Eğitimde 3D Yazıcı Kullanılmasının Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar

ancient30

ancient30

Üye
    Konu Sahibi
Eğitimde 3D Yazıcı Kullanılmasının Faydaları
Eğitimde 3D Yazıcı Kullanılmasının Faydaları




3D Baskı Nedir?


3D baskı veya ek üretim, dijital bir dosyadan üç boyutlu katı nesneler oluşturma işlemidir.

3D basılı bir nesnenin oluşturulması, katkı süreçleri kullanılarak elde edilir. Bir katkı işleminde, nesne oluşturuluncaya kadar art arda malzeme katmanları yerleştirilerek bir nesne yaratılır. Bu tabakaların her biri, nihai nesnenin ince dilimli bir yatay kesiti olarak görülebilir.

3D baskı, örneğin bir freze makinesiyle bir metal veya plastik parçasının kesilmesi / oyulması olan eksiltici imalatın zıttıdır.

3D baskı, geleneksel üretim yöntemlerinden daha az malzeme kullanarak karmaşık (fonksiyonel) şekiller üretmenizi sağlar.

Eğitimde 3D Yazıcı Kullanılmasının Faydaları

1. Öğrenci katılımını arttırır

3D Yazıcı ve Uygulama eğitim sayesinde Öğrencilerin ilgisini sürdürmek, özellikle de konu zor olduğunda ve dikkatli olunması gerektiğinde zor olabilir. 3D baskı, eğitimcilerin zorlu kavramları göstermelerini ve etkileşimli öğrenim yoluyla katılımı artırmasını sağlar. Sınıf içinde katılımı arttırmak, öğrenci katılımını artırabilir ve herkes için ödüllendirici bir öğrenme ortamı yaratabilir.

2. Aktif öğrenmeyi teşvik eder


3D Yazıcı ve Uygulama eğitim sayesinde Bir dersin dersin her aşamasında etkileşimde bulunabilmesi, öğrencilerin konuyu kavramasına ve bilgileri muhafaza etmesine yardımcı olur. Bu, fiziksel öğrenme materyalleri veya nesneleri kullanırken özellikle yararlıdır. Örneğin, tipik olarak, öğrenciler fosilleri ve eserleri öğrendiklerinde, öğelere dokunamaz veya tutamazlar. 3D baskı, öğrencilerin gerçek dünya eşdeğeri kadar karmaşık olan ev ürünlerine dokunmasına, çalışmasına ve bunları almasına olanak tanır.

3. Yaratıcı düşünceyi teşvik eder


3D Yazıcı ve Uygulama eğitim sayesinde Yeni şeyler denemek, teorileri test etmek ve daha yaratıcı düşünmek, öğrenme sürecine yardımcı olabilir. 3D yazıcılar öğrencileri yenilikçi ve yaratıcı olmaya teşvik eder çünkü fikirlerini deneme yanılma yoluyla ayarlayabilirler. Sonuç olarak, öğrencilerin öğrenilen gerçekleri ve dersleri hatırlama olasılığı daha yüksektir.

4-3D Yazıcılı uygulamalı eğitim sayesinde öğrenciler kimya ve fizik gibi dersler için kullanılacak materyaller için prototipleme yapabilirler.


 

Benzer Konular



Üst Alt