Fırında Beşamel Soslu Makarna

Konu, 'Hamur İşleri - Makarna - Pilav' kısmında omayra tarafından paylaşıldı. Okunma: 89388 | Cevaplanma: 11

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

  1. Malzemeler :

    1 paket çubuk makarna
    1,5 lt süt
    1 yumurta
    3 yemek kaşığı un
    1/2 paket margarin
    300 gr beyaz peynir (içini bol seviyorsanız daha fazla da koyabilirsiniz)
    200 gr kaşar peyniri

    Ön hazırlık olarak kaşar peyniri ve beyaz peyniri ayrı ayrı rendeleyin, bir kaba bir yumurtayı kırın.

    Makarnayı bir tencerede bol suda haşlayın. Makarna haşlanırken bir yandan da beşamel sosu hazırlayın. Makarna haşlanınca süzün ve beşamel sosun yarısını makarnaya ekleyin, içine biraz beyaz peynir koyun ve iyice karıştırın.

    Fırın tepsisinin dibini ve kenarlarını bir miktar margarin ile yağlayın. Beşamel soslu makarnanın yarısını tepsiye yayın. Rendelenmiş (veya ufalanmış) beyaz peynirleri her tarafa eşit gelecek şekilde dağıtın. Kalan beşamel soslu makarnayı da eşit kalınlıkta olacak şekilde tepsinin üstüne iyice yayın.

    Kalan beşamel sosun içerisine bir yumurtayı ekleyin ve yumurtanın pişip parça parça olmaması için iyice karıştırın. Bu beşamel sosu da tepsinin üstüne iyice yayın. En üste rendelenmiş kaşar peynirlerini serpin. Önceden kızdırılmış fırında, makarnanın üstü nar gibi kızarana kadar pişirin. (175-180 derece iyi denk geliyor)

    Beşamel sosun yapımı :

    Bir tencerede, yarım paket margarini eritin. 3 yemek kaşığı unu atın ve karıştıra karıştıra kavurun. Un iyice kavrulup pembeleşince, içine çok yavaş ve devamlı karıştırarak 1,5 litre sütü ilave edin. Süt kesinlikle sıcak olmamalı ve devamlı karıştırılmalı. Topak topak olmuş bir beşamel sos, başırısız olmuş demektir. Beşamel sosunuz, pürüzsüz olmalıdır. Bunun için sütü yavaş yavaş ve karıştırıp yedire yedire eklemelisiniz. Sütü ekledikten sonra devamlı karıştıra karıştıra beşamel sosu kaynatın. Bir miktar koyulaşınca (çok koyu olmasına gerek yok), makarnamız için gerekli beşamel sosu elde etmişiz demektir.

    Fırında beşamel soslu makarna, aynı börek gibi oluyor. Pişince, kesip servis yapın. Sıcak yemeniz tavsiye olunur. Afiyet olsun...

  2. teşekkürler omayra :spr ama ben anlamaz :ehe :ehe


  3. Zor gibi görünüyor ama beşamel sosu tutturdun mu, gerisi çok basit.. Süper oluyor.. Su böreği gibi.... Hım hım hımm.. Olsa da yesek :)
  4. olsada yesekmi olmadı omayra :vur :vur yemegi unut :ehe :ehe :ehe
  5. süt oda sıcaklığında olursa daha güzell direk dolapdan çıkarmayın :)
  6. +1 Evet onu yazmayı unutmuşum.. Teşekkürler.. :spr
  7. Forumdaki hatunların pek alakası yok galiba bu konuyla.. Feministsiniz diye aç mı bırakacaksınız evlenince eşinizi.. :ehe :ehe Vay haline sizi alacak adamların.. :ehe :ehe :ehe

    Paylaşımın için teşekkürler omayra. Yapamasam da hoş bişeye benziyor.
  8. tarif için teşekkürler omayra..:spr
  9. Teşekkürler...

    Marketlerde hazır beşamel sos satılıyor; toz halinde... Kıvam tutturma derdi yok. :bilmm
  10. hımm değişik bi konu olmuş
    ogrencilik zamanı mutfakta cok zamnım geçmişti ama artık annem yapıo ben yiyiom:oley
  11. 2006 yılında verdiğim bir konu.. o zaman bölümümüz yoktu, taşıdım şimdi buraya, belki yapmak isteyen çıkar :İ)İ
  12. yapsammı ki bilmiyorum :))) thanks...!!!
Yüklüyor...
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.