Eski Bir Hint Efsanesi / Eski Bir Hint Efsanesi Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Eski Bir Hint Efsanesi / Eski Bir Hint Efsanesi Hakkında
Hint Efsaneleri,
Eski Bir Hint Efsanesinin öyküsü,
Eski Bir Hint Efsanesi

Hindistan'da Eski Bir Hint Efsanesi

Çok eski bir Hint efsanesine göre bir zamanlar, bütün insanlar birer tanrıymışlar. Ama tanrılıklarını o kadar kötüye kullanmışlar ki, tanrılar başı Brahma, onların elinden tanrısal güçlerini alıp, hiç bulamayacakları bir yere gizlemeye karar vermiş. Böylece bütün sorun gizli bir yer bulmak olmuş.

Bir çözüm bulmak için toplanan küçük tanrılar konseyi, şunu teklif etmişler: “İnsanın tanrısal gücünü toprağa gömelim.” Ama Brahma “Olmaz, insanoğlu toprağı kazıp onu bulabilir.” demiş.

“Öyleyse onu okyanusların en derinine atalım.” demişler. Brahma, yine “Olmaz, çünkü er-geç insanoğlu, bütün okyanusların dibini araştıracak ve kuşkusuz bir gün onu bulup çıkaracak.” demiş.

Küçük tanrılar demişler ki: “O zaman onu gizleyecek bir yer bilemiyoruz! Çünkü yeryüzünde ya da denizin içinde insanoğlunun günün birinde erişemeyeceği bir yer yok gibi.”

Brahma “Bakın, ne yapalım… İnsanın tanrısal gücünü kendi varlığının en derinine gizleyelim. Çünkü insanın aramayı akıl edemeyeceği tek yer orası.”

Ve efsane şöyle biter: Ta o zamandan beri insanoğlu, kendi içinde olan bir şeyi bulmak için, dünyanın çevresini dolanmış, tırmanmış, dalmış, kazmış, arayıp durmuş. demiş.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt