3G deneyimim sizlerle...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
3G deneyimim sizlerle...
Merhaba

Bugün 3G kullanım fırsatı yakaladım.
Trabzonu bilenler için söylüyorum, çekim alanı forum itibarı ile başlıyo, diğer taraftan nereye kadar gidiyor bilemiyorum.
Işte deneyimler

Internet hızı:
Malesef beklediğim gibi olmadı en çok 51kb hıza ulaşabildim. Buda hüsran diyebilirim. EDGE hizmeti ile birlikte zaten 38kb hıza ulaşabilmiştim. Tek farkı bant genişliği olmuş oluyor. Temennim ileride kalite artar, net hızlanır.

Mobil TV
Verilen 1 saatlik bedava izleme hakkını sadece java uygulamayı kullanan kişiler kullanabiliyor, çünkü wap sitesinde paketsiz izleme izni verilmiyor. Bu yüzden günlük paket almak zorunda kaldım, bu da bir eksiklik, buna bir çare bulunması gerekiyor. Neyse mobiltv ile ilgili deneyimlerimi anlatayım, normal bir film izlerken fazla zorluk çekileceğini sanmıyorum. Ekran geçişleri çok net olmasa da şimdilik idare eder. Maç izleme nasıl olur bilemiyorum, 3G alanında bulunduğum zaman içinde maç izleme fırsatı bulamadım. Bunu kamera çekimi de belirleyecek, kimi maçlar yakından kimi maçlar ise uzak çekim ile yayınlanıyor. Ekran geçişlerinde sorun yaşanmadığı için yakın çekimli maçlar için fazla sorun olacağını sanmıyorum. Tabi uzak çekimli maçlarda ise görüntü net olmadığı için keyfinizi biraz kaçırabilir. Genel olarak mobiltv başkankıc olarak iyi diyebiliriz. Bana göre tek sorun paketlerin sınırlı olması. Görüntü bir film için ideal. Ses orta. Arada bulanıklık yaşanıyor fakat buda benim için önemli değil.

Görüntülü Müşteri Hizmetleri

Görüntülü menüsü ile hem söylüyor hemde ekranda gösteriyor, bu bir güzellik. Müşteri hizmetlerinin bilgisini denemek için görüntülü çağrı merkezine bağlandım; çalışanın kıyafeti biraz resmiçe, yani göz zevkinden insanı mahrum bırakıyor. Bilgisine gelince normal müşteri hizmetleri gibi bilgisizler, deneme amaçlı bir soru sordum, 3G bizim bölgemize ne zaman gelir? Cevabı ise genel oldu, yani bocaladı, hizmetimiz yenidir, falan filan. Ikinci bir soru yönelttim. Forumda daha önce 3G yer tesbiti için verilen bir bilgi vardı hatırlayacaksınız, ayarlardan şebeke seçimini elle yapıp arama yaptırıyoruz, gelen şebekelerin yanıda 3G işareti bulunursa o bölgede 3G var demektir. Benim Trabzon/Of ilçesinde yaptığım test ile Turkcell 3G - Vodafone 3G - Avea 2G olarak çıkıyor. Ama ben bu hizmeti bölgem de kullanamıyorum. Bunu müşteri hizmetlerindeki yetkiliye anlattım, önce telefon modelini sordu, zaten bu görüşmeyi o telefon üzerinden yapıyorum dememe rağmen bana ilettiği bilgi ayarlardan şebeke modunu çift mod yapın. Kısacası görüntülü de olsa normal müşteri temsilcilerinden farkı yok. Özellikle 3G ile ilgili bilgilendirilmelerini beklerdim. Görüntülü görüşmedeki görüntü kalitesi, kapalı alan olduğu için bulanıklık oluyordu. Açık alanda daha iyi olacağına inanıyorum.

3G şarj

Şarj daha çok gidecek diye biliyordum fakat tam tersi oldu. Hızlı bir şekilde şarj düşüklüğü yaşanıyor.


Genel

Yeni başladığı için eksikliği çok. Eğer ki yüksek kalite de verilmezse 3G teknoloji olacak 3(yıl) G'(eriden gelen) teknoloj. Şu anda 10 üzerinden 5 puan alabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: converter2 ve darülmendep


darülmendep

darülmendep

Üye
Güzel bilgilendirme her ne kadar özel olsa da teşekkür ederim recep abi:sn:
 
sublieutenant

sublieutenant

Üye
Hocam Bende Edge 71-73kb. maksimum görmüştüm, hatta indirmede 110kb\sn. hatta daha 3g görmedim, inan bi yalnışlık vardır...
maxicepten Ucweb tarayıcı ile 1.01mb. 13sn.de indirdi... (Kesinlikle doğrudur..hatta 11sn.de 1mb. tamamdı.)

Haa bu 3G olanı ise niye video arama yapamıyorum? N70 3Gde iken şebeke altında normal bağlantı logosumu yoksa 3G logosumu çıkıyor? Bunu merak ediyorum...
 
LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Haa bu 3G olanı ise niye video arama yapamıyorum? N70 3Gde iken şebeke altında normal bağlantı logosumu yoksa 3G logosumu çıkıyor? Bunu merak ediyorum...

3G yazısı çıkması gerekiyor. 3G yazısı çıkmazsa telefon görüntülü aramaya izin vermiyor.
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Geçenlerde bende denedim mobiltv yi ses nerdeyse yok gibi görüntü idare eder
 
sublieutenant

sublieutenant

Üye
Ozaman normal bağlantı, yani edge hızım bukadar.. (gece - gündüz hızı farkeder ama gündüz 3 sıraları denemiştim)
şuan gece 01 ve hız yine 70kb./sn. Bu durumda sende bi anormallik var hocam :lol

ayrıca 3G de hız buysa hiç gelmesin bana zararı olur :ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt