Doğum anı nasıl anlaşılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Doğum anı nasıl anlaşılır?
Anne adayları için zorlu geçen gebelik süreci doğum ile sonuçlanır ve tüm aile bireyleri için mükemmel bir sevince neden olur. Bu sebeple anne adayları bebeklerinin doğacağı günü iple çekerler. Gebeliğin son günlerinde ise ayrı bir heycan ve ayrı bir korku vardır. Doğum belirtilerinin görülmesiyle bu heyecan ve korku son noktaya ulaşır.
Anne adaylarının uzun geçen gebelik sürecini sağlıklı bir şekilde noktalandırmaları için doğum hadisesinin de sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi gerekir. Bu sebeple doğum belirtileri bilinmeli ve gerektiğinde zaman kaybetmeden doğum evine gidilmelidir.

Doğum Belirtileri nelerdir?

Doğum belirtilerini şöyle sıralaya biliriz
Doğuma 2 hafta kala anne adayında hafifleme olabilir veya aşırı enerjik olduğu gibi daha da ağırlaşma olabilir.


  • Sık idrara çıkma görülür
  • Doğumdan birkaç gün önce iştah kesilir
  • Bağırsak hareketliliği artar ishal görülebilir.

Doğum başlangıcı belirtileri
nelerdir?


  • Doğumun yaklaştığının en yakın belirtileri nişan gelmesi veya doğuma yakın koruyucu zar olan amniyon zarının parçalanması sonucu amniyon sıvısının akmasıdır ki budurum doğumun başladığı anlamına gelir sancılı durum olmasa da hastaneye gitmek gerekir.
  • Sancılar çok sık geliyor yani beş dakikada bir ve düzenli geliyor sancılar sırtta başlayıp bacaklara ve karna yayılıyorsa telaşlana bilirsiniz
  • Kasılmalar her harekette artıyor. Sık , sancılı ve düzenli oluyorsa
  • Nişan kanlı veya pembe renkli olması.
Önemli; Embriyonun korunmasını sağlayan amniyon sıvısının amniyon zarının parçalanması sonucu sıvı çok gelebilir veya bebeğin baş kısmının doğum yolunu kapaması nedeniyle az da gelebilir. Anne adayı sıvı gelişi ile azlığına çokluğuna bakmadan enfeksiyon olmaması için hastaneye götürülmelidir.
 

Benzer Konular

FatoŞ
Cevap
0
Görüntüleme
719
FatoŞ
jotem173
Cevap
1
Görüntüleme
496
Lumia1520
FatoŞ
Cevap
0
Görüntüleme
837
FatoŞ
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
785
Doğuş Pertez


Üst Alt