Ahirzaman Konusu

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Ahirzaman Konusu
Efendimiz aleyhisselam hani buyuruyor ya! “Sizden önceki kavimler peygamberlerine çok soru sormak yüzünden helak oldular! ”

Yani peygamberler vahiyle hareket edip tebliğ etmek zorunda oldukları şeyi öğretirler! Fakat ümmeti cahil olup işte şöyle mi olacak böylemi olacak diye soru sorarlarsa sordukları her şey o ümmet için zorlaştırılır ve durum öyle bir hal alır ki o ümmet bu sorumluluğu yerine getiremez ve helak olur!

İşte bu nedenle Ümmetin içinde peygamber efendimiz Hazreti Muhammed aleyhisselamın yeri ayrı Mehdi aleyhisselamın yeri ayrıdır! Mehdi aleyhisselamın yerinde Hazreti Muhammed aleyhisselam olsaydı olmazdı!

Bu nedenle Hazreti Muhammed varken Mehdi’ye ne gerek var diyenlerin anlayamadıkları nokta budur!

Mehdi aleyhisselam öyle peygambere çok soru sormadan ayetlerden, hadislerden, İslam âlimlerinin görüşlerinden yararlanarak Ümmeti ahir zamanda irşad eden ve insanlık için son bir fırsat olan kişidir!

Bu nedenle Mehdi aleyhisselam nefret ettirmeyin, sevdirin, zorlaştırmayıp kolaylaştırın, müjdeleyin! Peygamber emri gereği Kuran’da Hazreti Muhammed aleyhisselamın şeriatının içinde gizli bir şekilde bulunan tam da ahirzaman için hazırlanmış; adalet, barış, merhamet, insan hak ve hürriyetlerine saygı evrensel ilkelerini içinde bulunduran, evrensel İslam sistemini tüm dünyada tesis etmek için gönderilmiş bir irşad edicidir!

Bu nedenle efendimiz aleyhisselam bir hadisi şerifte! “Mehdi adalet diyerek ortaya çıkar! ” Buyuruyor! Yani onun temel sloganı Kuran değildir! İslam değildir! Ehlisünnet veya Ehlibeyt değildir! Mehdi aleyhisselamın mesajı şudur! Sizler çeşitli ırklarda ve inançlarda olabilirsiniz ama asla adaletsiz olamazsınız! Ozaman adalete gelin diyerek tüm insanlığa seslenir!

Bazı insanlar bu nedenle Mehdi aleyhisselamın ve dava arkadaşlarının karşısına; Hüküm Allah’ın dır! Allah’ın hükmüyle hükmetmeyenler kâfirlerin ta kendileridir! Sonra kim şu kimseleri dost edinirse onlardandır! İslam’da demokrasi yoktur diyerek çıkıp ona karşı savaşacaklardır!

Tıpkı Kuran’da anlatılan kıssada bir peygamber olduğu halde Hazreti Musa aleyhisselamın Ledünni ilim sahibi Hızır aleyhisselamı anlayamadığı gibi bazı insanlar da Mehdi aleyhisselamı ledünni ilmi ve ledünni hareket metodu nedeniyle anlayamayacaklardır!


Yalnız dikkat etmemiz gereken bir nokta var! Mehdi aleyhisselamın bu irşadını sahte Mehdiler de taklit ederler! Hani insanlara çok kolaylıklar sağlayıp müjdeler verdiği için bu durumu suistimal edip insanlığı yanıltmaya çalışırlar!

Bu nedenle hikmet sahibi, Basiret sahibi erenlerimiz Mehdi aleyhisselamı bulmak ve irfanlarıyla onun mesajını anlamak zorundalar! Davetine icabet etmek zorundalar! Çocuk oyuncağı değil bu!

Deccal şeytan Lüsifer’e hizmet eden sahte Mehdi ile gerçek Mehdi aleyhisselam arasında çok ince bir çizgi var!

Yani ahirzaman öyle bir zaman birimi ki fitneden bir şekilde kurtulamıyorsun! Sahte Mehdi’ye bakıyorsun ki Deccal şeytana hizmet ettiği belli! Ondan sakınmaya çalışıyorsun! Bu sefer gerçek Mehdi aleyhisselamın mesajlarıyla karşılaşıyorsun! Bakıyorsun ki sahte Mehdi ile aralarında çok benzerlikler var! Korkuyorsun ve ona karşı cephe alıyorsun ve farkında olmadan ona düşmanlık ediyorsun!

Kimileri de gerçek Mehdi de böyle davranacak diyerek sahte Mehdi’nin peşine takılıyorlar! Ve kendilerini mürtet yapan fetvalar verip bu fikirleri savunarak İslam dairesinin dışına çıkarak Deccal şeytana hizmet ediyorlar! Bu fikri akıma karşı cephe alan gerçek Mehdi aleyhisselama düşmanlık ediyorlar!

İmtihan çok şiddetli! Gerçek Mehdi aleyhisselamın kerameti varsa sahtenin de istidracı var! Gerçek Mehdi adalete, barışa davet ediyor! Sahte Mehdi de adalete, barışa çağırıyor!

Yüce Rabbimiz Allah bizleri şeytanın ve uşaklarının şerrinden korusun! Biran önce keşif ehli, keramet ehli, veli olduğuna inandığımız erenlerimize Mehdi aleyhisselam konusunda işaretler versin. Onları Mehdi aleyhisselama yönlendirsin ve buldursun inşaAllah!
Enes Muhammed
 


Üst Alt