Haber Android 8.1 Oreo Resmi Olarak Duyuruldu

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Android 8.1 Oreo Resmi Olarak Duyuruldu
Google, bugün yayınladığı bir blog yazısı ile bir sonraki büyük Android güncellemesi Android 8.1 Oreo'yu resmi olarak duyurdu.



Android Oreo 8.1'in resmi tanıtımı yapıldı! Resmi açıklama, Google'ın düşük seviye cihazlar için tasarlanmış özel bir sürümü olan Android Oreo Go ile ilgili bir blog yazısından paylaşıldı:

Yeni yazılım deneyimi Google Android Oreo'yu (Go edition) hazır olduğunu ve yarın Android 8.1 sürümünün bir parçası olarak başlatılacağını duyurmaktan heyecan duyuyoruz.
Blog yazısı, 5 Aralık itibariyle erken saatlerde yazılmıştı, bu da Pixel ve Nexus telefon sahiplerinin çok yakında güncelleme bildirimlerini almaya başlayacağı anlamına geliyor. Şu anda resmi bir değişiklik listesi mevcut değil, ancak Oreo 8.1'in bugüne kadar piyasaya sürülen iki Geliştirici Önizleme sürümü sayesinde ne gibi değişiklikler olacağı konusunda birkaç ipucu biliniyor.



https://www.maxicep.com/play-storeda-2017nin-en-cok-indirilenleri-belli-oldu
Play Store'da, 2017'nin en çok indirilenleri belli oldu


İşte Android Oreo 8.1'de göreceğimiz değişikliklerin küçük bir listesi:

  1. Sinir Ağları API'sı - uygulamalar, gecikmeyi, ağ yüklerini azaltacak ve hassas verileri cihazın depolama alanında tutarak donanım ivmesi elde etmeyi sağlıyor. Telefonunuzda özel bir AI çipi varsa, API bunun avantajlarından yararlanabilir. Eğer özel Al çipi yoksa, yük CPU'ya binecektir.
  2. Pixel Visual Core - Üçüncü taraf geliştiricilerin makine öğrenimi ve görüntü işleme için Google'ın ilk özel tasarlanmış eş-işlemcisi (Pixel 2 ve Pixel 2 XL'de mevcut) artık kullqnılsbilir durumda. Android Kamera API'sını kullanan uygulamalar HDR + 'da çekebilecek.
  3. Daha güvenli gezinme - Bu özellik, uygulamaların bilinen kötü URL'lere gidebilecek WebView girişimlerini algılamasını sağlayacak.
  4. Uygulamalar artık saniye başına bir bildirim uyarı sesi ile sınırlandırılıyor.
  5. Hızlı Ayarlar'daki Bluetooth Batarya göstergesi - Telefonunuza bir Bluetooth cihazı bağlıysa, Hızlı Ayarlar bölgesinden bu cihazın ne kadar bataryası kaldığını görebilirsiniz.
  6. Otomatik form doldurma geliştirmeleri.
  7. Parmak izi tarayıcı için güvenlik geliştirmesi - kullanıcılar, cihazın kilidini açamayan herkesi kayıtsız parmak izi olarak engelleyebilecek.
  8. Piksel 2 ve 2 XL Ayarları'nda Görüntü sekmesine Renkler menüsü eklendi. Üç seçenek mevcut: Doğal, Yükseltilmiş ve Doymuş.
  9. Nexus 5X'in hoparlörden ses çıkmamasını neden olan bir sorun giderildi.
  10. Video oynatmada Pixel 2/2 XL ses distorsiyonu ile ilgili bir sorun düzeltildi.
  11. Hamburger ve Bira emojisi için düzeltmeler
Android Oreo 8.1 güncellemesinin ilk olarak Pixel ve Nexus cihazlar için sunulması bekleniyor. Daha sonra ise Android 8.0 Oreo güncellemesi alan cihazların bir kaç hafta sonra yeni güncellemeye kavuşması bekleniyor.
Android 8.1 Oreo Resmi Olarak Duyuruldu
 


Murat Alper

Murat Alper

Moderator
pek yenilik oreoda nougatta daha fazla vardı
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra

MaxipmaN

Üye
batarya süresi ile ilgili bir şey yok galiba şaşırtıcı :ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat Alper ve Buğra
Gofrettin115

Gofrettin115

Üye
7.1.2 deyiz hâlen bune
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
kamuraN021

kamuraN021

Üye
mi a1 kontrol ettim bulmadı 7.1.2 yüklü
 


Üst Alt