Ari Barokas Kimdir / Biyografisi / Hayatı

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Ari Barokas Kimdir / Biyografisi / Hayatı
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Ari Barokas
(d. 17 Temmuz 1971, İstanbul), Duman grubunun bas gitaristidir. Ayrıca geri vokal de yapmaktadır. Duman'dan önce Kaan Tangöze ile Mad Madame & Fly gruplarında cover çalmıştır.

Şişli Terakki Lisesi'ndeki eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girdi. Konservatuvarı yarıda bırakmıştır. Ve ardından İstanbul Üniversitesi'nde gazetecilik bölümüne girmiş ve orayı da yarım bırakmıştır.

Müziğe ise 15 yaşında başladı. Ülker, Mitsubishi, Perwoll ve Sabancı Holding'in reklam müziklerini yaptı.

Geçmişte, 1995 yılında kurulan “Serüven Azizleri” adıyla kurulan topluluğun Kenan Vural ile çekirdek kadrosunu oluşturan Ari Barokas, yayınladıkları albümün ardından grubun dağılması ile birlikte Duman Grubuna geçmiştir. Kendisi Duman Grubunda bas gitar çalıp, geri vokal yapmaktadır. Aynı zamanda Kaan Tangöze'den sonra grubun ikinci söz yazarı ve bestecisi sayılabilir. Seni Kendime Sakladım adlı albümünde yer alan "Aman Aman" ve "Sayın Bayan", Duman II albümünde yer alan "Senin Marşın" ve "Tövbe", Duman Ialbümünde yer alan "Sor Bana Pişman mıyım?" ve "Hayvan", darmaduman albümünde yer alan "Yürek" ve "Gözleri Kanlı" adlı parçaların da hem söz yazarı hem de bestecisidir. Ayrıca Lori Barokas'ın abisidir.
 

Ekli dosyalar



Üst Alt