Bodrum gezilecek yerler

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Bodrum gezilecek yerler



Günümüzün gözde turizm beldelerinden olan Bodrum doğası, tarihi, berrak deniziyle ziyaretçilerine harika bir tatil imkanı sunuyor.
Bodrum Kalesi
MS 15. yy’ da Rodos şövalyeleri tarafından yapılmıştır. Kale’ nin yapımı sırasında Mausolos anıt mezarında bulunan taşlar ve rölyeler kullanılmıştır. 1595’ te hapishane olarak kullanılmış kale günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.
Antik Tiyatro
Bodrum- Turgut Reis yolu üzerinde bulunan antik tiyatro klasik çağdan günümüze ulaşan tek yapıdır. Anadolu’ nun en eski tiyatrolarından biridir. 13 000 kişiliktir.
Bardakçı Koyu
Bodrumla Gümbet arasında yer alır. Zeki Müren’ in bu koyda sıkça gelip yüzmesi nedeniyle Zeki Müren koyu da denmektedir.
Yalıkavak
Bodrum’ un simgesi haline gelen yel değirmenleri ve sahilin eşsiz manzarası sizi karşılamaktadır. Sıra dışı koyları, kumsalları, sahillerde ve tepelerde yer alan değirmenleriyle günümüzün önemli turizm beldelerinden biri olmuştur.
Ada Boğazı ( Akvaryum)
Suyunun berraklığıyla ve balık çeşitliliğinden dolayı Akvaryum adıyla anılmaktadır. 30 metre açıkta bile deniz tabanı çıplak gözle görülebilir.
Türk Bükü
Günümüzde jet sosyetenin yaşam ve eğlence merkezi haline gelmiştir. Eskiden sadece deniz yoluyla ulaşılan bölgede uzun bir zaman bakirliğini korumuş keşfedildikten sonra tam anlamıyla bir yaşam merkezi haline gelmiştir.
Halikarnas Mozolesi
Kral Mausolos adına karısı ve kız kardeşi olan II. Artemisia tarafından Halikarnassos’ da yaptırılmıştır. Dünyanın 7 harikalarından biri olan Mozole günümüzde sadece kalıntılarıyla bulunmaktadır.
 

Benzer Konular

x-scarface
Cevap
2
Görüntüleme
2K
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
687
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
4K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
702
Doğuş Pertez


Üst Alt