Forumda Upload Siteleri, Link Yönlendirme siteleri vs. kirliliği

Sponsorlu Bağlantılar

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Forumda Upload Siteleri, Link Yönlendirme siteleri vs. kirliliği
@Yönetici arkadaşlar merhaba.
Özellikle dosya paylasımı yapılabilen bazı bölümlerden dolayı son zamanlarda sikayet alıyorum, bu sikayetlerden aldıgım en son sikayeti sizlerle paylasarak, tartısmak istiyorum ki çözüm üretelim. @Admin arkadaslar da düşüncelerini dile getirmeli ve kararlar vermeliyiz. Link yönlendirmesi yapan sitelerin, kalitesiz veya geçici dosya upload sitelerinin sitemizde sürekli paylasılıyor olması üyeleri hem sıkıyor, hem de ileride arşiv anlamında çöp içerik olmasına, kirlilige neden oluyor.

Sitenizin forumunda özelliklede android bölümü gittikçe çöplüğe dönmeye başladı. Siteden soğumaya başladım artık bunu belirtmek isterim. Paylaşım yapılan dosyalar öyle yerlere yükleniyor ki özenle ve çabayla biz indiremeyelim diye uğraşılıyor artık. Örnek verecek olursam ''halilgsm'' adlı kullanıcı sadece 'i kullanıyor amacıda para kazanmak. 1 tane dosya indirsek turbobit'ten 24 saat içinde diğer dosyalar için 20 dk beklememiz gerekiyor bunun yerine google da ara indir daha iyi. Ve bu kullanıcının paylaşımları zaten '' '' sitesinde ki paylaşımlardan çalınmış paylaşımlar. Birebir aynısı ve kopyası. Mesela ''Anıl'' adlı kullanıcı ve aynı zamanda moderatör paylaşımlarında ki dosyalarını '' , '' gibi ne olduğu belirsiz siteler üzerinden yapıyor. Bu sitelerden dosya indirmekte bir dert. Çoğu zaman dosya yerine html dosyası iniyor. Ve bu siteleri çoğu zaman antivirüs tehlikeli olabilecek site görerek engelliyor. Yani anlayacağınız birşey indiremiyoruz. Hepsinin amacı ya para kazanmak, yada mesaj ve beğeni sayısını arttırma çabasında bulunmak başkada hiçbir şey değil. Madem bu foruma katkıda bulunmak istiyorlar, forumun büyümesini istiyorlar o zaman açsınlar kendilerine ''dropbox, , yandex.disk, google drive, one drive'' gibi hesaplar hiç kimseyi uğraştırmasınlar. Yok yapmayacaklarsa da hiç paylaşım yapmasınlar en azından forum çöplüğe dönmez. Bu konuda çoğu kez şikayette bulundum ancak kimse umursamadı. Android konusunda veya diğer konularda olsun tecrübeli üye nerdeyse yok denecek kadar az. Milletin derdi başka şeyler olmuş. Forum kurallarını ve paylaşım kurallarını tekrar gözden geçirirseniz bence çok iyi olacak. Yoksa forumun gidişi iyi değil. Ne kadar çok paylaşım olursa olsun, ne kadar çok üye olursa olsun bu şekilde olduktan sonra bir çöplükten başka hiçbir şey olmaz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Reşwan


Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
bence cok hakli onune gecmemiz gerekli hele halilgsm paylasimlari cok berbat ben kac kere reklam amacli isler yaptigi yonunde sikayetci oldum uyarildi sanirim ama hala yapmaya devam ediyor.
yanliz buyuk dosyalarin linklerini kesmek zor mecburen kopyala yapistir yapmak durumunda kaliyoruz yani yuksek dosya yukleme sansimiz olmadigi icin

bu durumu cozmemizde fayda var diye dusunuyorum ayni fikirdeyim uyeyle
 
  • Beğen
Tepkiler: Reşwan ve EroL
Buğra

Buğra

Admin
Tamam ama abi şimdi ne yapalım biz upload etmiyoruz ki

Ben tusfiles yada direkt inen link veriyorum

Şimdi 1gblik oyunu indirip kendi dropbox hesabıma upload edemem ki
 
  • Beğen
Tepkiler: minoo
EroL

EroL

Emekli Yönetici
Yüksek boyutlu dosyalar için şikayette bulunan arkadaşımızın önerisi çok yerinde bence. Yandex.disk bana çok yakın geliyor bu konuda mesela. Siz de kendiniz için en uygun olan dropbox, box.net, yandex.disk, google drive, one drive servislerinden birine Maxicep için bir hesap açıp o hesap üzerinden upload yapabilirsiniz. Paylaşımların tek bir hesap üzerinde biriktirilmesi de ciddi bir risk ancak sizlere bu konuda güvenimiz tam.
 
Buğra

Buğra

Admin
Abi ne yapalım o zaman konu açmayalım bir oyun 300-2000mb arası değişiyor zaten

Her konuda kendim upload etmeye kalksam günde 1konu anca acarım
Tusfiles veriyorum herkes memnun
Yada direkt inen linkler veriyorum gidipte turbobit vermiyorum ben
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
Arkadaşlar olayı kişisel algilamayin. Şikayet eden arkadaş ciddi anlamda haklı. Ben de indirme linkinin aktif olması için kırk takla attıran sitelerde hiç uğraşmıyorum. Direkbaska sitelere bakıyorum ve tıklayınız indir paylaşım yapan zilyon tanesi site var.

Kullanıcı herzaman içeriği en kolay yoldan indirmek ister .abuk reklamlar , sağa sola yönlendirmeler falan kullanıcıyı direk olarak başka sitelere yönlendiriyor. Üye veya ziyaretci bur linkte sorun yaşarsa tüm linkleri aynı kabul edip bir daha siteye bile gelmez. Sonuçta herkes forum ortaklarına aşina degil.

Bu konuyu daha öncede görüşmüş bir sonuca varamamistik . Çözüm önerilerini bütün arkadaşlar buraya yazsin. Mutlaka bir orta bir yol bulup bu sorunu çözmeliyiz.
 
xavxmaxi

xavxmaxi

Emekli Yönetici
Şikayet eden haklı. Katı kurallar koymalyız bence. Mesela upload edilecek siteleri belirleyelim. Bizim dışımızda paylaşım yapanlar da aynı sitelere yükleme yapsın. Paylaşım yapanları buna zorlayalım. Kabul etmezlerse kendileri bilir. Normal üyeyi kaybetmek mi daha iyi, yoksa paylaşım yapanı mı?
 
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
bence üyeleri dosya yüklemesi için bulut sürücülere yönlendirmeliyiz en sağlıklısı onlar halilgsm gibi üyeler emin olun konularının hepsi kopyala yapıştırdir çoğunu kendi yüklememıstir bile basit bir paylaşım bile emek Ister kopya konulari direk silmek daha mantıklı paylasim yapacaksa düzgün yapılmalı eğer değilse direk silinmeli taviz verilmemeli zaten biz yönetici arkadaşlar düzenli olarak paylasim yapıyoruz dosya yükleme zahmeti bile göstermeyecek biri hiç yapmasın bir sürü de bulut sürücü var dropbox mega yandex google mediafire en ünlüleri
 
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ben bazı sitelerde şuranın linkine rastlıyorum.


Yandex.Disk benzeri bir yer.
Direk tıkla indir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Reşwan
Buğra

Buğra

Admin
Benim linkler sorunlu değil
Ama dediğim gibi kalkipta tüm oyunları kendim upload edemem ki buna ne kota dayanır ne zaman bir upload kaç saat sürüyor
 
  • Beğen
Tepkiler: ANIL
ANIL

ANIL

Admin
Aynen paylaştığımız linkler sorunlu değil gayet kolay iniyor. Boyutu uygun olanları zaten direk siteye eklemeye çalışıyoruz. Fiber kullanmıyorum malesef. Büyük boyutlu dosyaları upload etme şansım yok. Fakat paylaşmadan önce biraz daha araştırıp daha kolay bir linki ekleyebiliriz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
Zaten imkan varsa kolay link koymaya çalışıyoruz
Üyeler herhalde şey istiyor benim yerimede sen indir koy pcye:ehe
Bizde turbobit link versek 3. Dünya savaşı çıkacak sitede üyeler ile bizim aramızda :D
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ANIL
ANIL

ANIL

Admin
Zaten imkan varsa kolay link koymaya çalışıyoruz
Üyeler herhalde şey istiyor benim yerimede sen indir koy pcye:ehe

Biraz öyle ama zaten herkes hızlı bir şekilde indirmek ister o yönden haklılar. Çözecez artık bi şekil :D
 
anılbaran

anılbaran

Üye
Yeri gelmişken ben komple size bu durumu uzunca anlatayım. Şimdi öncelikle üyeler haklı . Ama eskisi kadar haklı değiller ( 1-2 sene öncesine kadar) Ama bu modlar var ya forumda hani onlar da daha da haklı .Çünkü biz de buradan indiriyoruz.

Android bölüm olarak değerlendirecek olursak... Şimdi üyeler konu açarken bi kıdemlı üyeler var konu paylaşım yapıyor. Bir de normal 3 günlük üyeler var. Şimdi 3 günlük üye neyin ne olduğunu bilmden uplpuad sitelerinin linki alıp yapıştırabiliyor .Tamam adam bilmiyor ona yapacak bir şey yok çünkü düzenli konu açan biri değil. Bir de kıdemli üyelr var (halilgsm gibi) ya bunlar artık neyin ne olduğunu biliyor.Uyarılara ragmen hala kopy paste konu açıyor ve linkleri zor indirilen yerlere yüklüyor ( bizzat kendisi turboya yüklüyor rar da adı var çünkü).Bu adamın konu açmasına engel koyacaz diyecez ki böyle konu açmaya şu günden itibaren devam edersen açacağın konular direk çöpe gidecek . ( Ne yani üyeyi tehdit mi edecez? =Evet) başka bi yol kalmıyo .Adam olana 3 kere söylersin 5 kere söylesin artık kabak tadı verince tehdit edersin.Bilmeyen etmeyen üyelere laf yok. .


-
Link kısaltma mevzusunu çok kafaya takmaya göre yok çünkü amacın para kazanmak olduğunu biliyoruz. Ad.fly da bence hala bi sıkıntı yok .Ama bazı sitelerden exe iniyor .Öyle konuları direk çöpe yollayın.Ad.fly da ise bir sıkıntı yok yani 5 sn bekletip linki giriyor. Ama yok illa linki kısaltmalı sitetlere ölüm diyorsak ya da konuları düzenleyelim (açılacak) ya da link kısaltma gördüğümüz de çöpe atalım .Ama yine diyorum İlle yasak diyosak sabit duyuru asalım ( kaçıncı kez bunu yazdım buraya) ondan sonra üye nerede yasak diyor ben bilmyom diyo önceden söyleseydin diyor.(İşte o zaman haksız oluyoruz komple site yönetimi olarak hepimiz) Ondan sonra da üye gelsin sen benim emeğimi çöpe aldın desin (ki başıma sayısız geldi ve geliyor)

-


Öncelikle android bölümünde konu açan modlar olarak çok tatlıyız :D Bakın şimdi benim kendi gözlemim düzenli ve seri olarak orada konu açan ben , adaş, ve buğra var.Bizler şimdi uzun zamandır bu işin içindeyiz.Yani açık olarak konuşmak gerekse paylaşım alanın da atıyorum ortalama günde 80 konu açılıyorsa günde bunun en az 60 ı bizden (üçümüzden) çıkıyordur. 10 konu da çöpe gidiyor günde en az. Geri kalan ortama 10 konuyu da üyeler açıyor.(Hırs yapıp ayın üyesi olmak için dönemsel olarak dandik ve sayı olarak çok konular açanlar hariç) Yani android paylaşım alanın ana kontrolü genel de şuan bizde.Ben diğer mod arkadaşlarımın işlemlerini incelemiyrum tabi çünkü admin değilim o benim görevim değil ama zaman zaman tesadüfen bakıtğım da açıkcası ters biir durum yok ortada.Buğra genel de direk indirme linki veriyor tıklıyosun eklenti gibi direk iniyor.Adaşım genel olarak bol bol alternatif link veriyor .İkisi de zaman zaman eklenti yapıyor.Yani orda adaşımın adının geçmesi bi tuhaf.Her birimizin paylaşım kaynakları farklı .Her biri farklı linkler veiryor ve paylaştığı saat farklı oluyor.Ama genel olarak ortak linkiler de mevcut.Bundan 1.5 sene önce falan uygulama kaynaklarının bir çoğu uploaded.net kullanyodu yani en kolay indirilen linkiydi. Diğerlerini saymıyorm bile ki 1 kere indirme için 1 dk ya yakn bekletir kodu girersin indirirsin ve o gün için başka dosya indirtmez. Modeme reset atman gerekir . (Bazı programlar kullanarak beklemeye gerek kalmaz ama üyeler bunu bilemez ben bile tam bilmiyom :D) O zamanlar konu açarken üyelr sövüyordu ve haklıydı.Son 1 senedir çok şükür ki bizi zımbırtısından kurturdular ve alternatif olarak tusfiles imkanını sağladılar.Artık bir çok site de tusfiles linklerini görüyoruz .

-
Diğer modlar da tutup gıcıkılğına turbobit link vs arayıp vermiyor.Ben arkadaşarlarımı görüyorum hep ondan diyorum yani alternatif linkler ekliyolar üye de tutup onu istemyior.Tutturmuşlar bi zippshare diye hep bu apkmania zımburtısı yüzünden.Onlar sadece belki mobilden indiremedikleri için sorun yapıyo olabilirler.Kendimiz öyle gb lık dosyları nasıl upload edicez? Yok ille edilecek derseniz ederim eyvallah ama işin doğrusu bu .Ama demek oluyor kii artık özel olarak zippy linklerini arıyacaz bulup eklicez.

-

Ben kendim elimden geldiğince eklenti yapmaya çalışıyorum ama bazen zamanın olmuyor o zamana yapmıyorum .Mesala geçen ay yapamadım.Şimdi haftaya abimin yanına gidecem bakalım onun neti ile zaten bişi pek yapılmıyor .Ama ben android paylaşım konusunda hedefimi değiştirdim oyun ve çok ünlü uygulama konuları açıyorum son bir aydır.Malum oyun dosyları (apk) olarakta büyük .bi kaç ay önce onları eklenti yapıyodum ama son zamanlarda onları yapamıyorum zaten boyutu büyük sığmıyor.Data dosylarına yapacak bişi yok gibi.Ama apkleri yükleriz isterseniz zippyshare vs ye.Yani mevcut zaman yetersiz geldiği zamanlarda upload yapmıyorum.Zaman yeterli olsa bile alan yok.Bu konu da benim isteğim var. Bizi ve üyeleri diğer sitelerle uğraştırmak yerine max 25 mb olan ve yetmeyen eklenti alanının artırılmasını talep ediyorum.50 mb en uygun olanı.50 mb yapın sonra benden isteyn oyun tema ve uygulama apklerini upload yapayım kendi alanımıza (bundan sonra açacağım konuların her biri için) .Ama data dosyasını bilemiyorum ne yaparız .Ben anılbaran olarak sadece tusfiles linki ekliyorum ve açtığım konuya mutlaka şu notu ekliyorum. ''İndirmeden önce kutucuktan tiki kaldırın.Daha sonra boş kutucuğun hemen üstünde bulunan direct download link butonuna basın'' Ama yeler beni dinlemeyip tiki kaldrımadan indire basıyolar ve exe iniyor .Sonra şikayet gelyor linke virüs var diye.Ya kardeşim link virüs yok otomatik olarak kendiindirme programını indiriyor site .Sen o tiki kaldırırsan apk iniyor exe falan inmiyıor.

uygulama kaynaklarımdan bir link.


Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


(tiki kaldırdım)

ve direck download linki bastım . Hem pc hem telefondan sadece apk iniyor.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız





Onun linkini veriyorum.Uploaded vs gibi mobilden indirilmeyen linkler varsa onları konularıma eklemiyorum uzun zamandan beri.Eğer tek uploud linki varsa pc den indirelemyen ve boyutu düşükse kendim kaynaktan indirip upload ediyrum ya da o konuyu açmıyorum.Sırf üyeleri magdur etmemek için çünkü bi kaç sene önce çok fırça yedim üyelerden bu yüzden.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: Buğra, ANIL ve noss_bar
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
Anıl bu tunefiles sitesi nasıl apklar ne kadar süre kalabiliyor orda indirma bakımından kolaylığı var ama süresi bakımından olayı nedir atıyorum 3 ay veya 6 ay sonra o apk hata ordan indirilebiliyor olur mu ?
 
anılbaran

anılbaran

Üye
tusfilesa ben kendim yüklemiyorum bunlar genel net kaynakları yabancı site linki .Ben zippshare kullanırım .Büyük dosya yükleyeceksem mega.co kullanırım.Mega da durum şu 1 gb lık dosya yukledn diyelim onu indirmek isteyenin hızınıa göre bi süre belirliyor (otomatik yani dosya boyutuna ve sizin net hızınıza göre değişir 5 ile 1 saat arası bir süre.) Ondan sonra o süre geçtikten sonra çattt diye sanki fiber net kullanıyormuş gibi bir kaç dakika içinde o gb lık dosyalar iniyor.Çok garip bir sistemi var .

Ama şunu unutmayın nereye yüklerseniz yükleyin telif hakkı olayına bir sabah uyandığınız da komple o linklerin silinmiş olarak görebilirsiniz ve onca emek boşa gider.Bunlar olan şeyler .Sildiriyolar bz alternatif arıyoruz yani konuyu aç kaç yok söyliyim.O yüzden en azında site alanın 50 mb yapn da apkler bizde kalsın .50 yi geçen de oluyor ama nadir onları da nereye derseniz oraya yükleriz.Çünkü bizim kendi alanımızda olunca kimse gelipte kolay yoldan onu sildiremez.Tamam sildirebilir ama bu iş kolay olmaz.O yüzden en güvenlisi kendi alanımız hem silinmez hem otomaik olarak kaldırılmaz.Çünkü millet o silinen linklere bakıp arattığında bizi bulur direk eklenti olarak indirir bizden ki bu bizizm işimize gelir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
Anıl üşenmedim okudum yazını haklisin durum bu
Biz imkan el verdikçe en iyi linki ekliyoruz üyeler armut piş ağzıma düş istiyor
Eskiden senin dediğin gibi uploaded vardı berbattı
Şuan sitede modlar açısından bende sıkıntı göremiyorum
Tek sıkıntı para kazanma amacında olan bc.vc link verip turbobit paylaşan üyeler
 

Benzer Konular



Üst Alt