'Alkolsüz birada, alkol var'

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
'Alkolsüz birada, alkol var'


'Alkolsüz bira' olarak bilinen içecekte alkol bulunmadığı söyleminin bir yalan olduğunu söyleyen Yeşilay Genel Başkanı Muharrem Balcı, alkolsüz biralarda yüzde 0,26 promil oranında alkol bulunduğunu söyledi.
Dicle Üniversitesi Yeşilay Kulübü tarafından düzenlenen 'Her Türlü Bağımlılık Felaketinden önce Yeşilay' konulu konferansta konuşan Balcı, basit bir konuyla karşı karşıya olmadıklarını kaydetti. Bağımlılığın sadece sigaraya olmadığını anlatan Balcı, "Eskiden misafirlikte gümüş tabaklarda sigaralar ikram edilirdi. Şimdilerde bu alışkanlıklar yok. Çünkü insanlarımız bilinçleniyor. Sigaranın, alkolün, uyuşturucunun zararları da ortada. Sigara insanın özgürlüğünü kısıtlıyor. Aynı şekilde uyuşturucu ve alkol de bu kısıtlamaya gidiyor." diye konuştu.

Yeşilay Başkanı olmasına rağmen 14 yaşındaki çocuğunun da bir bağımlı hale dönüşebileceğini dile getiren Balcı, bir cemaat liderinin kızının uyuşturucu bağımlığılından dolayı yaşamını yitirdiğine dikkat çekti. Önümüzdeki yıl sadece sigara bağımlılığından dolayı 6 milyon kişinin dünayada hayatını kaybetmesinin beklendiğini ifade eden Balcı, şunları kaydetti: "Türkiye'de her yıl 120 bin kişi sigaraya bağlı hastalıklardan hayatını kaybediyor. Türkiye'de hergün 328 insan ölüyor manasına geliyor. Sigara gibi internet, uyuşturucu ve alkol bağımlılıklarıyla mücadele edilmesi gerekiyor. her insanın oğlunun bu bağımlılıklara bulaşabileceği gerçeği gibi insanların başkalarının da çocuklarına bu bağımlılık yaşanmaması için uğraşması gerekiyor."

Örneklerle zararlı olan alışkanlıklardan bahseden Balcı, bağımlılığını bir beyin hastalığı olduğunu ifade etti. Bağımlılığın önce beyinden bitirilmesi gerektiğine vurgu yapan Balcı, türkiye'de sosyal ve siyasal süreçte gençlerin bağımlılık bataklığına sürüklendiğini söyledi. Alkolsüz birada alkol bulunmadığı söyleminin bir yalan olduğunu söyleyen Balcı, alkolsüz biralarda 0,26 promil oranında alkolun bulunduğunu anlattı.

(CİHAN)
 


Eykul

Eykul

Üye
Iste siteye uye olma sebebim :) ben anlatinca belki inanmazlar iste boylece bilinmis oldu... Birde bazi iceceklerde alkolu cikartmak icin islemler var ama yuzde yuz cikartmiyor!
 
  • Beğen
Tepkiler: Byhaydar
HaqperesT

HaqperesT

Üye
gencleri boyle kandıran zihniyet ve firmalar teşhir edilip ve cezalandırılmalı.
 
Eykul

Eykul

Üye
gencleri boyle kandıran zihniyet ve firmalar teşhir edilip ve cezalandırılmalı.

Ama firmalarin sucu degil ki.. Alkol u sadece belli bir olcu olunca yazmak zorunlu. O olcuyu gecmeyince yazmiyorlar iste. Mesela kola da da var alkol. Kim biliyordu bu zamana kadar mecburi degil di yazmiyorlardi. Ama birileri fark etmis iste
 
klongs

klongs

Üye
icecekteki yuzde 1 ve altindaki alkol alkollu icecekten sayilmiyor
 
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Bir sürahi suya bir damla idrar damlatılsa O kadar suyun yanında miktar olarak hiç bir ehemmiyeti yoktur ama tüm suyu kirletmeye kâfidir
 
  • Beğen
Tepkiler: Eykul
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
4
Görüntüleme
519
Türe
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
413
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
499
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
502
Haydar


Üst Alt