• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Apple iPhone 3G fiyatları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Apple iPhone 3G fiyatları

iPhone 3G, onca tartışmanın ardından Türkiye'ye sonunda geldi. Ne zaman geleceğinden çok merak edilen tek şey ise fiyatlarıydı, ve iPhone 3G'lerin fiyatları sonunda net olarak açıklandı. Ufak tefek detayları bulunan tarifeleri önce genel hatlarıyla bir tabloya dökelim, sonra da "ince sözleşme ayrıntıları"nı biraz büyütelim:

Öncelikle, Sitemizdeki mevcut tarife konuları ve tartışmalara göz atabiliriz



  • Turkcell'de sözleşmeler 18, Vodafone'da 12 ay. Yani eğer servisi beğenmeyip değiştirmek isterseniz Vodafone'da bunu daha erken yapabilirsiniz.
  • Vodafone'da cihazı teslim almak için ödenenpara Turkcell'dekinden daha pahalı. Yani Vodafone'da telefonun ücretinin büyük bir kısmını önceden alıyorsunuz. Bunu şöyle özetleyebiliriz, Vodafone'da "pahalı bir telefon alıp normal fatura ödüyor" gibi görünürken, Turkcell'de "telefona ucuza alıp daha yüksek fatura ödüyor" gibi oluyoruz.
  • Turkcell'de aylık 3GB veri var standart olarak, Vodafone'da ise pakete göre değişiyor. Sözleşmeniz süresince verilen dataları toplarsanız, Vodafone'un en yüksek paketi bile Turkcell'inkinden 4.5 kat daha az kalıyor. Ayrıca 3G ülkemizde yok, fakat Turkcell EDGE bağlantısı sunarken Vodafone sadece GPRS sunuyor. Yani iPhone'u asıl amacı için, "mobil internet" için alıyorsanız, Turkcell daha mantıklı bir tercih olacaktır.
  • Turkcell'de dakika aşım ücreti 0.545YTL/dk, Vodafone'da 0.24YTL/dk.
  • Verilen SMS'ler aşıldıktan sonra ücretler Turkcell'de SMS başına 0.25YTL, Vodafone'da ise 0.23YTL. Fakat Turkcell, bir ay içerisinde harcanmayan SMS sayısını ertesi aya aktarıyor, Vodafone'da ise bu yok.
  • Turkcell'in "Orta" ve "Büyük" paketlerinde sözleşmenizin devam ettiği 18 ay boyunca, "Küçük" paketinde ise bu yılın sonuna kadar haftasonları Turkcell'lilerle konuşmak ücretsiz. Verildiği söylenen dakikalar ise her iki şebekede de her numarayı kapsıyor, sadece şebeke içini değil.
Gördüğünüz üzere, her iki şebekenin de kendine göre artı/eksileri bulunuyor.
Hangisinde daha rahat edeceğinize bu tablo ve ayrıntılara bakarak karar verebilirsiniz.


 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt