıtımının üzerinden geçen yaklaşık iki aylık zaman diliminden sonra nihayet bu ilginç cihaz ofisimize ulaştı. 21 kademeli zoom yapma özelliğine sahip olan, çok yüksek çözünürlüklü cam gibi 4.8 inçlik ekranı, dört çekirdekli işlemcisi ve de en önemlisi Android 4.1 Jelly Bean işlemcisi ile kendi sınıfının ilk ve tek ürünü olan bu cihaza daha yakından göz atmak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Galaxy Camera'nın özellikleri Samsung'un amiral gemisi ürünü olan Galaxy S3 ile büyük benzerlikler gösteriyor. Galaxy Camera'nın içerisinde de aynen S3'deki gibi Android 4.1.1 (Jelly Bean) işletim sistemi bulunuyor. Diğer teknik spefikasyonları hemen hemen S3 ile aynı olan cihazın Micro SD kullanılarak genişletilebilen yerleşik depolama alanı ise sadece 8GB. Ekran çözünürlüğü (1280 x 720 piksel) de S3 ile aynı olan Galaxy Camera'nın ekranı ise 4.8 inç olan Galaxy S3 ile 4.77 inçlik boyutuyla ihmal edilebilecek bir boyutla farklılaşıyor. Bir Galaxy S3 kullanıcısı olarak bu kamerayı elime ilk aldığımda adeta kendimi S3 kullanıyormuş gibi hissettim. Aslına bakacak olursanız içerisinde SIM Kart girişi olan Galaxy Camera ile Galaxy S3'e kıyasla yapamayacağınız tek şey telefon görüşmesi yapmak....

Galaxy Camera'nın objektifinin tamamı ile açılmış hali. Cihazın odak uzunluğu 4.1 ile 86.1 mm arasında değişiyor
Galaxy Camera'yı paketinden çıkarıp elinize ilk aldığınızda cihazın 300 gramlık ağırlığı hemen dikkatinizi çekiyor. Bence cihazın ağırlığının hissedilir derecede yüksek olması kendisinin bir kamera olması niteliği göz önünde bulundurulduğunda gayet olumlu bir özellik. Zira şekim yaparken özgül ağırlığı fazla olan bir cismi elde tutmak her zaman daha iyidir. Fakat öte yandan bir çok kullanıcının tercihleri benimki ile bu noktada ayrışıyor. Zira normal kullanıcılarda genelde 'ne kadar hafif o kadar iyi' ye bir yönelim var. Galaxy Camera'nın dış yüzeyi her ne kadar plastik bir kaplamaya sahip olsa da insanda bıraktığı malzeme kalitesi izlenimi hem görsel hem de hissiyat anlamında çok yüksek. Cihazın flaş ve de kırmızı göz engelleme fonksiyonlarınına özel tasarlanmış tuşlar gerçekten çok hoş olmuş.

Doğrudan doğruya flaş kullanmama rağmen AndroidPIT Almanya Editörü Nico'nun fotoğrafında gözlerinde herhangi bir kırmızılık oluşmadı
Galaxy Camera'nın sağ üst köşesinde yer alan deklanşörünün boyutları çok makul. Hızlı bir dokunuşta odaklanma işlemlerini ayarlayan deklanşörün parmak üzerinde oluşturduğu net ve sağlam duruş ile kazara fotoğraf çekme ihtimaliniz mümkün olduğunca düşmüş oluyor. Deklanşörün hemen önünde yer alan zoom yapma tuşu ise yeterince büyük ve de hassas dizayn edilmiş.

Galaxy Camera telefon fonksiyonu bir kenara bırakılacak olursa bir Android cihazdan beklenen tüm özelliklere sahip
Galaxy Camera'nın sağ alt tarafında cihazın değiştirilebilir pili, Micro SIM ve Micro SD kart girişlerini saklamakta olan bir kapak bulunuyor. Bu arada Samsung'un tasarımda göstermiş olduğu hoş bir ayrıntı ise Galaxy Camera'nın TV bağlantısı imkanı veren HDMI çıkışı için ayrı bir koruyucu kapak geliştirmiş olması.

Cihazın alt yüzeyinde HDMI girişi için ayrıca bir koruyucu kapak bulunuyor
Galaxy Camera cihazı cebimdeyken Alman seyircilere özel olarak hazırlanan Cobra 11 için Alarm isimli aksiyon filminin çekimlerini görüntüleme imkanım oldu. Çekimler boyunca Galaxy Camera'dan almış olduğum veri beni fazlasıyla tatmin etmeye yetti.

Görüntülemek istedikleriniz çok hızlı bir şekilde hareket ediyorlarsa standart ''seri fotoğraf çekimi'' özelliğini kullanmak mantıklı olacaktır
Galaxy Camera içerisinde yer alan akıllı çekim modu normal pozlar için zor ışık koşullarında bile beklentilerimi fazlasıyla tatmin eden çekimlerin altına imza attı.

Otomotik mod kullanılarak AndroidPIT Ofisi yakınlarında çekilmiş bir fotoğraf
Bazı özel durumlarda ise cihaz içerisinde 15 adet yer almakta olan önceden tanımlanmış modları kullanmayı tercih etmek daha mantıklı olabiliyor. Bahsi geçen modlar ''en iyi yüz''den gece çekimlerine, spor faaliyetlerinden makro çekimlere kadar uzanan geniş bir yelpazede Galaxy Camera sahiplerinin hizmetine sunuluyor.

Galaxy Camera'nın 'Macro'' çekim modu kullanılarak elde edilmiş bir fotoğraf
Bu arada yeni nesil kameraların otomatik çekimlerinden hoşlanmayan profosyonel kullanıcılar için geliştirilen uzman modu, bu tip kullanıcıları memnun edecek derecede hoş bir arayüz ile tasarlanmış. Kullanımı da oldukça kullanıcı dostu ve pratik olan bu mod ile binlerce farklı parametre üzerinde seçim yapmak işin uzmanlarına kalıyor.

Uzmanlar için yaratılan menü ''Bundan daha iyi bir menü tasarlanamazmış'' dedirten cinsten
Galaxy Camera'nın görece küçük standart sensörlerine rağmen (1/2.3 "BSI CMOS) ortaya çıkan fotoğraflarda ortaya koyduğu performansın içerisinde dijital kameralarda özellikle doğru pozisyonlama olmayınca sıkça ortaya çıkan bozulmuş piksel yani 'noise' sıkıntısına rastlayamadım.

Sıkıntılı ışık koşullarında bile 'noise' piksel bozulmalarına rastlamadım
Galaxy Camera'yı benim gözümde özel kılan en önemli özelliklerden bir tanesi de 21X'lik zoom yapabilen objektifi. Bu boyutlardaki bir dijital kameradan hiç de beklenmeyecek bir zoom gücüne sahip cihaz ile yaptığım aşağıdaki karşılaştırmalı çekimlere bakınca ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Galaxy Camera'nın 21X'lik yakınlaştırma özelliğini kullanmadan yaptığım çekim - Fotoğraftaki kiliseye dikkat

Galaxy Camera'nın 21X Zoom'uyla bir önceki fotoğrafta yer alan Kilisenin kulesine yaptığım yakınlaştırma
Bir fotoğraf uzmanı olmadığım için Galaxy Camera'yı bir gezi dergisi editörü tadında değil de normal bir kullanıcı gözüyle değerlendirerek bir sonuca ulaşmaya çalışıyorum. Galaxy Camera'nın renk kontrastını okuyucularımıza gösterebilmek adına ofisimiz buzdolabında yer alan meyve ve sebzeleri bir tabağa doldurdum ve de cihazın ''beginner'' yani ''yeni başlayan'' modu içerisinde yer alan SLR (Pentax Kr) özelliğini kullanarak aşağıda yer alan ilk fotoğrafı, DSLR modunu kullanarak da ikinci fotoğrafı çektim. Bence her iki fotoğrafta da renkler arası kontrast gayet hoş. Tabi bu noktada siz okuyucularımızın görüşleri çok daha önemli.

Galaxy Camera'nın video kalitesine gelince bence 1080 piksel kayıt kapasitesine sahip olan bu cihazın performansı gayet iyi. Köln'de gerçekleştirilen ve yazının girişinde bahsetmiş olduğum aksiyon filmi çekimlerine yaptığım ziyarette kullandığım Galaxy Camera'nın HD video kayıt performansı bence etkileyici.

(videoyu cihazınızın tarayıcısında açmak için )
Buraya kadar yaptığım açıklamaların hemen hemen tümü Galaxy Camera'nın bir dijital kamera olarak ortaya koyduğu performans üzerineydi. Android özelliklerine sahip olan bu harika cihaz sayesinde 3G bağlantı ile çektiğiniz tüm fotoğrafları anında paylaşma olanağına sahip olabiliyor olmanız bence gerçekten çok önemli. Özellikle gazetecilik faaliyetinde olanlar için bu özellik adeta tadından yenmez bir niteliğe sahip. Bu arada bu cihaz ile Google Play üzerinden tüm fotoğraf düzenleme uygulamalarını kolyaca indirmek ve de kullanmak da mümkün oluyor olması da başka bir güzellik.
Sonuç olarak 4.77 inçlik ekranlı, Android 4.1.1 (Jelly Bean) tabanlı çalışan Samsung Galaxy Camera bende çok olumlu bir izlenim yarattı. Bu cihaz çantanızda olduğu sürece Google+, Facebook, Instagram ve e-posta yoluyla sevdiklerinizi ya da takipçilerinizi kendinizden haberdar edebilir, çekmiş olduğunuz fotoğrafları Dropbox üzerinde sorunsuz bir şekilde saklayabilirsiniz. Galaxy Camera'nın Kıta Avrupa satış fiyatı 550 EUR civarında olduğunu belirterek test yazımın sonuna geliyorum.
Bu arada Galaxy Camera ile çekilmiş daha fazla fotoğraf örneğine ulaşmak için
[h=3]Galaxy Camera'nın Artıları[/h]
  • Yüksek kaliteli imaj kalitesi
  • Hızlı işlem yapma / çalışma
  • Geniş fonksiyon seçenekleri
  • Kaliteli gösterim
  • Güçlü işlemci
  • 3G bağlantı dahil, mükemmel paylaşım imkanları
[h=3]Galaxy Camera'nın Eksileri[/h]
  • Yüksek fiyat
  • Ağırlık
  • Düşük dahili hafıza
[h=3]Samsung Galaxy Camera'nın Donanımsal Teknik Özellikleri[/h]
  • Sensör: 16.3 megapixel 1/2.3 "BSI CMOS
  • Lens: Samsung, Aperture F2, 8 (Geniş) - F 5.9 (tele)
  • Odak uzunluğu: F = 4.1 to 86.1 mm (23 to 483 mm formatına eşit), 21X optik zoom
  • Ekran: 12.1 cm (4.77 "), HD
  • Çözünürlük: 1280 x 720 piksel
  • ISO: Otomatik, 100, 200, 400, 800, 1,600, 3,200
  • 3G (HSPA + up to 21 Mbit / s) Bağlantı
  • İşlemci Dört Çekirdekli 1.4 GHz (Quad -Core)
  • Android 4.1 (Jelly Bean) İşletim Sistemi
  • Hafıza: Approx. 8 GB dahili + microSD girişi (64GB'a kadar), micro SDHC, micro SDXC
  • Fotoğraf formatları: JPEG 16M, 14M, 12M, 10M, 5M, 3M, 2M, 1M
  • Video formatları: MP4 (MPEG4/AVC/H.264, Audio: AAC), HD 1920 x 1080 (30 fps), 768 x 512 Slow Motion (120 fps)
  • Bağlantılar: WiFi 802.11 a / b / g / n (2.4 GHz + 5 GHz) Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0, Micro-HDMI 1.4
  • Video çıkışı
  • GPS
  • Pil: 1650 mAh Lithium-Ion
  • Boyutlar: 129 x 71 x 19.1 mm
  • Ağırlık 300 g
  • Micro HDMI 1.4
  • A-GPS, Glonass
  • Öne çıkan özellikler: Voice Control (Ses Kontrol), Slow Motion Video (Yavaş çekim video), Sosyal paylaşım Widgetları

Photo: Klaus Wedekind
kaynak:


- - - Eklendi - - -

videoyu 1080p izlemenizi tavsiye ederim
 


Kerim.

Kerim.

Üye
Fiyat?
 
.BK.

.BK.

Üye
Şaka mı yapıyor bunlar ya :D
 

jetpackjoyride

Üye
    Konu Sahibi
bunun bide chipte incelemesi var normal adamlar gözüyle helikopteri göremiyolar bu 21x zoom yapıyo ayrıntılar bile ortaya çıkıyo
 
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Reklamı da Güzel olmuş.

Haber için :tşk:
 
KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Reklamda vardı Bu Kamera Ben Telefon Sanmıştım Haber İçin :tşk:
 

jetpackjoyride

Üye
    Konu Sahibi
Nee:oha:satilmasini cok beklerler
param olsa alırım özellik olarak bi galaxy s3 performansı buna + olarak piyasanın açık ara en iyi zoom yapan ve şuan en iyi çekim yapan makinalardan biri bak chipte şöyle yazıyo 21 kez yakınlaşma özelliği sayesinde cihaz, uzaklardaki bir nesneyi adeta burnunuzun dibine getirebiliyor. Bu yakınlaşma özelliği hiçbir akıllı cepte yok (Nokia'nın 41 megapiksellik PureView 808'i de buna dahil). Otomatik odaklanma işlevi, gün ışığında yeteri kadar hızlı çalışıyor. Devamlı olarak fotoğraf çekmek isteyenler, bu işleve özel mod sayesinde yaklaşık 20 fotoğrafı aynı anda çekebiliyorlar. Galaxy Camera, 1080p çözünürlüğünde 30 fps veya 720p çözünürlüğünde 60 fps'lik videolar kaydedebiliyor. Daha da yüksek bir fps ile video kaydetmek isterseniz, 768x512 çözünürlüğünde bunu yapabilirsiniz.
 
xxSadrazamxx

xxSadrazamxx

Üye
androd işlemci dğil işletim sistemi
 
komando04

komando04

Üye
haber için teşekkürler
 
alenkolik

alenkolik

Üye
Benim cok hosuma gitti. Alabilirim. x21 zoom. Samsung ve android olmasi ayri bi güzel. Tesekkurler bilgi icin.
 
Kerim.

Kerim.

Üye
Ya su dijitallerden foto cekmek hic zevkli olmuyo.buna verecegim parayla gider s3+slr makina alirim.slr'nin verdigi zevki bu asla vermez.
 

jetpackjoyride

Üye
    Konu Sahibi
Bu dijital degil smart android
 
Kerim.

Kerim.

Üye
Dijital derken ekrana bakip cekenleri kastettim.
 

jetpackjoyride

Üye
    Konu Sahibi
Ne guzel moruk nerdeyse 5inc ekran o piyasadaki sapa sacma dijitaller gibi degil yani
 
komando04

komando04

Üye
Türkiye de mi bu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt