Almanya Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sponsorlu Bağlantılar

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Almanya Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Avrupa'nin ortasinda yer alan Almanya Federal Cumhuriyeti, kuzeyde Danimarka, batida Hollanda, Belçika, Lüksembourg ve Fransa, güneyde Isveç ve Avusturya, doguda da Çek Cumhuriyeti ve Polonya gibi dokuz ülke ile komsudur. Avrupa Birligi ve NATO üyesi olan Almanya, Orta ve Dogu Avrupa ülkelerine bir köprü olusturmaktadir. Almanya, Avrupa`nin Rusya Federasyonundan sonra en kalabalik nüfusa sahip ülkesidir. Almanya`da yaklasik 2 milyon civarinda Türk nüfus bulunmaktadir. Avrupa'nin en gelismis sanayi ve teknoloji merkezidir.

YÖNETIM SEKLI Federal Cumhuriyet
BASKENT Berlin
YÜZ ÖLÇÜMÜ 357.000 km2
NÜFUS Yaklasik 82 milyon
DIN Hiristiyan
DIL Almanca
PARA BIRIMI Euro
SAAT FARKI 1 saat geri


EN BÜYÜK SEHIRLERI

Berlin, Hamburg, Münih, Köln, Frankfurt, Stuttgart, Dortmund, Dusseldorf, Essen, Bremen, Hannover.

KONAKLAMA
Sehrin içinde çesitli otel ve pansiyonlarda konaklamak mevcuttur.

YEMEDEN GELMEYIN
Sauerbraten, Chubbies, Lebkuchen, Bögürtlenli cornmafen' in denemeyi unutmayin. Bunun yani sira şarap ülkenin birçok kesiminde yaygin olmasina ragmen Almanya'nin milli içkisi bira olarak bilinmektedir. Ayrica, mineralli su Almanya'da oldukça popülerdir.

GEZILECEK YERLERI
Almanya kültürel açidan çok zengin bir ülkedir . Tiyatro, sinema, opera ve müzik aktiviteleri yilin her döneminde izlenebilir. Ayrica bu tip aktivitelerin giris ücretleri ögrenciler için oldukça uygundur. Sehir kütüphanelerinden kart çikartarak, kitap, gazete, dergi veya CD'leri ücretsiz ödünç alabilirsiniz. Size gidebileceginiz birkaç alternatif yerler:Alte Nationalgalerie ( Sanat müzesi), Museum für Komminikation ( iletisim Müzesi), Checkpoint Charlie Mauer Museum( Berli duvari ile ilgili tarih müzesi), Deutsches Technikmuseum (Alman Teknoloji Müzesi), Filmmuseum Berlin ( Film ve sinema tarihi ile ilgili müze). Bunun yani sira Almanya en güçlü filozoflardan (Kant Hegel Nietzsche ve Marx) dünyanin en ünlü fizikçilerine en iyi bestecilerden (Bach Beethoven Brahms Handel ve Wagner) çagdas müzisyenlere ve üstün yetenek Goethe'ye kadar tüm bu zenginlikleri barindirmaktadir.

RESMI TATILLER

1 OCAK: Yeni yil
6 OCAK : Üç Aziz Kral
2 NISAN: Paskalya Arifesi
4-5 NISAN: Paskalya
1 MAYIS: Isçi Bayrami
13 MAYIS: Dini Bayram
23-24 MAYIS: Küçük Paskalya
6 HAZIRAN: Dini Bayram
15 AGUSTOS: Dini Bayram
3 EKIM: Almanya'nin Birlesme Günü
31 EKIM: Reformasyon Günü
1KASIM: Azizler Günü
24-25 ARALIK: Noel

HAVASI, NELER GIYILIR

Almanya genel olarak soguk ve yagisli bir iklime sahiptir. Pek çok bölgede kar yagisi görülür. Büyük sehirlerinde kis aylarinda sicaklik degerleri genelde sifirin altindadir. Bu sebeple kis aylarinda ve bahar mevsimlerinde kalin ve yünlü kiyafetler tercih edilmelidir. Yaz aylarinda ise ortalama sicaklik degerleri 20-25 derece dolayindadir. Ince kiyafetlerin yaninda, ceket veya hirka bulundurmakta yarar vardir.

NASIL GIDILIR: SEHIR IÇI ULASIM, ARAÇ KIRALAMA

Türkiye'nin her yerinden hava yolu sirketleri ile gitmek mümkündür, yakin bir ülke olmasi nedeniyle uçak bileti fiyatlari pahali degildir. Almanya'da ulasim diger Avrupa ülkelerine nazaran çok gelismistir. Özellikle otobüs, tren ve metro sistemi birçok bölgede çok iyi düzenlenmistir. Taksi ile ulasim Türkiye'ye oranla daha pahalidir. Ögrenciler genelde otobüsleri tercih etmektedir. 1 aylik sinirsiz kart alinabilmekte ve ekonomik olarak ulasim saglanabilmektedir. Tren ile yolculuk otobüse göre daha pahalidir.

ÖNEMLI TELEFONLAR

Berlin Türk Konsoloslugu: Johann Georg Str. 1210709 Berlin - Tel: 00 49 30 892 50 33- 00 49 30 892 50 34

Türk Büyükelçiligi: Runge Strasse Berlin Tel: 00 49 30 275 850

SAGLIK

Almanya'ya gidecek ögrenciler diger tüm Avrupa Birligi ülkelerinde oldugu gibi zorunlu 30.000 € teminatli seyahat saglik sigortasi yapmakla yükümlüdür. Almanya'da saglik giderleri yüksektir. Bu sebeple sigorta kapsaminda olan ögrenciler dis ve göz tedavileri de dahil olmak üzere sigortadan karsilatabilirler.

VIZE ve ÇALISMA IZNI

Egitim amaciyla yurt disina çikmak isteyen ögrencilerin en önemli problemi belki de vizedir. Ögrencilerin en çok kafasini karistiran husustur seçilen ülkeye , programa ve süreye göre degisiklik gösteren vize prosedürleri. Bu noktada, ögrenciler bir miktar endise yasamaktadir. Almanya, Fransa, Italya, Malta, Ispanya gibi Avrupa Birligi'ne üye ülkeler için alinmasi gereken vize türü Schengen Vizesidir. Yesil pasaport sahipleri bu ülkelere 90 güne kadar vizesiz giris yapabilirler. Almanya'da yabanci ögrencilerin part-time çalisma hakki vardir. Fakat bu hak sadece üniversite egitimi gören ögrencilere verilmektedir. Dil kursu için Almanya'ya gidecek ögrenciler için çalisma izni verilmez.
 

Benzer Konular

kfahaa
Cevap
0
Görüntüleme
787
kfahaa
  • Kilitli
Cevap
2
Görüntüleme
3K
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
586
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
3K


Üst Alt