Dünyanın en ilginç mezarlığı.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
jackalx_06

jackalx_06

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın en ilginç mezarlığı.









Dünyadaki çoğu mezarlık sessiz ve ıssızdır. Buralarda renkler, şakalar ve gülümsemeler olmaz. Ancak Romanya'nın Sapanta köyünde yer alan, çoğu insanın gülüp eğlendiği Merry Cemetery (Neşeli Mezarlık) muhtemelen dünyanın en garip mezarlığı olma özelliğine sahip.
Romanya'nın kuzeyinde yer alan Sapanta köyündeki Merry Cemetery ülkenin en popüler mekanlarından biridir. Dünyanın farklı yerlerinden turistler buraya 800 rengarenk meşe mezar taşını görmeye gelir. Haç şeklindeki mezar taşlarının üzerinde gömülen insanın hayatını anlatan resimler bulunmaktadır. Baız mezar taşları üzerinde ölünün hayatıyla ilgili komik maniler bile bulunmaktadır.
Çoğu kültürde ölüm ciddi bir konudur, ancak Sapanta'da gülme, eğlenme ve kutlama anlamına gelmektedir. Bunun kökeni Dakyalılara dayanmaktadır. Onlar ölümün, daha iyi bir hayata geçiş için bir yol olduğuna inanırlardı.
Merry Cemetery'deki ilk haç 1935 yılında kurucu Stan Ioan Patras tarafından yapılmış. 1960'tan bu yana ise 800'den fazla eser eklenmiş ve mezarlık bir açıkhava müzesine dönüşmüştür.


alıntı....
 


Salihyet

Salihyet

Üye
Çok çekici olmuş :)
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Lüks biryer galiba
 
catalfleg

catalfleg

Üye
zengin mezarlığı olsa gerek..
 
qirL1903

qirL1903

Üye
vay be bnce sacma =)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt