Epilepsi nöbetleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

elektrofizyoloj

Üye
    Konu Sahibi
Epilepsi nöbetleri
ÇOCUKLUKTA EPİLEPSİ NÖBETLERİ

Epilepsi (sara hastalığı) beyinde bir grup sinir hücresinin anormal elektriksel deşarjlarına bağlı olarak klinikte gelip geçici motor, duyu, his veya şuur bozukluğu olarak ortaya çıkan bir hastalıktır. Buna bağlı olarak dalma, tüm vücutta veya uzuvlarda kasılma, çırpınma, atma gibi belirtiler ani olarak ortaya çıkabilir ve çoğu kez kısa sürede kendiliğinden geçer. Bazen peş peşe tekrarlayan ve süreklilik kazanan nöbetler hayati tehlikeye neden olur.
Epilepsi nöbetlerinin değerlendirilmesinde 6 ana faktör önemlidir.
1-Bu gerçekten bir epilepsi nöbeti midir? Yoksa onu taklit eden başka bir geçici olay mıdır?,2-Çocuk hangi tip nöbet geçirmektedir? ,3-Epilepsi nöbetinin nedeni nedir? ,4-Epilepsi nöbetleri nasıl tanınır ve hangi yöntemler kullanılır?,5- Epilepsi nöbetlerinde tedavi ve yaklaşım nasıl olmalıdır?,6- Epilepsinin cerrahi tedavisi nasıl olur? Başka tedavi seçenekleri var mıdır?,RUTİN EEG - UYKU-UYANIKLIK EEG - TÜM GECE VİDEO EEG Çekimleri yapılır.
İSTANBUL



eeg teknisyeni
Fatih yiğit
0535 477 43 86
EEG ÜCRETİ :150 TL



YeniDoğan - Çocuk - Erişkin Nörolojik Muayene ve
RUTİN EEG - UYKU EEG - TÜM GECE EEG Çekimleri yapılır.
Çocuk NÖROLOJİ : Epilepsi (sara) , Bayılma , havale , Baş ağrısı,gelişim Bozukluğu, Dikkat Eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) , Dowmn Sendromu , Mental Retardasyon , Otistik , Rett Sendromu ,Erken doğuma bağlı rahatsızlıklar ( Spastik) ,Serebral Palsi ,Davranış Bozukluğu , Konuşma Bozuklukları ve geçikmeleri,ve Öğrenme güçlükleri gibi ve diğer nörolojik hastalıklar? Nörolojik Muayene ve EEG çekimi ve yorumlama

 

elektrofizyoloj

Üye
    Konu Sahibi
UYKU-UYANIK EEG :Kısa süreli olarak en az bir uyku siklusunu (40-90 dakika) görecek şekilde gündüz veya gece uykusunda yapılmaktadır.

Gündüz uyku EEG si için hastanın gece UYKUSUZ kalması gerekiyor. (böyle hastaların uykusuz kalması çok sağlıklı değil)GECE NORMAL UYKUDA YAPILAN EEG en uygun yöntem olduğunu ayrıca yeterli bilgi sağlama bakımından da en etkili yöntemidir.

UYKUSUZLUK gibi vücut direncini etkileyen olaylar nöbet eğilimini arttırdığı için; EPİLEPSİ HASTASININ UYKUSUZ KALMAMASI GEREKİYOR.

Gece normal uykuda(1 saat veya tüm gece) yapılan tetkikin fizyolojik şartlarda ve etik açıdan en uygun yöntem olduğunu ayrıca yeterli bilgi sağlama bakımından da en etkili yöntem olduğunu vurgulamak gerekir.

EEG LABORATUVARI
  • RUTİN EEG
  • UYKU -UYANIKLIK
  • TÜM GECE EEG veya GECE 1-2 SAATLİK EEG
  • HASTA EVİNDE EEG ÇEKİMLERİ YAPILIR.
,
İRTİBAT EEG TEKNİSYENİ : 0535 477 4386



GECE KISA SÜRELİ (1-3 SAAT ) UYKU EEG Sİ veya UYKU -UYANIKLIK EEG ÇEKİMLERİ YAPILMAKTADIR


 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

jojo_va
Cevap
0
Görüntüleme
486
jojo_va
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
1K


Üst Alt