256 Yaşında Ölen adam

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pelın_

    Konu Sahibi
256 Yaşında Ölen adam
Öldüğünde 256 yaşındaydı. Time dergisine haber oldu. Uzun yaşamının sırrı ise 'Köpek – güvercin – kablumbağa' üçlüsünde yatıyor.

İnanılmaz ama gerçek. Çinli Li Ching-Yuen'in 256 yaşında öldüğü iddia ediliyor. Üstelik bu iddia dünyanın en prestijli dergisi olan Time'da bile yer buldu. Dergi Yuen'in 250 yaşına kadar yaşamasının sırrının ‘Köpek – güvercin – kablumbağa' üçlüsünde olduğunu yazdı.

Çinli bir bitki bilimci, dövüş sporcusu ve taktik veren olan Li Ching-Yuen, 1736'da doğduğunu söylese de kayıtlarda 1677 olarak gözüküyor. Bu doğum tarihlerine göre 1933 yılında öldüğünde ya 197 ya da 256 yaşında olması gerekiyor. İki halde de dünyanın en çok yaşayan insanı.

UZUN YAŞAMIN SIRRINI ARAŞTIRDI

‘Li Ching-Yuen 1677'de Chyi Jiang Hsie, Szechuan köyünde doğmuş olması gerekiyor. Hayatının çoğunu dağlarıne eteklerinde bitkiler toplayarak ve uzun yaşamın sırlarını araştırarak geçirdi.

1748 senesinde 71 yaşındayken Çin ordusuna dövüş öğretmeni ve taktik danışmanı olarak katılmak üzere Kai Hsien'e taşındı. 1927'de kendisi komutan Yang Sen tarafından davet edildi. Komutan yaşına rağmen onun gençliğinden, gücünden ve yiğitliğinden oldukça etkilenmişti.”

Eve döndükten bir yıl sonra öldü. Bazıları onun doğal nedenler yüzünden öldüğünü söylese de bazıları arkadaşları ölmeden önce ‘bu dünyada yapmam gereken herşeyi yaptım. Artık eve gidiyorum' dediğini iddia ediyor.

Uzun yaşamın sırrı sorulduğunda Usta Li'nin cevabı her zaman şunlardı:

-Temiz bir kalbin olsun
-Bir kaplumbağa gibi otur
-Bir güvercin kadar hayat dolu yürü
-Bir köpek gibi uyu.

ALINTI
 


serecans

serecans

Üye
vay be 2.5 asır torununun torununu görmüştür
 
serecans

serecans

Üye
bende alcam onlardan bi tane torunlarımın mürvetini görmem lazım
 
serinaga

serinaga

Üye
Bence tamamen insanın ruhunu yönetmek gibi bişiy bu, bu dönemlerde kanserojen madde yok, ehh savaştan gazi çıkmış, otomobilde yok çarpasın, başına da taş düşmemiş vs.vs. Hayatı ve vücudu elverdiğince yaşamış. Baksanıza kim 71 yaşında orduya dövüş eğitimi için gider ??? Adam bu yaşlarda 20'lik delikanlı gibi :) o yaşamasın da kimler yaşasın dimi yaaa ???
 
jatvalca

jatvalca

Üye
bu kadar uzun yaşamak istemezdim valla
 
ogul8

ogul8

Üye
köpek gibi nasıl uyunur ? yerde kıvrılarakmı :ehe
 
mangdaşire

mangdaşire

Üye
ben insanlar en çok 120 yaşına kadar yaşıyorlar diye biliyordum.ilginçmiş.:tşk:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt