Bir gayrimüslim hangi sebeplerle müslüman olur?

Sponsorlu Bağlantılar

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
    Konu Sahibi
Bir gayrimüslim hangi sebeplerle müslüman olur?
Bir kâfir, şu üç sebeple, Allah’ın lütfu, kendi araştırması ve birinin duasını almakla Müslüman olur.
1- Allah’ın lütfu ile:
(Allah, kimi doğru yola iletmek isterse, onun kalbini İslam’a açar.) [Enam 125]
2- Kendi araştırması ile:
(Doğru yolu arayanları, saadete ulaştıran yollara kavuştururuz.)[Ankebut 69]
(Allah, kendine kavuşmak isteyenlere, kavuşturan yolu gösterir.) [Şura 13]
3- Birinin duasına kavuşmakla:
Birinin duası ile Müslüman olmuş çok kimse vardır. Hazret-i Ömer bunlardan biridir. Hazret-i Hamza, imana gelince, Müslümanlar çok kuvvetlendi. Bu iş, kâfirlere güç geldi. Ebu Cehil, (Onu öldürmekten başka çare yok) dedi. Bunu yapana, çok miktarda deve ve altın vereceğini bildirdi. Ömer yerinden fırladı. (Bu işi, benden başkası yapamaz) dedi. Ömer’i alkışladılar. Ömer, kılıcını çekip önce kardeşinin evine gitti. Eniştesi Said ile kardeşi Fatıma, yeni gelenTaha suresini okuyorlardı. Ömer içeri girip bu hali görünce, eniştesini ve kardeşini dövmeye başladı. Fatıma,”Ya Ömer, başımızı kessen dönmeyiz” dedi. Ömer, ellerindeki kağıdı alıp Taha suresini okumaya başladı. Kur‘an-ı kerimin fesahati, belagatı ve manaları kalbini çok yumuşattı. (Hakikaten, ne kadar doğru) dedi. Bunu işiten Habbab, gizlendiği yerden çıkıp, Müjde ya Ömer, Resulullah, (Ya Rabbi, bu dini, Ebu Cehil ile veya Ömer ile kuvvetlendir) diye dua etmişti. Bu saadet sana nasip oldu dedi. Hazret-i Ömer hemen gidip Müslüman oldu. (Tirmizi)
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve muhammed4949


Invoke

Invoke

Üye
4. Artık adam olmak istemiştir.Ayrıca biraz basit yazılmış bir yazı üstteki artık kim yazdıysa.
1. Allah'ın lütfu ile 2. Kişinin kendi araştırması ile...
Bir kere Allah, "şu kafir müslüman olsun" diye gelişigüzel seçmez. Öyle olsa adaletsiz olurdu. Kişinin içinde de bir şeyler olması lazım. Ayrıca kişi çok istese de Allah istemezse eğer mümkün olmaz. (İlk yazdığıma takılıp yine adaletsiz olmaz mı diye düşünmeyin ya da tamam düşündünüz artık. Cevaplayayım. Evet, yine gelişigüzel olmaz. Ne zaman olur? Kişi çok yanlış yapmıştır, iş işten geçmiştir, artık sonuç bellidir, kısacası maç bitmiş, hakem düdüğü çalmıştır artık dönüş yoktur. İşte o zaman izin olmaz.) Yani diyeceğim o ki, ilk iki madde iç içe. Ayrı ayrı değil. Hatta 3. madde de Allah'ın lütfu vardır. Sonuçta diğer kulunun duasını kabul eden ve onun duası üzerine diğer kuluna hidayet veren O'dur. Bu sebeple basit bir yazı dedim.
 
messevim

messevim

Üye
Konuyu açan arkadaşım alınma ama aslın da çok gereksiz bir konu..

Başlık tamamı ile saçma gibime geldi. Sonuç olarak Bakara suresin de buyurduğu gibi, dilediğini hidayete erdirir, dilediğini ise yoldan saptırır..

işin özeti aslında bu kadar
 
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
    Konu Sahibi
Gereksiz ise mesajın altında şikayet butonu var,bildirebilirsiniz :oke:
 
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
:tşk:
 
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
    Konu Sahibi
:rica:
 


Üst Alt