Bayram Namazı Kaç Rekat ve Nasıl Kılınır

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Bayram Namazı Kaç Rekat ve Nasıl Kılınır
Bayram Namazı Kaç Rekatır,Nasıl Kılınır


Bayram namazı 2 rekat olarak kuşluk vaktinde kılınır.Ramazan Ve Kurban bayramlarının ilk gününd ekılınan bayram namazı Cemaatle kılınır tek başına kılınmaz.Cuma namazı farz olan kişilere Bayram namazı kılmak vaciptir.Bayram namazında ezan okumak ve kamet getirmek yoktur.Bayram hutbesi sünnetdir bayram namazından sonra okunur..

Bayram namazı kılınışı

Namaza önce niyet edilir.

Niyet ettim Allah rızası için iki rekat vacip olan bayram namazını kılmaya uydum imama ALLAHU EKBER denir ve eller bağlanır.

Sessiz bir şekilde sübhaneke okunur.Daha sonra imam sesli olarak,cemaatte imamı sessiz takip ederek üç defa Allahu ekber deyip tekbir getirir.Her tekbirde, iftitah tekbirinde olduğu gibi eller,kulak hizasına kadar kaldırılır ve her defasında eller aşağıya sarkıtılır.tekbirler hızlı getirilmeyip her iki tekbir arasında en az üç tesbih miktarı beklenir.Üçüncü tekbirden sonra eller sarkıtılmayıp,diğer namazlarda olduğu gibi eller bağlanır ve sessizce EUZU BESMELE çekilir.Sonra imam tarafından sesli olarak Fatiha,Zammı sure okunup,Ruku ve sucud ta yapıldıktan sonra diğer vakit namazlarında olduğu gibi ikinci rekata kalkılır ve eller bağlanır.

İkinci Rekat

İkinci rekatta kıraat bölümü yani gizli olarak besmele,sesli olarak ta fatiha ve zammı süre okunur.
Rükua varmadan önce eller yukarıya kaldırılıp birinci rekatta olduğu gibi üç defa arka arkaya tekbir getirilir.yine her tekbirde eller kulak hizasına kaldırılıp sonra aşağıya sarkıtılır.

Aralarında üç tesbih okunacak kadar beklenir.
Daha sonra dördüncü tekbir getirilerek eller kaldırılmadan rukua gidilir.Ruku ve secde yapılıp Son oturuş yapılarak Ettehiyyatü salli barik okunur ve selam verilir namaz bitirilir.

Bayram namazında dikkat edilecek husus ilk rekatta fatiha ve zammı sureden önce 3 tekbir getırmek,ikinci rekatta ise fatıha ve zammı sureden sonra üç tekbir getirmeyi unutmamalıyız.
 

Benzer Konular

Cevap
10
Görüntüleme
500
OnurYurdakul
Cevap
0
Görüntüleme
553


Üst Alt