Biyonik Hayvanlar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Biyonik Hayvanlar
İsrail'de bir evin bahçesinde yürürken çim biçme makinasıyla ezilen talihsiz kaplumbağanın arka ayakları felç oldu. Veterinerler, kaplumbağanın hayatına devam edebilmesi için ayaklarının yerie tekerlekler yerleştirince ortaya bu görüntüler çıktı.







Motola
Myanmar-Tayland sınırında mayına basarak ayağını kaybeden 48 yaşındaki fil Motola, üç yıl kas egzersizinden sonra geçen Ağustos’ta protez ayağına kavuştu.



Yeni ayağına tamamen alıştıktan sonra aynı kadere sahip 3 yaşındaki Moşa ile gezintilere başlaması bekleniyor.



Fuji
Japonya’daki Okinawa Churaumi Akvaryumu’nun çalışanlarından Fuji, kuyruğunun yüzde 75’ini bir hastalıkta kaybetmiş. Sayısız deneylerden sonra Bridgestone mühendisleriyse yunus derisiyle uyumlu iki prototip kuyruk hazırlamış.



Fuji bugün gayet rahat yüzebiliyor, hatta sudan dışarı tamamen sıçrayabiliyor.



Maulee
İnsan protezlerinde uzman Daneil Holzer, sekiz yıl önce Collie melezi Maulee’nin yardımına koştu.



Ayağını bir biçerdövere kaptıran Maulee, bir dizi denemeden sonra geliştirilen ahşap, lateks ve deri karışımı protez ayağıyla bugün daha mutlu.



Beauty
Bir avcının kurşunu yüzünden üst gagasını kaybeden ve indiği toprak dolgu sahasında ölmek üzere bulunan Alaskalı Beauty’ye mühendis Nate Calvin yardım eli uzatmış.



Arkadaşlarıyla birlikte 200 saat harcayarak gerçek gagalara bire bir benzeyen protez bir üst gaga üretilmiş.



Pierre
26 yaşındaki Afrika pengueni Pierre, Kaliforniya Bilimler Akademisi’nin maskotlarından.



Hızla tüylerini yitirmeye başlayan ve üşüdüğü için yüzemeyen Pierre, Oceanic Worlwide dalgıç teknolojileri firmasının geliştirdiği cırtcırtlı yelek sayesinde ısınabilmiş. Arkadaşları tarafından reddedilmemesi de başarı.



Allison
Muhtemelen bir köpekbalığı saldırısını sonucu 5 yaşındaki deniz kaplumbağası Allison yüzgeçlerinden birini kaybetmiş. Tek yüzgeçle yönünü tutturamayan Allison, bugün kendisi çin özel üretilmiş bir yelek üstünde bir sırt ‘dümen’i kullanıyor.



Lucky
Saldırgan bir rakun Lucky’nin ön ayaklarını koparmış. Hayvancağızın yaşama arzusundan etkilenen Sally Pyne, uyutmak yerine bilimcilere başvurmuş ve Lucky’ye iki protez ayak yaptırmış.



Arka ayakları yeterince güçlü olan Lucky, Dr. Robert Jereb’in geliştirdiği özel kaygan ön ayaklar üzerinde kayarak ilerleyebiliyor.





Boonie
Washington’lu Boonie sağ ön ayağını bir halata kaptırarak kaybetmiş. Sahibi Mara Peterson’ın başvurduğu OrthoPets, Boonie için çok dayanıklı ve hafif bir protez ayak geliştirmiş. Benzeri protezler taşıyan 4-5 keçiden biri.

 
  • Beğen
Tepkiler: Reşwan ve Kobra_FighterTR


Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
böyle düşünceli hayvan severleri görünce seviniyor insan ne güzel.. teşekkürler
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Aynen :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

vapur dumanı
Cevap
38
Görüntüleme
2K
vapur dumanı
viktoreznov
Cevap
18
Görüntüleme
2K
PhyscoDevil
Samsun55''
Cevap
1
Görüntüleme
406
sekinardi
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
560
HeiLmasTer®


Üst Alt