Facebook Verileriniz Cambridge Analytica ile Paylaşıldı mı? Öğrenin!

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Facebook Verileriniz Cambridge Analytica ile Paylaşıldı mı? Öğrenin!


Facebook bilgilerinizin Cambridge Analytica ile paylaşılıp paylaşılmadığını merak ediyor musunuz? Yeni açılan üzerinden Facebook verilerinizin This Is Your Digital Life tarafından Cambridge Analytica ile paylaşılıp paylaşılmadığını hemen görebiliyorsunuz.

Dünya genelinde milyarlarca aktif kullanıcısı olan Facebook, kullanıcıların verilerinin paylaşıldığının, satıldığının ortaya çıktığı geçtiğimiz haftalardan bu yana gündemde. Kişisel bilgilerimiz, nelerden hoşlandıklarımız, siyasi görüşümüz, tuttuğumuz takım, beğendiğimiz markalar - ürünler, gittiğimiz mekanlar, müzik zevkimiz, cinsel tercihimiz, kısacası hakkımızda bilmediği şey olmayan Facebook’un başı su sıralar dertte. Milyarlarca kullanıcının hassas verileri Londra merkezli veri analiz şirketi Cambridge Analytica’nın elinde. Sadece Türkiye’de 234 binin üzerinde kullanıcının bilgilerinin toplanıldığı söyleniyor. Bu noktada “Ne olacak ki?!” diye düşünmemek gerekiyor. Toplanan sosyal medya verileri farklı amaçlarla kullanılabilir ki; Cambridge Analytica Skandalı ve Sosyal Medya Verileri yazımızda bu konuyu detaylıca paylaştım.

Facebook: "Bilgileriniz Korunuyor"
Milyonlarca Facebook kullanıcısının verilerine erişilmesinin ardından fazla geçmeden Facebook hesap silme kampanyası başlatıldı. Sanatçılardan CEO’lara birçok tanınan isim, Facebook hesabını sildi. Facebook ile bağlantılı WhatsApp, Instagram, Messenger uygulamalarını kullanmamak hususunda birleşen insanlar da var. Cambridge Analytica tarafında CEO’nun görev alındığı ve bu olayın tekrarlanmayacağına dair açıklama yayınlanırken, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg da öz eleştiride bulundu. Akabinde Facebook, Cambridge Analytica skandalından etkilenen kullanıcıların ana akışında bildirim göstermeye başladı. “Bilgileriniz Korunuyor” başlığıyla gelen bildirim, durumdan etkilenen ve etkilenmeyenler için ayrı olarak gösteriliyor.



Facebook Bilgilerim Cambridge Analytica ile Paylaşıldı mı?
Facebook mobil uygulaması dışında web üzerinden de öğrenmek mümkün. Facebook hesabınıza giriş yaptıktan sonra ilgili na gittiğinizde Cambridge Analytica’nın “This Is Your Digital Life” aracılığıyla Facebook verilerinize erişip erişmediğini görebiliyorsunuz.

 

Benzer Konular

Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
374
Buğra
Marco Laren
Cevap
9
Görüntüleme
4K
Bruce Lee QQ
Doğuş Pertez
Cevap
1
Görüntüleme
2K
coolasker54


Üst Alt