Firmware update hakkında bi kaç sorum olucak.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xpity

Üye
    Konu Sahibi
Firmware update hakkında bi kaç sorum olucak.
Selam arkadaşlar, bende 3 gün önce android kervanına katılmış bulunmaktayım. Symbian'ın esirliğinden kurtuldum, üstümden büyük bir yük kalktı sanki :) Daha önceleri iphone'de kullandım. (jailbreak, imei yazma, vs. her işlemi yapmışımdır.) Şimdi ilk kez android sistemine geçince insan birza afallıyor elbet. İlk kullanımda herkeze olmuştur zaten. Şuan cihaza tam hakimim, içindeki kartı 8gb'lik ile değiştirdim ve şuan tam anlamıyla bir cihaz oldu. Asfalt 6 yı kurdum oynadım gayet başarılı. Bunun gibi birçok oyun ve program kurdum. Tema efeklerine gelince, "SPB Shell 3D" yi kesinlikle kurun ve su efektini açın, arka planda sürekli olarak kalan ve parmağınızla dokunduğunuzda oynayan hareketli wallpaper muhteşem olmuş. Gerçek su hissiyatı veriyor. Yani anlayacağınız Apps olarak bir derdim sıkıntım yok.

Kafama takılan soru ise şu; piyasada bir çok model android li telefon dolanıyor. Ve bunların 2.2.1 2.2.2 2.3.3 gibi sürümlere sahipler. (beta olarak 2.3.4 çıktı sanırım) Tabletlerde bile aynı işletim sistemi kullanılıyor, ama güncelleme yapmak için araştırma yaptığımda Galaxy S için 2.2.3, motorola için 2.2.3 vs gibi konular görüyorum, gerek türk gerek yabancı sitelerde. Hal böyle oluncada insan kendine sormadan yapamıyor? İşletim sistemi android tablet yada telefon, ama güncelleme yaparken farklı bir yöntem mi uygulanıyor ki; böyle başlıklarda konular açılıyor. Mesela benim telefonum LG Optimus Black P970 2.2.2 sürümüne sahip, turkcellden alınma bir cihaz. Ve içinde turkcell'in gereksiz bir sürü yazılımı var. Bunları silmek için root vermek gerekiyormuş. Bir program kurarak root sorununuda hallettim. Ama aklımda 2.2.3 olan son firmware var. Bu telefona, galaxy S için 2.2.3 olan sürümü kurmak istesem kuramazmıyım? Telefon yeni olduğu için, lg ile alakalı firmware update bilgilerine ulaşamadım. Sadece LG optimus One modeline 2.2.3 buldum. Ama kafam karıştığı için yüklemek istemedim. Çünki firmware işlemi, pc ye bios yükleme gibi birşeydir. Yanlış firmwareyi yüklersek yada yarıda kesilirse, cihaz açılmayacaktır. Ondan sonra alternatif yöntemlere başvurmak gerekicektir. Bu konuyu açmamım asıl sebebide, bu firmware update ile beni bilgilendirmeniz, yanlışım varsa düzeltmeniz, doğru bilgiğim varsa belirtmeniz..!

Birde 2.2.2 den 2.2.3 e geçen arkadaşlar ne fark gördüler? telefon menüsü değişmiş diye duydum, o okadar önemli değil. Batarya süresi ve hız ile alakalı düzelme varmı. Beni ilgilendiren asıl şey bu 2 madde. Birde 2.2.3 geçen kişiler, alt versiyonda çalışan oyunlarını açamıyorlarmış (Örn:Asfalt) Bu konuda da bilgi alışverişi yaparsak sevinirim.

Adnroid in 2.2.2 versiyonunun modlanmış hali varmış "cyanogenmod" Bunu deneyen oldumu hiç?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt