Fenerbahçe üst üste 7.kez ŞAMPİYON ...

Sponsorlu Bağlantılar

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Fenerbahçe üst üste 7.kez ŞAMPİYON ...



Fenerbahçemiz, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin 4. maçında Galatasaray Medical Park’ı deplasmanda 15 sayı geriden gelerek, 86-96 yendi ve üst üste 7. toplamda ise 10. şampiyonluğuna ulaştı. Son periyottaki mükemmel performansıyla 15 sayı geriden gelerek üst üste yedinci, toplamda onuncu şampiyonluğunu kazanan Takımımızda Cappie Pondexter 29 sayı- 4 ribaund- 3 asistle; Angel McCoughtry de 24 sayı- 9 ribaund- 3 asistle yıldızlaştı. Birsel Vardarlı 10 sayı- 5 ribaund- 8 asistle takımına büyük katkı verdi.

Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki maçtan sonra düzenlenen törende Takımımıza, kupasını Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı İmran Işıldar ile Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Jülide Sonat verdi.

Törende sahaya çıkarken sporcularımız önünde "2012 Türkiye Şampiyonu" ve sırt kısmında da "Zafer inananlarındır" yazan tişörtler giyip, sarı renkte şapka taktılar.

Kupayı asbaşkan Işıldar ve yönetici Sonat’ın elinden takım kaptanı Nevriye Yılmaz alırken, salonda bulunan Yönetim Kurulu Üyelerimizden Semih Özsoy, Yasemin Merçil, Ünal Uzun ve Turan Şahin ile az sayıda taraftar olmak üzere, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda büyük sevinç yaşadı.

Kupayla saha içinde sevinç gösterisi yapan Fenerbahçeli oyuncular, bir ara "Aziz Yıldırım" tezahüratları da yaptı.

Maçın skor perdesini Tina Charles açarken, rakibine Birsel Vardarlı’nın dış atışı ile yanıt veren Fenerbahçemiz, Işıl Alben’in üçlüğüne engel olamadı. Cappie Pondexter farkı 1’e indirdikten sonra Diana Taurasi - Sylvia Fowles ikilisi durum 9-4 yaptı. Karşılıklı basketlerle süren periyodun son 4 dakikasına Galatasaray Medical Park’ın 5 sayı üstünlüğüyle girildi. Sarı-Kırmızılılar, Ivana Matovic’in gayretine rağmen Şaziye İvegin ve Taurasi’nin isabetleriyle avantajını korudu. Fowles da iki pota altı basketiyle ev sahibinin ilk çeyreği 24-14 önde tamamlamasını sağladı.

Fenerbahçemiz ikinci periyotta Angel McCoughtry ve Pondexter’ın sayılarıyla toparlandı. Rakibinin 7-0’lık serisine Fowles ile nokta koyan Galatasaray Medical Park, Taurasi’nin üçlüğüyle skoru 36-29’a getirdi. Ancak Esmeral Tunçluer’in cevabı gecikmedi ve Takımımız Pondexter’ın basketleriyle 40-41 üstün duruma geldi. Taurasi’nin üçlüğüyle bir kez daha öne geçen Sarı-Kırmızılılarda Charles ve Fowles seriyi 7-0’a taşıyıp ilk yarının sonucunu belirledi: 47-41.

Üçüncü periyot karşılıklı basketlerle başladı ve 4 dakikalık bölüm geride kalırken Diana Taurasi’nin son saniye üçlüğüyle durumu 55-46 yapan Galatasaray Medical Pak’a Takımımız Angel McCoughtry yanıt verdi. Fenerbahçemiz, Ivana Matovic’in ikinci şans basketi ve McCoughtry’nin serbest atışlarıyla farkı 3’e indirdikten sonra Taurasi 4 sayılık bir hücumla takımını rahatlattı. Savunma direnci artan ev sahibinde Bahar Çağlar’ın da devreye girmesiyle fark 11’e yükselince Takımımız mola aldı. Galatasaray Medical Park, mola sonrası sert savunmasını sürdürüp serisini 14-2’ye taşırken, Fenerbahçemiz suskunluğunu Nevriye Yımaz ile bozdu. Pondexter da farkı 10’a düşürdü ve final çeyreğine 72-62’lik skorla girildi.

Sarı-Kırmızılılar final periyodunun ilk 4 dakikası sonunda 8 sayılık avantaja sahipti. Zane Tamane, McCoughtry ve Pondexter’ın isabetleriyle 7-0’lık seri yakalayan Fenerbahçemiz skoru 78-75’e getirip rakibine mola aldırdı. Galatasaray Medical Park moladan Şaziye İvegin’in üçlüğüyle dönse de pota altında McCoughtry ve Tamane’yi durduramadı. Seriyi 8-0’a taşıyıp Fenerbahçe’nin öne geçmesini sağlayan oyuncu ise Birsel Vardarlı oldu. Taurasi’nin skora denge getirmesinin ardından Pondexter arka arkaya çaldığı iki topu turnikeyle bitirdi. Tamane de son dakikaya girilirken farkı 6’ya yükseltti. Kalan sürede hata yapmayan Fenerbahçe maçı 86-96 kazanarak 10. TKBL şampiyonluğuna ulaştı.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Rüştü Nuran, Özlem Yalman, Ali Şakacı

GALATASARAY MEDİCAL PARK (86): Epiphanny Prince 2 (1 ribaund- 3 asist), Bahar Çağlar 6 (2 ribaund- 2 asist), Işıl Alben 3 (3 ribaund- 4 asist), Diana Taurasi 32 (4 ribaund- 8 asist), Şaziye İvegin 14 (2 ribaund- 1 asist), Melisa Can, Tina Charles 6 (6 ribaund- 3 asist), Sylvia Fowles 23 (11 ribaund- 2 asist)

FENERBAHÇE (96): Zane Tamane 12 (3 ribaund- 4 asist), Birsel Vardarlı 10 (5 ribaund- 8 asist), Esmeral Tunçluer 3 (2 asist), Nevriye Yılmaz 10 (5 ribaund- 1 asist), Ivana Matovic 8 (5 ribaund- 3 asist), Cappie Pondexter 29 (4 ribaund- 3 asist), Angel McCoughtry 24 (9 ribaund- 3 asist).

1.PERİYOT: 24-14
2.PERİYOT: 23-27
3.PERİYOT: 25-21
4.PERİYOT: 14-34
 
  • Beğen
Tepkiler: greenmile


m542tf

m542tf

Üye
"zafer inananlarındır"
 
atoubo

atoubo

Üye
Helal size Sari Melekler
 
greenmile

greenmile

Üye
günün anlam ve önemine uygun bir şarkı :ehe




---------- Eklendi @ 14:57:48 ---------- Yazıldı @ 14:57:01 ----------

bakıyorum da gsliler basketbol şubeleri yokmuş gibi davranıyor la :ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: DiaBLoS
'Davut

'Davut

Üye
Cappie Pondexter geri gelmiş Buda çok iyi Gs taraftarı Yönetimi İstifaya çağırmış...:D O da işin Garip Kısmı (:
 
  • Beğen
Tepkiler: DiaBLoS
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
günün anlam ve önemine uygun bir şarkı :ehe




---------- Eklendi @ 14:57:48 ---------- Yazıldı @ 14:57:01 ----------

bakıyorum da gsliler basketbol şubeleri yokmuş gibi davranıyor la :ehe

Varooolllllllllll ...:)
Şarkı da 10 numara olmuş yani . Cuk diye oturmuş . :ehe

Cappie Pondexter geri gelmiş Buda çok iyi Gs taraftarı Yönetimi İstifaya çağırmış...:D O da işin Garip Kısmı (:

Her Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası yaptıkları klasik hareketler .:ehe
Çok görmüyoruz .:D
 
  • Beğen
Tepkiler: greenmile
arslansem

arslansem

Üye
15 sayı öne geçtiğin maçı vermişsen yenilgiyi hak etmişsin demektir.Yeni yönetim ile birlikte basketbola gerek erkeklerde gerek kadınlarda önem verilmeye başladı.Takip edemesem de hoca herhalde bu takımı mahfetmiş yorumlar bunu gösteriyor.Tepki de ona yönelikti sanırım maç sonu.Tebrik ederük :)
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Son periyotta ki inanılmaz oyunumuzla maçı ve şampiyonluğu kazandık diyebiliriz ...
Üst üste 7.şampiyonluk ...

Yoruma hiç gerek yok . 3 Temmuzdan beri yaşanan ve yaşatılan onca haksızlığa rağmen , HELAL OLSUN KIZLAR ... :oke:
Büyük başarıdır . Olağanüstü iştir ... :oke:
 
'Davut

'Davut

Üye
Gs Son 15 Yıldıra yakın tamda bilmesem belki daha fazladır belki azdır Hiç bir Şampiyonluğa ulaşamıyor Rakip Bide Fener olunca şansları yok gibi bir şey...(: Bi 10 Demeden Bu sene şampiyon olsak ne olur demem... Üst Üste 10 Şampiyonluk
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Bildikleri başka dal varsa , onda oynayalım bir de ...:ehe
Kabak tadı vermeye başladı artık . Zevk almıyoruz .:D
 

Benzer Konular

ANIL
Cevap
0
Görüntüleme
337
ANIL
ANIL
Cevap
0
Görüntüleme
338
ANIL
ANIL
Cevap
0
Görüntüleme
443
ANIL
ANIL
Cevap
2
Görüntüleme
376
salock


Üst Alt