Android Kilit Ekranı Şifresi Kırma

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Android Kilit Ekranı Şifresi Kırma
Android Kilit Ekranı Şifresi Nasıl Kırılır ?

Her insan kendi özelini başkalarından saklamak veya cihazlar kötü kişilerin eline geçerse bilgileri korumak amacıyla Android telefonlarına veya tabletlerine kilit ekranı şifresi ekliyor. Bu kilit ekranı şifreleri güvenlik konusunda oldukça önemliyken ne yazık ki bazı durumlarda kişiler bu şifreleri unutabiliyor.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bu yazımda sizlere kilit ekranı şifresini unuttum ne yapmalıyım ? Sorusunun yanıtını vermeye çalışacağım. Öncelikle belirtmek isterim ki bu işlemleri kötü niyetli kişilerde kullanabiliyor ve özel bilgilerinize erişebiliyor. Kilit ekranı şifresi kırma için cihazınıza kayıtlı Gmail hesabınızı biliyor olmanız gerekiyor. Bu hesap bilgileri ile cihazı açabilirsiniz. Diğer taraftan hesaba ulaşamıyorsanız ve cihaz kilitli kaldıysa buna çözüm olarak cihazı sıfırlamanız gerekiyor.

Burada korkmanıza çok gerek yok. Genellikle cihazların içerisinde yer alan recovery menüsü üzerindeki Wipe data factory reset komutu cihazı sıfırlarken hafıza kartı veya cihazın içerisinde yer alan özel fotoğraf veya videolarınızı silmiyor. Bu sebeple cihazı sıfırlayarak şifreden kurtulabilirsiniz. Bunun için öncelikle cihazınızı kapatın. Daha sonrasında "ses kısma + güç" tuşlarına aynı anda basılı tutun. Karşınıza cihazdaki stock recovery uygulaması açılacaktır. Örnek olarak aşağıdaki gibi görünebilir. Her cihazda farklı tasarımda recovery menüleri veya recovery menüsüne girmek için farklı tuş kombinasyonları bulunabilir.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Bu menü üzerinden ses tuşları ile hareket ederek sadece wipe data/factory reset üzerine gelin ve güç tuşu ile onaylayarak cihazı sıfırlayın. Sonrasında reboot system now seçeneğine tıklayarak cihazı yeniden başlatın. Bu işlemin ardından cihaz sıfırlanmış şekilde açılacaktır. İlk açılış 5 dakika kadar sürebilmektedir. Bu sayede android desen şifresi kırma işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.
 

Ekli dosyalar



Üst Alt