Domates turşusu

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Domates turşusu


Malzemeler
Domates, tuz, sarımsak

Yemeğin Tarifi
Normal iriliğe ulaşmış, yeşil rengi sarı-beyaza dönmüş veya hafif kızarmış, halk arasında “çakır domates” olarak isimlendirilen sert yapılı domatesler turşu için uygundur. Yeşil domateslerden turşu yapıldığı zaman, turşu tatsız olur ve rengi esmerleşir. Olgun domatesler kullanılırsa turşuda yumuşama, ezilme, kabukta aynlmalar meydana gelir.Domatesler turşu kabına konmadan önce, sap yerinin hemen yanındaki sert kısımlarından, iğne veya kürdan kullanılarak birkaç kez delinir.
Tat ve aroma vermesi için ilave edilecek malzemeler, salamura hazırlanması, tuz miktarı ve ekşimeye bırakma işlemleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir.

 
  • Beğen
Tepkiler: -Akıncı

Benzer Konular

x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
3K
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
777
x-scarface
x-scarface
Cevap
1
Görüntüleme
6K
kezban yenge
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
700
x-scarface
x-scarface
Cevap
1
Görüntüleme
2K
Murat Alper


Üst Alt