Ankara Hacettepe Üniversitesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Ankara Hacettepe Üniversitesi
Mezunları, yaz okulu, bahar şenlikleri, bölümleri, tarihçe, eğitim fakültesi

Web Adresi:



İletişim Bilgileri:
Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye-ANKARA
Telefon: (+90) (312) 305 5000 (Merkez)

Öğrenim Dili:
Türkçe/İngilizce/Fransızca/Almanca

Yerleşimi:
Üniversite Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulları Sıhhiye, Beytepe, Beşevler, Keçiören, Polatlı ve Kaman olmak üzere 6 kampusta bulunmaktadır. Ana Kampuslardan Ankara şehir merkezinde olan Sıhhiye Kampusu 210.238 m2.lik, Beytepe Kampusu ise 5.877.628 m2 lik alan üzerinde kurulmuştur.

Burs:
Üniversite tarafından, 1997-1998 öğretim yılından itibaren öğrencilere başarı, nakit ve beslenme adı altında değişik içerikte burslar verilmektedir. 2001-2002 öğretim yılında da yaklaşık 475 öğrenciye başarı, 750 öğrenciye nakit ve 3000 öğrenciye de beslenme bursu, karşılıksız olarak verilmiştir.

Fakülteler:
Diş Hekimliği Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
Edebiyat Fakültesi
Eğitim Fakültesi
Fen Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Tıp Fakültesi

Yüksekokullar:
Ev Ekonomisi Yüksekokulu
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu
Hemşirelik Yüksekokulu
Mesleki Teknoloji Yüksekokulu
Sağlık İdaresi Yüksekokulu
Beslenme ve Diyetetik Bölümü (STYO)
Sosyal Hizmetler Yüksekokulu
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu
Yabancı Diller Yüksekokulu

Kütüphane:
H.Ü. Kütüphaneleri, elektronik ortamda tek bir kütüphane olarak hizmet vermektedir. Kullanıcılar, kütüphanemizin erişime açmış olduğu, elektronik veri tabanları, dergiler ve tam metin elektronik kaynaklardan 24 saat boyunca yararlanabilmektedir. Hacettepe Üniversitesi kullanıcıları için elektronik bilgi kaynaklarına erişim serbest, kampüs dışından ise IP kontrollü olarak açıktır. Web sayfamızda yer alan HÜK Kataloğu ve Süreli Yayınlar Kataloğuyla Tıp Merkez Kütüphanesi ve Beytepe Merkez Kütüphanesinin koleksiyonları aynı sistem üzerinden taranabilmektedir.

Ulaşım:
Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusu'na Ankara Eskişehir karayolunun 14. kilometresinde bulunan bir üst geçit ile bağlanan yoldan gelinerek ulaşılmaktadır.

Şehir'den Beytepe Kampusu'na ulaşım, EGO ve özel servis otobüsleriyle sağlanmaktadır. EGO otobüsleri Beytepe Kampusu'ndan hareket etmekte, Tandoğan ve Bahçelievler'de durarak yolcu almaktadır. EGO otobüsleriyle Beytepe Kampusu'na gidişlerde öğrenci bileti ya da Merkez Kampus'taki EGO Hareket Merkezi'nden alınabilen Aylık Toplu Taşım Kartı kullanılmaktadır.
 

^^Positive^^

Üye
Birde bunu yanlış okuyorlar onu düzeltelim(: Hâcettepe değil a uzamıyacak Hacettepe(: "a" yı uzatırsan Hâcet Küçük abdest anlamında "Sidiklenentepe" anlamına geliyor :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt