2011 ŞEHİR İÇİ ve ŞEHİR DIŞI HIZ LİMİTLERİ

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
2011 ŞEHİR İÇİ ve ŞEHİR DIŞI HIZ LİMİTLERİ
2011 ŞEHİR İÇİ ve ŞEHİR DIŞI HIZ LİMİTLERİ

 


huron

huron

Üye
2010 yılı hız konusunda en kötü yılım oldu kastamonuya giderken 114 km ile radara girdim 130tl ödedim daha sonra sahil yolunda 94 ile giderken 270 tl ceza yedim:vur
 
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 524728
63 mustafa

63 mustafa

Üye
Yararlı bilgi teşekkürler
 
mc_shekil

mc_shekil

Üye
bak ben otomobil için sehirler arası 110 a çıktı diye biliyordum:ah..yapıştıryordum yolda allahtan radara hiç yakalanmadım :d:
 

alfaus007

Üye
Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, otomobillerin hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında saatte 90 kilometre, bölünmüş yollarda saatte 110 kilometreye yükseltildi.

Minibüs ve otobüslerin hız sınırları ise, şehirlerarası çift yönlü karayollarında saatte 80 kilometre, bölünmüş yollarda saatte 90 kilometre, otoyollarda saatte 100 kilometre olarak belirlendi.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 1 Eylül 2010′da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğe göre, araçların cinslerine, kullanım amaç ve şekillerine göre muayene süreleri, Ulaştırma Bakanlığınca araç muayenesi ile ilgili olarak çıkarılan yönetmelikte belirlenecek. Arazi vitesi olmayan otomobillerle zirai traktörler dışındaki her cins aracın fenni muayeneleri yapılırken, aracın sefer görev emri belgeleri kontrol edilecek. Taşıt Sefer Görev Emri verildiği halde tatbikat çağrısına uymayan veya adresinde bulunmayan taşıtlar fenni muayene istasyonuna bildirilecek ve bu tür araçların muayenesi yapılmayacak.

HIZ SINIRLARI NE KADAR OLACAK?

Yönetmelikte araçların hız sınırları yeniden düzenlendi. Yapılan düzenlemeyle motoru araçların yerleşim yeri içindeki hız sınırları değiştirilmedi. Yerleşim yeri dışında ise araçların hız sınırları şehirlerarası çift yönlü karayolları ve bölünmüş yollar olarak ikiye ayrıldı.

Buna göre, otomobillerin hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında saatte 90 kilometre, bölünmüş yollarda saatte 110 kilometreye çıkartıldı. Minibüs ve otobüslerin hız sınırları ise şehirlerarası çift yönlü karayollarında saatte 80 kilometre, bölünmüş yollarda saatte 90 kilometre, otoyollarda saatte 100 kilometre olarak belirlendi.

Hız sınırlayıcı cihaz bulundurma ve kullanma zorunluluğu olan araçlarda, yol ayrımı yapılmaksızın M3 sınıfı otobüslerde hız sınırı ayarlaması saatte 110 kilometre, N3 sınıfı kamyon ve çekicilerde ise saatte 90 kilometre olacak. Bu araçlar şehir içi yollarda ise, diğer araçların tabi olduğu azami hız sınırlarına uyacak.
Zorunlu haller dışında şehirlerarası karayolunu kullanan motorlu araçlarda araç cinsi gözetilmeksizin asgari hız sınırı saatte 15 kilometre, otoyollarda ise saatte 40 kilometre olarak belirlendi.

Tehlikeli madde taşımaya mahsus olup, boş olarak trafiğe çıkan araçlar belirtilen kendi sınıfına giren araçlara ait hızla sürülebilecek.Römorklu veya yarı römorklu araçlarda (Römork takmış LTT hariç) en çok hız sınırı aynı cins römorksuz araçlara ait en çok hız sınırından saatte 10 kilometre daha düşük olacak. Servis freni bozuk araçları çeken araçlar saatte 15 kilometrenin üstünde bir hızla sürülemeyecek.

İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığının görüşünü alarak, yerleşim yeri dışındaki şehirlerarası çift yönlü karayolları ile bölünmüş yollarda ve otoyollarda otomobiller için hız sınırını saatte 20 kilometreye kadar artırmaya yetkili olacak.

İl ve ilçe trafik komisyonları, belediye sınırları içindeki karayollarında otomobiller için hız sınırını saatte 20 kilometreye kadar artırmaya yetkili. Ancak belediye sınırları içinden geçen ve Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğunda bulunan devlet ve il yolları için Karayolları Genel Müdürlüğünün uygun görüşünün alınması zorunlu olacak.

----------Eklendi @ 20:30:10 ---------- Yazıldı @ 20:29:53 ----------

yanlış bilgi vermeyelim değil mi :)
 


Üst Alt