CHP'liler Meclis'i terk etti.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
CHP'liler Meclis'i terk etti.


[h=2]TBMM Plan ve Bütçe komisyonunda CHP'li vekiller İzmir'de yapılan operasyona tepki gösterdi.[/h]
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2012 yılı bütçe görüşmelerine CHP’nin İzmir Milletvekillerinin protestosu damgasını vurdu.
Komisyonda, Kültür ve Turizm Bakanı AKP İzmir Milletvekili Ertuğrul Günayı’ın sunuş konuşmasının ardından söz alan İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, 9 İzmir Milletvekilinin komisyonu izlemeye geldiğini belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonda 42 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.


[h=4]SUÇU VARSA HESABINI VERELİM[/h]Aslanoğlu, “Belediyemizin suçu varsa hesabını verelim” derken, Bakan Günay’a “İzmire sahip çıkalım” diye seslendi. İzmir Milletvekili Musa Çam da, Bakan Günay’ın genel seçimlerden önce söz konusu operasyona tepki gösterdiğini hatırlatarak, “Siz de seçimlerden önce dediniz. Varsa suçlular hesap versin. Bunu etik bulmuyoruz” dedi. İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli de, Günay’ın Bakan ve İzmir milletvekili olarak duruma müdahale etmek zorunda olduğunu söyledi.


[h=4]KOMİSYONLARDA OLMAK İSTEMİYORUZ[/h]Komisyonda tartışma alevlenirken, milletvekilleri de ayağa kalkarak, seslerini yükseltti. İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, "Demokrasinin olmadığı yerde, kültür de olmasın, sanat da olmasın, bütçede olmasın. Biz komisyonlarda olmak istemiyoruz” dedi.


[h=4]SALONU TERK ETTİLER[/h]Komisyon Başkanı Lütfü Elvan milletvekillerine uyarıda bulunurken, AKP sıralarından "basın toplantısı yapın, burada olmaz" sesleri yükseldi. İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler de, “Söz söyleme hakkımız yok. Sayın Bakanı da dinlemiyoruz. Bu uygulamaları protesto ediyoruz. Sayın Bakandan dinleyecek bir tek söz bile yoktur” diyerek, diğer milletvekillerini salonun dışına davet etti. Ardından İzmir Milletvekilleri de salonu terk etti.

KAYNAK:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt